به گزارش خبرنگار مهر، محمد الله اکبری در نشست علمی" قریش و غدیر" که عصر دوشنبه در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد در سخنانی گفت: قریش یکی از بزرگترین و اثرگذارترین قبیلهها در مکه و در کنار بیت الله الحرام بود.
وی اظهار داشت: مادامیکه آنان اسلام نیاورند سایر قبایل نیز از آنان تأثیر میگرفتند و اسلام نمیآوردند.
وی با بیان اینکه قدرت بنی هاشم در زمان بعثت کاهش یافته بود بیان داشت: از این رو فهم سران قریش از بعثت پیامبر(ص) فهمی سیاسی بود و آنان این گونه برداشت می کردند که چون قدرت سیاسی و اجتماعی بنی هاشم کم شده است می خواهند با طرح مسئله نبوت و انتخاب پیامبر(ص) برای این کار قدرت از دست رفته خود را احیاء کنند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) تأکید کرد: تلقی آنان از نبوت و بعثت نبی(ص) تلقی قبیله ای و سیاسی و نه دینی و مذهبی بود به همین دلیل 21 سال در مقابل حضرت محمد(ص) مقاومت و مقابله کردند.
وی اظهار داشت: قریش 25 تیره داشت که 13 تیره به لحاظ اجتماعی و سیاسی و ... قدرتمندتر بود و چهار تیره از میان آنان از بقیه قدرت بیشتری داشت و از مجموع این تیرهها 23 تیره به مخالفت با پیامبر و تنها 2 تیره به ایشان پیوستند.
الله اکبری بیان داشت: بعد از وفات پیامبر(ص) قریش به همان تفکر اولیه قبل از بعثت بازگشت و با هم اتفاق نظر کردند که قدرت به خاندان بنی هاشم برنگردد زیرا واهمه داشتند اگر امام علی(ع) خلیفه شود خلافت موروثی در این خاندان باقی خواهد ماند.
وی افزود: مهاجران و انصار با هم اتفاق نظر کردند تا امام علی(ع) خلیفه بعد از نبی(ص) نشود و با قدرتی که داشتند مانع این کار شدند.
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) گفت: تلقی قریش از رسالت پیامبر(ص) تلقی قبیلهای و سیاسی و نه دینی و مذهبی بود.
کد خبر 1460354
نظر شما