۲۸ آبان ۱۳۹۰، ۱۵:۵۹

اختصاص 709 میلیارد ریال برای ساماندهی رودخانه‌ها و تالاب‌ها

اختصاص 709 میلیارد ریال برای ساماندهی رودخانه‌ها و تالاب‌ها

مدیرکل دفتر رودخانه های مرزی وزارت نیرو از ساماندهی 600 کیلومتر رودخانه خبر داد و گفت: در سال جاری، 709 میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی رودخانه ها و تالاب ها اختصاص یافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، جبار وطن فدا گفت: در حال حاضر در حدود 600 کیلومتر از رودخانه‌های کشور طرح های ساماندهی رودخانه ها انجام شده است.

مدیرکل دفتر رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو از اعتبار 709 میلیارد ریالی برای ساماندهی رودخانه‌ها و تالاب‌ها و تعیین حد بستر و حریم رودخانه‌های کشور در سال جاری خبر داد.

وطن فدا درخصوص میزان بودجه اختصاص داده شده در بحث بستر و حریم رودخانه ها، گفت: اعتبار برنامه مهندسی رودخانه‌ها و سواحل در بودجه 90 شامل مطالعه و اجرای ساماندهی رودخانه‌ها و تالاب‌ها و تعیین حد بستر و حریم رودخانه‌های کشور در حدود 709 میلیارد ریال است.

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه استان هایی در معرض تهدید سیل قرار دارند؟، گفت: تقریبا در تمام استان‎های کشور احتمال وقوع سیلاب وجود دارد، با این حال بیشترین وقایع سیلاب در سال های اخیر طبق گزارش های موجود در استان‎های گلستان، سیستان و بلوچستان، مازندران، خراسان شمالی و ... ثبت شده است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو درباره برنامه هایی که وزارت نیرو برای تعیین حدود بستر و حریم رودخانه ها دارد، تاکید کرد: تاکنون مطالعات تعیین حد بستر و حریم حدود 15هزار کیلومتر از 20 هزار کیلومتر رودخانه‎های دارای اولویت نخست کشور توسط شرکت‎های آب منطقه‌ای استان‎ها با نظارت دفتر مهندسی رودخانه‌ها و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران انجام شده است.

وطن فدا درباره تعامل هایی که در گذشته با شهرداری تهران برای جلوگیری از ساخت‌ و ساز در بستر و حریم رودخانه‌ها انجام شده بود، بیان داشت: به ‌منظور امکان مدیریت بهتر سیلاب و هماهنگی در ساماندهی و زیباسازی رودخانه‎ها و مسیل‎های شهری و سهولت در امر تعیین و آزادسازی بستر و حریم رودخانه‌های شهر تهران، توافقنامه 3جانبه همکاری مشترک شهرداری تهران، وزارت نیرو و شورای اسلامی شهر تهران در آبان ماه 87 بین وزیر وقت نیرو، شهردار تهران و رئیس شورای اسلامی شهر تهران امضا شده است.

وی اظهار داشت: دستاوردهای حاصل از این همکاری و تلاش مشترک منجر به ایجاد زمینه همکاری و بستر مناسب برای مدیریت بستر سیلاب‌ها و رودخانه‌های سطح شهر تهران شده که نتایج مربوط به آن در کنفرانس مدیریت سیلاب‌های شهری (مردادماه 1388) نیز ارائه شده است.

مدیرکل دفتر رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو تصریح کرد: ‌اکنون نمونه‎های مشابه همکاری‎ مشترک شرکت‌های آب منطقه‌ای و شهرداری در تعدادی از شهر‎های بزرگ کشور مانند تبریز و شیراز منجر به نتایج قابل توجهی در حل و فصل مشکلات رودخانه‌های شهری و مدیریت بهتر سیلاب‎های شهری شده است.

وی درباره پیش بینی خود در رابطه با وقوع سیل در سال آبی جاری در کشور، گفت: بدیهی است که سیل یک پدیده طبیعی است که بسته به شرایط اقلیمی و ... هر سال در نقاط مختلف رخ ‌می‌دهد و مسئله اصلی نحوه برخورد و آمادگی ما در برابر سیلاب است.

وطن فدا افزود: در حال حاضر اقداماتی صورت گرفته است تا افزون ‌بر جلوگیری از بروز خسارت، بتوان حجم آب سیلاب را ذخیره کرده و از آن استفاده برد. بیش از 2 دهه است که در کشور از روش‌های سازه‌ای برای کنترل سیلاب استفاده می‌شود اما هزینه بالای اجرای این روش‌ها و محدودیت‌های منابع مالی، مهمترین چالش موجود در بکارگیری این روش‌ها است.

به گفته این مقام مسئول در وزارت نیرو، بکارگیری راهکارهای غیرسازه‌ای نیاز به هزینه کمتر دارد و ‌اکنون جهت گیری وزارت نیرو به سمت استفاده از این راهکارها است. یکی از راهکارهای موثر غیرسازه‎ای به ‌منظور کاهش خسارات سیلاب به ویژه کاهش تلفات ناشی از سیل تهیه برنامه واکنش فوری (EAP) در سطح حوضه آبریز و ایجاد هماهنگی بین سازمان‌های مختلف متولی مدیریت سیلاب است.

وی گفت: اگرچه این امر با پیچیدگی‎های زیادی در تعریف شرح وظایف و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها همراه است، اما در زمان کنونی یک پروژه به صورت پایلوت برای این منظور تعریف شده که در حال انجام است. امیدوارم نتایج حاصل از این مطالعات به سایر حوضه‌ها نیز تعمیم داده شود.

کد خبر 1463634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha