۲۴ آبان ۱۳۹۰، ۱۶:۴۰

کوهکن:

نشست‌های مشترک قوا مشکل طرح سئوال از رئیس جمهور را برطرف نمی‌کند

نشست‌های مشترک قوا مشکل طرح سئوال از رئیس جمهور را برطرف نمی‌کند

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که نشست‌های مشترک قوا مشکل طرح سئوال از رئیس جمهور را برطرف نمی‌کند، گفت: فضای تعاملی زمانی مؤثر است که از ابتدا چنین رویه‌ای دنبال شود.

به گزارش خبررگزاری مهر به نقل از خبرگزاری مجلس شورای اسلامی ، محسن کوهکن ریزی درباره درخواست جمعی از نمایندگان برای طرح سوال از رئیس جمهور در یک جلسه غیرعلنی غیر رسمی، گفت: زمانی میان مجلس و دولت برای انجام چنین اقدام تفاهم می‌شود اما رئیس جمهور تنها در جایی ملزم به حضور در مجلس برای ارائه توضیحات درباره موضوعات مشخص است که تکلیف قانونی داشته باشد.

نماینده مردم لنجان در مجلس افزود: برگزاری نشست‌های مشترک میان قوای مجریه و مقننه برای ایجاد همدلی و تعامل خوب است اما مشکل طرح سوال از رئیس جمهور این طور رفع نمی‌شود چون نمایندگان مطابق آیین نامه داخلی مجلس هیچ محدودیت زمانی برای امضا کردن یا انصراف از امضای طرح سئوال از رئیس جمهور ندارند.

وی افزود: حتی اگر طرح سئوال از رئیس جمهور به کمیسیون مربوط ارجاع و نماینده رئیس جمهور نیز برای پاسخ‌گویی در جلسه آن کمیسیون حاضر شود، آیین نامه می‌گوید اگر ظرف یک هفته هنوز نمایندگان طراح سئوال بر امضای خود باقی بودند آن وقت رئیس جمهور باید برای ارائه توضیح به صحن مجلس بیاید.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تصریح کرد: ‌ درباره طرح استیضاح وزیران نیز همیشه مشکل آن بود که نمایندگان امضا می‌کردند اما بعد عده‌ای از پیگیری طرح منصرف می‌شدند اما این مشکل هنگام اصلاح آیین نامه رفع شد یعنی از این پس زمانی استیضاح منتفی می‌شود که همه استیضاح کنندگان امضای خود را پس بگیرند.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در آینده برای طرح سئوال از رئیس جمهور نیز به گونه‌ای آیین نامه اصلاح شود که زمانی این طرح منتفی شود که همه طراحان امضای خود را پس بگیرند.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره امکان طرح سئوال از رئیس جمهور در یک جلسه تعاملی میان مجلس و دولت، تأکید کرد: واقعیت‌ها را باید دید، اگر قبل از علنی شدن طرح سئوال، یک نشست مشترک میان قوای مجریه و مقننه برای رفع سئوالات و ابهامات نمایندگان برگزار می‌شد این کار بسیار خوب بود‌ اما وقتی از مدت‌ها پیش روی موضوع سئوال از رئیس جمهور مانور می‌شود باید به رئیس دولت حق داد که تقاضای چنین نشستی را از سوی مجلس نپذیرد (البته شاید دولت این پیشنهاد را قبول کند).

وی افزود: انصاف حکم می‌کند اگر قرار است قوا به سمت و سوی فضای تعاملی حرکت کنند از ابتدا باید این کار را انجام دهند، بنابراین اکنون که نمایندگان خواهان طرح سئوال از رئیس جمهور هستند، هیئت رئیسه مجلس به شکل کاملاً بی‌طرف وظیفه خود عمل خواهد کرد.

به موجب ماده ۱۹۶ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، براساس اصل هشتاد و هشتم (۸۸) قانون اساسى، درصورتى که حداقل یک چهارم کل نمایندگان بخواهند درباره یکى از وظایف رئیس جمهور سؤال کنند، باید سؤال خود را به‏طور صریح و روشن و مختصر همگى امضاء و به رئیس مجلس تسلیم نمایند. رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیون تخصصى ارجاع مى‏نماید. کمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفى شده رئیس جمهور و نماینده منتخب سؤال‏کنندگان تشکیل جلسه دهد. در این جلسه، نماینده رئیس جمهور پاسخ مقتضى را از طرف رئیس جمهور ارائه خواهد کرد تا به نمایندگان سؤال کننده گزارش شود.

پس از یک هفته چنانچه هنوز حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس از سؤال خود منصرف نشده باشند رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سؤال آنان را قرائت و فوراً براى رئیس جمهور ارسال کند. این سؤال ظرف چهل و هشت ساعت تکثیر و در دسترس نمایندگان قرار مى‏گیرد.

همچنین در ماده ۱۹۷ آیین نامه آمده است: رئیس جمهور موظف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ دریافت سؤال در جلسه علنى مجلس حضور یابد و به سؤال مطروحه نمایندگان پاسخ گوید مگر با عذر موجه با تشخیص مجلس شوراى اسلامى. مدت طرح سؤال از طرف نماینده منتخب سؤال‏کنندگان حداکثر پانزده دقیقه و مدت پاسخ رئیس جمهور حداکثر یک ساعت خواهد بود.

کد خبر 1460647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha