به گزارش خبرگزاری مهر، محمد باقر ذوالقدر با مقایسه روش های پیشگیری سزا گرانه و سرکوب گرانه اظهار داشت: در برخورد های پیشگیرانه بهترین روش حفظ ارزشها و کرامت انسانی افراد است و این بدان معنی نیست که بطور کلی برخورد کیفری را کنار بگذاریم بلکه باید براساس کیفر در حد ضرورت و پیشگیری در حد ممکن عمل کنیم.
ذوالقدر با تاکید بر اینکه پیشگیری وظیفه ای همگانی است، دستگاههای مردمی و دولتی را در این مشارکت فراخواند و گفت: هدف اسلام سرکوب انسان نیست بلکه کمال سعادت اوست و انسان مورد تکریم خداوند نباید اساسا دچار آلودگی شود وبه دنبال آن نیز سرکوب گردد بلکه برخورد با چنین انسانی باید پیشگیری از منکر و کیفر در حد ضرورت باشد.
وی با اشاره به این که وظیفه پیشگیری از جرم به عهده قوه قضائیه است گفت: این وظیفه با مشارکت همه دستگاهها محقق خواهد شد، ضمن اینکه اراده ملی ومشارکت مردمی برای به نتیجه رساندن آن ضروری است.
ذوالقدر با بیان اینکه بدون حضور مردم اقدام مسوولان نتیجه مطلوب را ایجاد نخواهد کرد افزود: در پیروزی انقلاب اسلامی و سالهای بعد از آن حضور داوطلبانه مردم در صحنه های مختلف را تجربه کرده ایم. اگر حضور سازمان یافته آنها در عرصه های مختلف نبود سرنوشت جنگ چیز دیگری بود.
وی گفت: پیشگیری از وقوع جرم ابعادی گسترده تر از جنگ دارد که حضور سازمان یافته مردم را می طلبد ما باید از ظرفیت مردم استفاده کرده و خود را در قوه قضائیه محصور نکنیم.
معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در این مراسم اقدامات ستادهای مردمی پیشگیری در کشور را موثر وکار آمد توصیف کرد.
نظر شما