به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی.بی.سی، "رنگین دادفر سپنتا" که صبح امروز در مجلس نمایندگان افغانستان صحبت می کرد، گفت که مواد مورد اختلاف به عملیات شبانه نیروهای خارجی در افغانستان، چگونگی مدیریت زندانها و نگهداری از "زندانیان و تروریست های خطرناک" مربوط می شود.
سپنتا افزود: "ما در برابر مردم افغانستان جوابگو خواهیم بود و مهمتر از آن، در برابر نسلهای آینده کشور جوابگو خواهیم بود و از این رو، ناگزیر هستیم کلمه به کلمه و خط به خط متن پیشنهاد شده (سند همکاری) را مورد ارزیابی قرار دهیم. به این ترتیب، امضای سندی با این اهمیت سیاسی، نیاز به زمان کافی، صبر و شکیبایی و کار تخصصی دارد. ما هنوز با آمریکا روی برخی مواد این سند و برخی از کلماتی که در آن بکار می رود، به توافق نرسیده ایم، ولی یقین داریم که به توافق می رسیم."
قرار است مسئله روابط درازمدت افغانستان با آمریکا و همچنین موضوع مذاکره با گروه های مسلح مخالف دولت، در لویی جرگه ( شورای مشورتی افغانها) با شرکت بیش از دو هزار نفر مورد بررسی قرار گیرد. انتظار می رود لویی جرگه از روز چهارشنبه (25 آبان) آغاز به کار کرده و چهار روز ادامه پیدا کند.
رنگین دادفر سپنتا، مشاور امنیت ملی حامد کرزای
سپنتا که در آستانه برگزاری لویی جرگه برای ادای توضیحات در مورد سند همکاری با آمریکا به مجلس نمایندگان افغانستان فراخوانده شده بود، در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که شرکت کنندگان در لویی جرگه، صلاحیت تصمیم گیری نخواهند داشت.
این اظهارات در جواب به ابراز نگرانی برخی از منتقدین برگزاری لویی جرگه مطرح شده که می گویند با برگزاری لویی جرگه، اختیارات پارلمان افغانستان در زمینه تصمیم گیری در زمینه روابط افغانستان و آمریکا مخدوش می شود.
سپنتا در این خصوص گفت که تصمیم گیری نهایی در مورد چگونگی روابط افغانستان با آمریکا، در پارلمان افغانستان صورت خواهد گرفت.
مشاور رئیس جمهور افغانستان در ادامه گفت: از دید رئیس جمهور و همکارانش، لویی جرگه تنها دارای صلاحیت های مشورتی است و هیچ گونه تصمیم الزام آور نمی تواند اتخاذ کند. این قضیه که نمایندگان مردم با این سند چگونه برخورد می کنند، صلاحیت شما (پارلمان) است، نه حکومت. ما به عنوان قوه اجرایی کار خود را انجام می دهیم و تائید یا رد آن به دست شما است.
نظر شما