۱۸ دی ۱۳۸۳، ۱۷:۴۵

با حضور دبيران كل 14 حزب و تشكل سياسي ؛

جبهه تحكيم دموكراسي اعلام موجوديت كرد

جبهه‌ تحكيم دموكراسي كه متشكل از 14 حزب و تشكل سياسي است صبح امروز با حضور دبيران كل احزاب مؤثر در ايجاد اين جبهه، اعلام موجوديت كرد.

به گزارش خبرنگار "مهر" ، مصطفي كواكبيان، يكي از احزاب مؤسس اين جبهه در اين نشست با تأكيد بر اينكه تشكيل اين جبهه بيانگر اين نيست كه در نظام جمهوري اسلامي، دموكراسي وجود ندارد، توضيح داد: تشكيل اين جبهه به اين معناست كه در كشور ما عليرغم وجود مردمسالاري به برخي از اصول آن، خدشه وارد شده و ما تلاش داريم اين خدشه‌ها را تا حدودي كه مي‌توانيم از بين ببريم.

كواكبيان با بيان اينكه جبهه تحكيم دموكراسي ويژگي هايي دارد، خارج از قدرت بودن، تداوم اصلاحات واقعي، مخالفت با انحصار طلبي احزاب چپ و راست و مقطعي نبودن را چهار ويژگي جبهه تحكيم دموكراسي دانست و خارج بودن احزاب درون اين جبهه از قدرت را به‌عنوان اولين ويژگي آن برشمرد و افزود: هيچ ‌يك از احزاب درون اين جبهه پاسخگوي وضع موجود نيستند، چراكه تاكنون نقشي در قدرت نداشته ‌اند. كساني بايد پاسخگوي وضع موجود باشند كه در طول 25 سال گذشته عملكردهايشان اين وضع را به‌ وجود آورده، لذا وضع موجود با همه نكات مثبت و منفي ‌اش حاصل عملكرد آنهاست.

كواكبيان تداوم اصلاحات را يكي ديگر از ويژگي‌ هاي جبهه تحكيم دموكراسي‌ عنوان كرد و گفت: ما خود را خارج از اصلاحات و اصلاح‌ طلبان نمي ‌دانيم، اما نه به مفهوم جرياني كه صرفا بايد در قبال هشت سال گذشته پاسخگو باشد، بلكه به عقيده ما اصلاحات اصل اساسي است كه بايد از انقلاب شروع مي‌ شد و تاكنون ادامه پيدا مي ‌كرد.

وي با بيان اينكه اين جبهه، اصلاحات را به معناي پروسه‌ اي بودن و نه به معناي پروژه‌ اي بودن دنبال مي ‌كند، خاطرنشان كرد: ما معتقديم اصلاح‌ طلبي يك پروسه‌ درازمدت مستمر است.

اين عضو مؤسس جبهه‌ تحكيم دموكراسي با تأكيد بر اينكه اين جبهه يك جبهه‌ صرفا انتخاباتي نيست، گفت: قصد ما اين است كه پس از انتخابات نيز فعاليتهايمان را در قالب جبهه ادامه دهيم، از اين رو سعي داريم همواره در جهت تحكيم دموكراسي قدم برداريم.

وي با تأكيد بر اينكه " ما به معناي واقعي كلمه با انحصارطلبي و تماميت ‌خواهي احزاب چپ و راست مخالفيم" ، ابراز عقيده كرد: ضربه ‌اي كه در طول دوران دولتهاي گذشته به كشور وارد شد، بعضا به اين دليل بود كه يكي، دو حزب خاص تنها در عرصه عرضه اندام و فعاليت مي ‌كردند و به احزاب و جريانهاي ديگر ميدان نمي‌دادند.

كواكبيان در ادامه با ارائه ترسيمي از آرايش سياسي نيروها در آستانه انتخابات نهم رياست ‌جمهوري، با بيان اينكه تصور ما اين است كه هفت جريان در انتخابات آينده با هم رقابت مي ‌كنند، ادامه داد: البته يكسري جريانهايي هستند كه اپوزيسيون خارج از كشور و اپوزيسيون قانوني داخل كشور به شمار مي ‌روند، اما چون اميدي به تأييد صلاحيت كانديداهايشان ندارند ما چندان آنها را در آرايش سياسي نيروها داخل نمي‌ دانيم. از اين رو معتقديم يك جريان خارج از قدرت و شش جريان ديگر در درون قدرت فعاليت مي‌ كنند.

وي جبهه تحكيم دموكراسي را به عنوان جرياني كه خارج از قدرت فعاليت خواهد كرد، معرفي كرد و در عين‌حال افزود: ما به نام نامي چهارده معصوم با چهارده تشكل كار خود را آغاز كرده ‌ايم اما اين به اين معنا نيست كه احزاب و جريانهاي ديگر حق پيوستن به ما را ندارند، بلكه راه براي همه باز است.

اين فعال سياسي با تأكيد بر اينكه تلاش بر اين است كه كانديداي اين جبهه از فيلتر شوراي نگهبان بگذرد، در اين راستا به نامه ‌اي كه به گفته‌ وي با امضاي اعضاي اين جبهه و 40 نفر ديگر براي شوراي نگهبان نوشته شده اشاره كرد و افزود: در بخشي از اين نامه خطاب به شوراي نگهبان آمده بود تا كي چهره‌ هاي سياسي امتحان پس‌ داده بايد تأييد صلاحيت شوند؟

كواكبيان در ادامه با بيان اينكه شش جريان در قالب دو جريان كلي محافظه ‌كار و اصلاح‌ طلب امروز مرسوم شده‌ اند، در عين ‌حال از جامعه مدرسين، جامعه‌ روحانيت مبارز و حزب مؤتلفه اسلامي به‌عنوان محافظه ‌كاران سنتي كه به گفته‌ وي، هاشمي رفسنجاني، ولايتي و علي لاريجاني كانديداي مورد حمايت آنها در عرصه‌ انتخاباتي هستند، همچنين از ائتلاف آبادگران و جمعيت ايثارگران كه احمدي‌ نژاد و توكلي كانديداي اصلح آنها به شمار مي ‌روند، به عنوان محافظه‌ كاران افراطي و از احزابي چون حزب اعتدال و توسعه و جمعيت وفاداران انقلاب اسلامي كه كانديدايشان هاشمي رفسنجاني است، به عنوان جريان محافظه‌ كار ميانه ‌رو ياد كرد.

دبيركل حزب مردم‌ سالاري با بيان اينكه كل جريان اصولگرا سعي مي‌ كنند به يك گزينه‌ واحد دست يابند، ابراز عقيده كرد: ما معتقديم اين اتفاق در جريان اصولگرا نخواهد افتاد و جريان ميانه ‌رو محافظه‌ كار و سنتي طيف محافظه‌ كار با محافظه ‌كاران افراطي به رقابت خواهند پرداخت.

عضو مؤسس جبهه‌ تحكيم دموكراسي همچنين جريان اصلاح‌ طلب را به سه طيف عمل ‌گرا، قدرت ‌گرا و ارزش‌ گرا تقسيم كرد و افزود: احزابي مانند حزب كارگزاران سازندگي، حزب اسلامي كار و خانه كارگر كه از هاشمي رفسنجاني حمايت مي ‌كنند، اصلاح ‌طلبان عمل‌گرا به شمار مي ‌روند.

كواكبيان از جبهه‌ مشاركت و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي كه كانديداي مورد حمايتشان، مصطفي معين است، به عنوان اصلاح‌ طلبان قدرت ‌گرا ياد كرد و در عين‌حال افزود: مجمع روحانيون مبارز، حزب همبستگي و مجمع نيروهاي خط امام كه از مهدي كروبي حمايت كرده‌ اند، اصلاح ‌طلبان ارزش‌ گرا هستند.

وي با بيان اينكه اصلاح‌ طلبان عمل ‌گرا به مباني مشخص تئوريك و اصول ايدئولوژيك پايبند نيستند، حضور در حكومت و منفعت ‌طلبي را به عنوان ملاكهاي اين جريان برشمرد و گفت: اصلاح‌ طلبان قدرت ‌گرا كه اساس قضيه را در باقي ‌ماندن در قدرت گذاشته‌ اند، به اجماع در درون جبهه‌ اصلاحات نمي ‌انديشند و تنها براي پيروزي حزب متبوعشان در انتخابات تلاش مي‌ كنند. همچنين اصلاح‌ طلبان ارزش ‌گرا كانديداي مشخصي را مطرح كرده و احزاب مشخصي هم در درون اين گروه مي‌ گنجند.

كواكبيان با تأكيد بر اينكه جبهه‌ تحكيم دموكراسي در قالب اين شش طيف قرار ندارد، در عين ‌حال به 4 مصوبه شوراي هماهنگي اين جبهه اشاره كرد و ادامه داد: ما تمام تلاشمان را براي رقابتي ‌تر كردن و حضور پرشور ملت در عرصه‌ انتخابات، همچنين برگزاري يك انتخابات آزاد رقابتي به كار مي‌ گيريم.

وي مقابله با موانع حضور حداكثري مشاركت ملت در عرصه‌ انتخابات را به عنوان يكي از چهار مصوبه‌ شوراي هماهنگي جبهه‌ تحكيم دموكراسي برشمرد و خاطرنشان كرد: ما معتقديم با افزايش مشاركت مردم، ضريب امنيت كشور بالا مي ‌رود و منافع ملي و تماميت ارضي كشور نيز حفظ مي‌ شود.

اين عضو موسس جبهه‌ تحكيم دموكراسي با بيان اينكه، اولويت با كانديداي درون جبهه يكي ديگر از مصوبه ‌هاي شوراي هماهنگي است، افزود: اگر در درون جبهه‌ تحكيم دموكراسي به يك كانديداي واحد برسيم، متعهد شده ‌ايم كه از آن حمايت كنيم اما اين به اين معنا نيست كه برخي احزاب درون جبهه از كانديداي حزبي خارج از جبهه‌ خود حمايت نكنند، بلكه مي‌ توانند به نام حزب متبوعشان از فرد مورد نظر خود حمايت كنند.

اين فعال سياسي ادامه داد: اگر به هر دليلي در درون جبهه‌ تحكيم دموكراسي به يك كانديداي واحد نرسيم بر اساس اصول دموكراتيك بين خودمان تصميم‌ گيري و يك شخص را به عنوان نامزد جبهه معرفي مي ‌كنيم.

وي با تأكيد بر اينكه فعلا هيچ‌ گونه تصميمي در مورد معرفي كانديداي مورد حمايتمان نگرفته ‌ايم، گفت: منتظريم تا چشم ‌انداز فضاي پيش ‌رويمان را روشن‌ تر ببينيم.

كواكبيان در ادامه اين نشست در پاسخ به سؤالي با تأكيد بر اينكه نام جبهه‌ تحكيم دموكراسي را از هيچ گروه يا سازمان خاصي عاريت نگرفتيم، افزود: نام اين جبهه بر اساس يافته‌ هاي دروني خودمان شكل گرفت و هيچ ربطي به هيچ سازمان و گروه خاصي ندارد. اين جبهه و احزاب درون آن هويت مشخصي دارند.

اين عضو مؤسس جبهه‌ تحكيم دموكراسي با بيان اينكه هيچ‌ يك از احزاب درون اين جبهه سابقه پررنگ فعاليت سياسي در درون دو طيف چپ و راست نداشته‌ اند، گفت: همه‌ احزاب درون اين جبهه بعضا با اعتدال پيش رفته‌ اند لذا هر حزبي كه امروز اصول مانيفست اين جبهه را بپذيرد، براي پيوستن به ما، با هيچ منعي روبه ‌رو نخواهد بود.

كواكبيان درباره‌ كانديداي مورد حمايت جبهه‌ تحكيم دموكراسي با بيان اينكه اگر ميرحسين موسوي همين امروز مجددا براي حضور در عرصه‌ انتخابات اعلام آمادگي كند، بدون هيچ حرفي از وي حمايت خواهد كرد، ادامه داد: اما امروز كه ميرحسين موسوي از حضور در عرصه به هر دليلي امتناع كرده است در اين مقطع نمي‌ توانيم بگوييم اين جبهه به طور مشخص از كدام كانديدا حمايت مي ‌كند.

در ادامه‌ اين جلسه، سعيد ياري، دبيركل سازمان دفاع از منافع ملي ايران و يكي از اعضاي مؤسس جبهه‌ تحكيم دموكراسي با اشاره به اينكه چهار عنصر سرزمين، جمعيت، حكومت و حاكميت عناصر متشكله‌ كشور و دولت به شمار مي ‌آيند، اضافه كرد: بايد آزادي را در پهنه‌ سرزميني و تعامل و رفتار با ديگران و در صحنه‌ حكومت و حاكميت تبيين كرد كه تبيين چنين فرآيندي بايد مبتني بر دموكراسي، مشتمل بر تعريف دموكراسي، مباني دموكراسي، حوزه‌ هاي بسط آن و آسيب‌ هاي دموكراسي و آسيب ‌شناسي و آسيب‌ زدايي آن باشد.

ياري با تأكيد بر اينكه ملت بايد نسبت به وضع موجود آلرژي و حساسيت داشته باشد، در عين‌ حال به شرايط حساس و جدي امروز كشور اشاره كرد و گفت: ما نه‌ تنها چالش مشاركت را جدي تلقي مي‌ كنيم و در ابعاد كاركردي فاصله‌ طبقاتي را مدنظر داريم، بلكه بحران بي‌ هويتي را كه امروز در جاي جاي كشور وجود دارد، بسيار مهم مي‌دانيم و معتقديم نبايد نسبت به سرنوشت كشور بي‌ تفاوت بود، بلكه بايد با حضور جدي در عرصه‌،تصميم‌ سازي و تصميم‌ گيري كرد كه يكي از مصاديق حضور جدي در عرصه، انتخابات است.

دبيركل سازمان دفاع از منافع ملي ايران در پايان سخنانش متذكر شد: در قالب جبهه‌ تحكيم دموكراسي درصدد تحكيم آزادي در كشور هستيم و اميدواريم بتوانيم منشأ اثر باشيم.

همچنين در ادامه‌ اين نشست، حجت‌ الاسلام قيومي نماينده دبيركل حزب وفاق ايران به تبيين مانيفست جبهه‌ تحكيم دموكراسي با اين مضامين پرداخت:

1- پايبندي به قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران
2- باور به مردمسالاري، آزادي، حقوق بشر و عدالت در پرتو ارزشهاي ديني
3- تلاش براي تقويت جامعه مدني به ويژه احزاب و تشكلهاي سياسي
4- اعتقاد به لزوم گردش نخبگان و تحقق اصل شايسته‌ سالاري با اولويت حكومت نسل جوان
5- پيگيري جنبش اصلاح‌ طلبانه ملت ايران در همه عرصه‌ ها و تمامي سطوح حكومت
6- كمك براي تحقق توسعه همه‌ جانبه و پايدار و پيشرفت و آباداني كشور و دستيابي به ايراني مترقي
7- تأكيد بر حاكميت قانون در همه زمينه‌ ها و مقابله با انحصارطلبي و تماميت ‌خواهي جناح ‌هاي حاكم و جلوگيري از بروز استبداد و خودكامگي در لايه ‌هاي حاكميت
8-پافشاري بر اصول خردورزي، واقع ‌بيني و عقلانيت، عدالت، اقتدار و عزت و تأمين منافع ملي ايران در سياست خارجي و روابط بين‌الملل از طريق تنش‌ زدايي و تعامل منطقي با جامعه جهاني.

وي افزود: اين جبهه صرفا براي انتخابات نهم رياست‌ جمهوري تشكيل نشده بلكه ما براي تبيين ارزشها و به عمل رساندن آنها آمده‌ ايم چرا كه معتقديم در طول چند سال گذشته اشخاصي اصلاحات را مطرح كردند كه برخي از آنها اصلا اصلاح‌ طلب نبودند لذا ما مي ‌خواهيم اصلاحات را تعريف كرده، مصلحان صالح را مشخص و كار را با آنها پيش ببريم. در واقع ما از اين پس براي واكسينه كردن جامعه قدم برمي‌داريم.

همچنين غلامرضا مسعودي‌ نسب، دبير كل مجمع فارغ‌ التحصيلان مجتمع ابوريحان بيروني، نحوه‌ تداوم فعاليتهاي جبهه‌ تحكيم دموكراسي را تبيين كرد.

خانم ناصري از اعضاي شوراي مركزي كانون همبستگي فرهنگيان ايران نيز در ادامه نشست اعلام كرد: جمعيت ايران فردا به دبيركلي فرح خسروي، حزب دفاع از ايثارگران و قانون اساسي به دبيركلي عليرضا متاني، انجمن دانشگاهيان استان اصفهان به دبيركلي علي مهرانفر، سازمان دفاع از منافع ملي ايران به دبيركلي دكتر سعيد ياري، حزب دوستي و مودت به دبيركلي مهندس مصطفي قاسمي، مجمع فارغ‌ التحصيلان ابوريحان بيروني به دبيركلي مهندس غلامرضا مسعودي‌ نسب، جمعيت طرفداران نظم و قانون به دبيركلي مهندس حسين طجرلو، حزب مردم سالاري به دبيركلي دكتر مصطفي كواكبيان، جمعيت مستقل ايران اسلامي به دبيركلي قدرت علي حشمتيان، حزب مشاركت جوانان به دبيركلي جعفر خداقلي ‌زاده، خانه معلمان ايران به دبيركلي رحمان شمس، حزب وفاق ايران به دبيركلي حجت ‌الاسلام حسيني ارسنجاني، كانون وليعصر (عج) به دبيركلي حجت‌ الاسلام جنتي رضوي و كانون همبستگي فرهنگيان ايران به دبيركلي دكتر علي فائضي احزاب مؤسس جبهه‌ تحكيم دموكراسي هستند.

کد خبر 146175

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha