به گزارش خبرگزاري مهر و به نقل از سايت اينترنتي پليت اينفو، "گارت ايوان" وزير امور خارجه سابق استراليا و يكي از نويسندگان گزارش سازمان ملل درباره افزايش اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل درمصاحبه با اين سايت اظهار داشت: افزايش تعداد اعضاي شوراي امنيت سازمان در راستاي ايجاد اصلاحات در اين سازمان، كاملا ضروري است.
وي گفت: شوراي امنيتي كه ما هم اكنون شاهد آن هستيم، 5 عضو دائمي آن و كشورهايي كه از حق وتو استفاده مي كنند يعني آمريكا و انگليس و فرانسه و چين و روسيه قدرت هاي بزرگ سال هاي 1945 بودند اما آنها قدرت هاي بزرگ سال 2005 به حساب نمي آيند. جهان در 60 سال گذشته كاملا متحول شده است و كشورهاي زيادي وارد عرصه سياست شده اند. نه فقط آلمان و ژاپن، بلكه برزيل و هند و برخي كشورها درآفريقا مثل آفريقاي جنوبي و نيجريه و مصر بازي كنندگان مهمي در زمينه هاي مختلف سياسي هستند و نماينده بخش بزرگي از جهان مي باشند. بنابراين لازم است كه اين كشورها در ساختار شوراي امنيت سازمان ملل جاي گيرند. همچنين اگر شوراي امنيت خواهان اعتبار در زمان كنوني است بايد نمايندگان قرن 21 را نيز در خود جاي دهد.
وي در گزارش سازمان ملل در اين زمينه 2 راه را براي شوراي امنيت پيشنهاد كرد و گفت: اولين راه افزودن 6 عضو دائمي جديد و 3 عضو غير دائمي براي يك دوره سه ساله است. اما دومين پيشنهاد اين است كه هيچ عضو دائمي نداشته باشيم و اعضا را براي دوره هاي 8 ساله و برخي ديگر را براي دوره هاي دو ساله در شوراي امنيت بپذيريم.
ايوان در ادامه خاطرنشان كرد كه هر يك از اين راهها كه پذيرفته شود، سبب مي شود كه شوراي امنيت بتواند بسيار بهتر از قبل مسائل جهاني را مورد خطاب قرار دهد و آنها را حل و فصل كند.
وي تاكيد كرد: اگر ما براي توسعه ارگان هاي پايه اي سازمان ملل همچون شوراي امنيت گام برنداريم، در طول زمان شاهد خواهيم بود كه سازمان ملل دچار زوال خواهد شد و كشورها ديگر به دستورات و قوانين اين سازمان عمل نخواهند كرد و آن را جدي نخواهند گرفت. شوراي امنيت به عنوان يكي از پايه هاي مهم اجرايي سازمان ملل بايد نمايندگاني از تمام كشورها را در درون خود داشته باشد.
گفتني است اين گزارش به همراه گزارش ديگري كه گسترش سلاح هاي هسته اي را مهمترين چالش امنيتي جهان امروز دانسته است، براي تمام اعضاي سازمان ملل ارسال شده و قرار است در جلسه اي كه سپتامبر (شهريور) آينده به مناسبت بزرگداشت شصتمين سالگرد سازمان ملل برگزار مي شود مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
لازم به ذكر است كه سايت انگليسي زبان "پيلت اينفو"خود را سايت خبري براي مطلعين سياست و همچنين سايتي مستقل معرفي كرده است كه از سوي كشور آلمان حمايت مي شود و در آمريكا نيز داراي دفاتري است. اين سايت اخبار سراسر جهان به ويژه سازمان ملل و آمريكا را به طور خاص پوشش مي دهد.
نظر شما