داريوش پيرنياكان، ضمن بيان اين مطلب گفت: وقتي جشنواره اي برگزار مي كنيم، حتما پشت آن فكري وجود دارد. از وقتي جشنواره موسيقي نواحي راه اندازي شده، اين نوع موسيقي مطرح و به مردم شناسانده شده است.
وي ادامه داد: استعدادهايي كه در اين جشنواره معرفي شده اند منوط به زمان جشنواره بوده و بعد از آن رها مي شوند. اصل اين است كه بعد از جشنواره هم رسيدگي به چهره هاي برجسته را ادامه دهيم. بايد موزيسين ها را شناخت و از توانايي هايشان بعد از جشنواره استفاده كرد.
پيرنياكان افزود: نوازندگان موسيقي نواحي بايد موسيقي خودشان را اجراكنند. تركيب كردند سازهاي موسيقي نواحي با سازهاي ديگر كار درستي نيست.
داريوش پيرنياكان با تاكيد بر نقش مديريت فرهنگي در ساماندهي و آگاهي دادن به نوازندگان سازهاي نواحي اظهار داشت: خانه موسيقي، وزارت ارشاد يا نهادهاي فرهنگي بايد سرپرستي و ساماندهي برپايي كنسرتهاي موسيقي نواحي را به عهده بگيرند.
به گفته پيرنياكان، تركيب موسيقي نواحي با موسيقي هاي ديگر، هم به تكنيك ساز نواحي مختلف ايران لطمه مي زند و هم نمي تواند به خوبي نوع كار آنها را معرفي كند.
پيرنياكان در خصوص جشنواره موسيقي نواحي اين دوره گفت: در اين مدت شايد نواقصي در كار بوده است. ولي در جايي كه خودمان نيستيم نبايد غير منصفانه هم نظر بدهيم. به هر حال كسي كه اختيار برپاي يك جشنواره را بر عهده مي گيرد، سعي مي كند كارش را به نحو احسن انجام دهد. ممكن است ايرادهايي باشد ولي به هر حال منصفانه نيست كه بگوييم كاري انجام نشده است.
داريوش پيرنياكان در پايان تاكيد كرد: وقتي بناي جشنواره اي گذاشته مي شود، اين كه اين جشنواره در مسير درست موسيقيايي بيافتد خيلي مهم است. متاسفانه اين چيزي است كه هنوز به خوبي اتفاق نيفتاده و نقش مديريت فرهنگي براي هدايت اين بخش بسيار اهميت دارد. اگر چه اين مديريت سعي مي كند به آن بپردازد.
نظر شما