به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت رسمی سیدمحمد خاتمی، رئیس بنیاد باران در جمع جوانان اصلاحطلب آذربایجانی با بیان اینکه از سه نقطه جمهوری اسلامی و ملت ایران در معرض فشار است، موضوعات هسته ای، حقوق بشر و ترور را به عنوان این محورهای فشار برشمرد.
وی با اشاره به مساله هسته ای ، دوره ریاست جمهوری خود را دوره رونق برنامه هسته ای ایران خواند و ادامه داد: برنامه هسته ای از زمان آقای هاشمی بود ولی در زمان بنده فعالیت گستردهتر شد، البته کاملاً قانونی. رهبری هم این را قبول دارند.
رئیس جمهور سابق با بیان اینکه بعد کمّی برنامه هسته ای ایران در چند سال اخیر رشد داشته است، گفت: از نظر کیفی در زمان مسئولیت من به تاپ غنی سازی 3.5 درصد رسیدیم، البته با ده سانتریفوژ. در این مدت هم تلاش های خوبی شده است و واقعا اصلا سیر به سوی بمب هسته ای نبوده و نیست.
وی تأکید کرد: نظر رهبری هم واقعا این نبوده و نیست که در زمینه نظامی توسعه پیدا کنیم و حتی صریحاً به تحریم سلاح هسته ای نظر دادند.
خاتمی ادامه داد: سال 2008 آمریکا گزارش داد که از سال 2003 به این طرف ایران فعالیت نظامی هسته ای ندارد که البته من هم آن روز رییس جمهور نبودم ولی موضع گرفتم که قبل از2003 هم فعالیت نظامی نبوده، حالا چطور شد در سال 2011 ادعا می کنند فعالیت ها جهت نظامی پیدا کرده است؟
وی افزود: پیداست فکر بدی پشت این قضیه است، می خواهند فشار را روی ایران زیادتر کنند البته که رفتار و مواضع و گفتار ما ممکن است اثر هم داشته باشد ولی پیداست طرح دیگری برای فشار ریخته شده است. بی خود می گویند ولی می گویند.
رئیس بنیاد باران گفت: این جریانی که علیه ایران با ادعای ترور ایجاد کردند، حتی در غرب باور کردنی نبود، ولی سعی دارند به آن ترتیب اثر حقوقی و اجرایی بدهند، من واقعا با برداشتی که دارم می گویم این طور نیست و این نقشه ای علیه ایران است.
وی خاطرنشان کرد: مساله دیگر هم این است که همیشه ایران به نقض حقوق بشر متهم بوده و متاسفانه در داخل هم کارهایی می کنیم که لااقل این امر توجیه پذیر می شود. ولی امروز نماینده سازمان ملل گزارش داده و این خطری است که کشور را تهدید می کند.
خاتمی گفت: فرماندهان و مسئولان اسرائیل امروز حرف هایی می زنند و بعضی غربی ها هم حرف های تند می زنند. البته به نظرم خیلی از آنها جنگ روانی و بلوف است، ولی در عین حال دارند افکار عمومی را آماده می کنند که اگر روزی بخواهند کاری کنند، افکار عمومی آماده باشند.
خاتمی تأکید کرد: بنده به صراحت بگویم اگر روزی و روزگاری خارجی بخواهد بیاید و دخالتی انجام بدهد اصلاح طلب و غیراصلاح طلب با آن مقابله خواهند کرد.
وی ادامه داد: ولی متأسفانه هم در آمریکا و هم در ایران کسانی هستند که بدشان نمی آید قضیه به خشونت گرائیده شود و مساله حادتر شود، امیدوارم آقای اوباما تحت تاثیر آنها قرار نگیرد و از راه و روش آقای بوش درس بگیرد.
رئیس جمهور سابق کشور گفت: در ایران هم کسانی که نانشان در بحران و خشونت و تنش است و ممکن است از حاد شدن قضیه بدشان نیاید، عقلای قوم باید جلوی این را بگیرند.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است، این است که فرصت انتخابات فرصت مناسبی است تا جلوی بسیاری از این توطئه ها گرفته شود و فضای آزاد و مناسب با حضور همه جریان ها می تواند بسیاری از خطرات را رفع کند.
نظر شما