به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا صفری عصر دوشنبه در همایش و هم اندیشی فرهنگ و مدیریت جهادی در راستای تحقق جهاد اقتصادی که در سالن باغستان این سازمان برگزار شد اظهارداشت: این دشت با ظرفیت های موجود و شرایط ویژه می تواند الگوی مناسبی برای مدیریت یکپارچه سایر دشت های کشور باشد.
وی با اشاره به لزوم توجه به فرهنگ ومدیریت جهادی در پیشبرد اهداف بخش کشاورزی تصریح کرد: کارهای بزرگ را نمی توان انجام داد، مگر در آن رگه هایی از فرهنگ و مدیریت جهادی وجود داشته باشد.
صفری گفت: برای رسیدن به توسعه باید با اتکا به علم و دانش حرکت کرد تا گامهای بلندی برداشته شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: هرگاه تفکر و نگاه مبتنی بر فرهنگ جهادی بود، کارهای بزرگی انجام شده است.
وی بیان کرد: انتخاب استان قزوین به عنوان الگوی کشاورزی پایدار و مدرن بر اساس ظرفیت های منطقه بوده است و در مدیریت یکپارچه دشتها باید به این باور برسیم که دشتها چگونه مدیریت شود.
این مسئول با ترسیم سیمای کشاورزی استان قزوین در قبل و بعد از شکل گیری سازمان عمران دشت قزوین گفت: نقطه عطف کشاورزی این استان تاکید مقام معظم رهبری در سفر به قزوین مبنی بر احیای دشت قزوین است.
به گفته وی امروز نیز مبنای توسعه مدیریت دشت قزوین رهنمودهای مقام معظم رهبری و اهمیت این دشت در تولید محصولات کشاورزی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تفکر مبتنی بر آب را در توسعه دشت قزوین آب محور دانست و تاکید کرد: در توسعه دشت ها باید مدیریت یکپارچه آب و خاک، مدیریت یکپارچه الگوی کشت و مدیریت یکپارچه مالکیت ها در نظر گرفته شود.
وی گفت: اقتصاد بخشی از کشاورزی است که بر اساس آن توسعه کشاورزی را باید برنامه ریزی کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ترویج و انتقال دانش فنی به مزرعه و بهره برداران را یکی از ضروریات این بخش عنوان کرد و افزود: با تقویت تشکلها و تعاونی ها و بخش های خصوصی و صندوق توسعه بخش کشاورزی می توان مدیریت یکپارچه را در دشت ها اجرا کرد.
صفری در خصوص مشکلات این بخش هم اظهارداشت: آب، مالکیت اراضی ( خرده مالکیتی)، اقتصاد کشاورزی و شیوه انتقال دانش به بخش کشاورزی از مشکلات موجود در دشت ها محسوب می شود لذا تفکیک وظایف دستگاهها باید به گونه ای طراحی شود تا دشت ها به صورت یکپارچه مدیریت شود، تا از این طریق بتوان به توسعه پایدار دست یافت.
این مسئول تصویب قوانین ویژه مدیریت کلان دشتها، تصویب ساختار ویژه مدیریت کشاورزی دشتها، احصاء دشتهای استراتژیک کشور، برنامه آمایش سرزمین به عنوان نقاط ویژه و دستورالعمل خاص مدیریتی کشور، تصمیمات توسعه ایی مبتنی بر رعایت مصالح دشت با نگاه حفظ و احیاء منابع آن را برای ایجاد مدیریت یکپارچه دشت ضروری دانست.
به گفته وی فعالیتهای صورت گرفته درراستای استقرار مدیریت یکپارچه منابع آب و خاک به تحقق این امر کمک می کند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم گفت: هم اندیشی فرهنگ و مدیریت جهادی باید در راستای تحقق جهاد اقتصادی باشد.
حجت الاسلام محمود گروسی افزود: امسال پنج همایش مدیریت فرهنگ جهادی با این دیدگاه در شهرستانهای استان برگزار می شود.
گروسی تصریح کرد: یکی از رمزهای موفقیت مدیریت یکپارچه توجه به فرهنگ و مدیریت جهادی است.
نظر شما