به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ سید محمدرضا خسروی در خصوص اهداف برگزاری جشنواره شهروند برگزیده اظهار داشت: مهم ترین هدف این جشنواره تقویت احساس مسئولیت اجتماعی شهروندان نسبت به مسائل مختلف پیرامون آنها است.
وی ابراز داشت: ایفای نقش و پذیرش مسئولیت در قبال این مسائل میتواند به بهبود شرایط امنیت اجتماعی کمک کند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی قم گفت: از این طریق میتوان امیدوار بود در یک دوره چند ساله و در صورت هماهنگی سازمانها و نهادهای اجتماعی و فرهنگی، بتوان گامهای جدی در به کارگیری و توسعه ابرازهای غیر رسمی کنترل اجتماع برداشت.
وی ادامه داد: اگرچه میدانیم دستیابی به چنین مسئولیتی در شهروندان باید مجموعه عوامل اجتماعی و فرهنگی در کنار هم دیده شوند اما تصور کنیم با برپایی چنین جشنوارههایی و برگزاری مراسم مشابه میتوان به زمینههای رشد و ارتقاء فرهنگ مشارکتی در جامعه کمک کرد و ارزشهای اجتماعی نظیر از خودگذشتگی، ایثار و نوع دوستی را در جامعه تقویت و باز تولید کرد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم افزود: در هر صورت نمیتوان نسبت به برخی مسائل بی تفاوت بود و همه امور را به لحاظ اینکه ماهیت اجتماعی و فرهنگی دارند رها کرده و آن را به آینده احاله کرد.
وی در خصوص شاخصهای انتخاب شهروند برگزیده اضافه کرد: انتخاب شهروند برگزیده کار بسیار مشکلی است به همین دلیل تلاش شده تا از نظرات اقشار مختلف، مسئولین سازمان ها و حتی کارشناسان و خبرگان علوم اجتماعی و روانشناسان استفاده شود.
خسروی اظهار داشت: به رغم تمامی دشواریها در نهایت شاخصهایی برای شناسایی و انتخاب شهروند برگزیده تعیین شده است.
وی تصریح کرد: در این موارد می توان افرادی را مثال زد که در هنگام وقوع تصادفات رانندگی با مرکز پلیس و اورژانس همکاری می کنند و باعث جلوگیری از وارد آمدن آسیب های بیشتر به افراد مصدوم و سایر شهروندان می شوند.
وی ابراز داشت: یکی دیگر از شاخص های انتخاب شهروند برگزیده همکاری با کلانتری و پاسگاه محل در بحث کنترل نظم و امنیت محله و به طور کلی شناسایی مجرمین و کشف جرایم است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم ادامه داد: شاخص دیگر انتخاب شهروند برگزیده میزان تماس و اطلاع رسانی به سامانه های 110، 115 و 125 است که تماس فرد در واقع نشانگر نوعی احساس مسئولیت در قبال مسائل امنیتی و اجتماعی است.
خسروی در خصوص فرآیند انتخاب شهروند برگزیده اضافه کرد: به طور کلی در مرحله اول 50 نفر از بین تمامی واجدین شرایط از سوی هیئت داوران، 10 نفر از بین 50 نفر انتخاب شده و در پایان نفر برتر از میان 10 نفر انتخاب می شود.
وی گفت: پس از خاتمه مرحله مقدماتی و مشخص شدن نفرات برتر استانها یک نفر از هر استان برای شرکت در جشنواره ملی به معاونت اجتماعی ناجا معرفی میشوند سپس هیئت داوران جشنواره ملی نسبت به شناسایی و انتخاب نفرات برتر از بین شرکت کنندگان اقدام خواهد کرد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم افزود: در اواخر سال جاری با برگزاری جشنواره ملی و دعوت از مسئولان مختلف کشوری و لشکری از منتخبین استانی تجلیل به عمل آمده و جشنواره به لحاظ شکلی به کار خود پایان خواهد داد.
قم - خبرگزاری مهر: معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم از برگزاری جشنواره شهروند برگزیده در قم را موجب گسترش و افزایش ارزشهای اجتماعی در جامعه عنوان کرد.
کد خبر 1461429
نظر شما