۲۸ آبان ۱۳۹۰، ۱۶:۱۳

مبلغی:

تقریب باید مسلمانان را به سمت ساختار فرهنگی مشترک سوق دهد

تقریب باید مسلمانان را به سمت ساختار فرهنگی مشترک سوق دهد

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تأکید کرد: تقریب باید مسلمانان را به سمت ساختار فرهنگی مشترک هدایت کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد مبلغی پیش از ظهر شنبه در همایش "مدلهای دموکراسی اسلامی از دیدگاه مذاهب اسلامی" که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم در سخنانی افزود: تقریب مذاهب اسلامی باید دو گام را در زمینه تقریب بردارد که متناسب با تحولات جهان امروز باشد و از فضای انتزاعی بدور از صحنه‌های در حال رخ دادن سوق دهیم.

وی ادامه داد: اولا ما باید از رصد کردن مشترکات بین حدیث به سمت رصد کردن اندیشه های واقع معاش و ساختار حکومتی پیش برویم.

تنها نباید به مشترکات اکتفا کنیم

مبلغی گفت: باید از صرف اکتفا کردن به مشترکات عبور کنیم و به نقاط اقتراب هم نزدیک شویم و به نقاط اقتراب نیز بیش از گذشته توجه کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بیان کرد: باید این همایش را در قالب های مختلف ادامه دهیم و ملت های منطقه باید در کنار هم بنشینند و فقط گفتگوی علمی کنند تا نقاط اشتراک و اقتراب را درآورند تا ادبیات سیاسی اسلامی برجسته و تفاهم بیشتری ایجاد شود تا مواضع را متحدتر کند.

مبلغی اظهار کرد: هر پدیده و نهادی دارای فرهنگی است که آن را ایجاد می کند و ضامن بقای آن است و هر ساختاری هم دارای فرهنگی است و ساختار حکومتی هم مستثنی نیست؛ باید به این سمت برویم که در میان شیعه و سنی چه ارزش هایی وجود دارد که می تواند ساختار و فرهنگ ساختاری مشترک ایجاد کند.

نیازمند ایجاد فرهنگ مشترک در خدمت ساختار هستیم

وی افزود: آن فرهنگی که در خدمت ساختار است و ارزشهای ساختار را تشکیل می دهد خودش باید ساختار داشته باشد و ضمانت بقای کافی داشته باشد و اگر ناقص باشد نمی تواند از ساختار حکومتی و سیاسی که مسلمانان می خواهند برقرار کنند صیانت کند.

وی تاکید کرد: تقریب باید مسلمانان را به سمت ساختار فرهنگی در خدمت ساختار سیاسی و اجتماعی ترغیب و بسیج کند؛ ارزش های دینی و اسلامی را به عنوان ارزش‌های عام و فراگیر در جامعه اسلامی ترویج کند در این صورت ساختار حکومت در اسلام فصل مشبعی برای دنبال کردن مشترکات خواهد بود.

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد: ساختار سیاسی ایران مبتنی بر تشیع امروز به عنوان مدلی برجسته و پویا در دنیا مطرح است و می تواند الگو باشد.

مبلغی بیان داشت: تقریب نیازمند به گام‌های بیشتر و فضاهای گسترده‌تر و تداوم و استمرار این جلسات است.

کد خبر 1463594

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha