علی اکبر اشعری در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به پرسشی درباره علت انتخاب نشدن مجموعه باغ کتاب به عنوان محل برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب در سال آینده، گفت: از ابتدا قرار بود مجموعه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و شهرداری تهران و در رابطه با اینکه این مکان میتواند برای نمایشگاه سال آینده مورد استفاده قرار بگیرد یا خیر، تا اول مهر اعلام نظر کند و ما هم با توجه به آن زیرساختهای لازم را آماده کنیم.
وی ادامه داد: این اعلام نظر نتوانست صورت بگیرد و اوایل مهر ستاد نمایشگاه تصمیم گرفت در جای دیگری نمایشگاه را برگزار کند مضاف بر اینکه من هم در مطلبی که در وبلاگ خودم منتشر کردم اعلام کردم که برای این اعلام نظر زمان از دست رفته و باغ کتاب فعلا به نمایشگاه سال آینده نخواهد رسید.
اشعری همچنین اشاره کرد: الان هم این موضوع که قرار شده نمایشگاه سال آینده در مصلا برگزار شود حتما نظر خوبی است. ولی مصلی، مصلی است و نه محل برگزاری نمایشگاه اما باغ کتاب محل برگزاری نمایشگاه کتاب هم هست. اگر تصمیم گرفته شود که این مجموعه دیده شود، هم شهرداری اعلام آمادگی کرده است و هم خود مجموعه این امکان را در درون خودش داراست.
به گفته رئیس مجموعه باغ کتاب تهران، برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب در باغ کتاب مدیریت این مجموعه در نظر داشت سالنهای 10 هزارمتری مدرن که همه امکانات لازم را داراست ایجاد کند که به معنی برپایی سالنهایی است که به منظور برپایی نمایشگاه به صورت پیشرفته ایجاد و در کنار ساختمان مرکزی باغ کتاب مورد استفاده قرار میگرفت و بعد از نمایشگاه نیز جمع میشد.
اشعری در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به سوالی در رابطه با ایجاد مرکزی برای برپایی نمایشگاه دائمی و بینالمللی کتاب، گفت: حیف است که میلیاردها تومان پول خرج کنیم و محلی بسازیم که صرف برپایی نمایشگاه کتاب باشد و تنها سالی 10 روز از آن استفاده شود و باقی ایام سال بلااستفاده بماند.
وی ادامه داد: ما گاهی میخواهیم محلی بسازیم که انواع نمایشگاهها را در آن برگزار کنیم که این یعنی گرفتاری هر سالهای که در نمایشگاه بینالمللی تهران داشتیم ولی گاهی منظورمان نمایشگاه کتاب است که نوع ساخت آن با نمایشگاههای صنعتی متفاوت است با این حال اگر بخواهیم ساختمانی بسازیم که خاص این موضوع باشد و در طول سال تنها یک هفته در آن نمایشگاه باشد هم مقرون به صرفه نیست.
رئیس سابق کتابخانه ملی ایران افزود: باغ کتاب تهران امکانات پیشرفته و زیربنایی ویژهای دارد و سالنهایی خاص این موضوع در آن تعبیه شده که در کنار فضای باز آن میتواند محل برگزاری نمایشگاه باشد. جدای از این ما میتوانیم چادرهایی بسیار مدرنتر و مجهزتر از چادرهای فعلی در مصلا، برای این موضوع در نظر بگیریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره ایجاد مراکز تخصصی برپایی نمایشگاه کتاب در سایر کشورها و علت محالفت وی با ایجاد این مرکز نمایشگاهی در ایران گفت: فرق اساسی میان سایر کشورها با ما در فروش کتاب است. در فرانکفورت فضا برای نمایش صرف است. اگر در ایران هم بنا بر این بود، فضای مسقف 35هزار متری باغ کتاب که در حد و اندازههای تقریبی فرانکفورت است هم کافی بود ولی بحث ما مشتری است و این یعنی فضایی سه برابر این و در این مقایس در تهران نمیشود چنین فضایی را ایجاد کرد و بعد آن را به گوشهای انداخت.
نظر شما