به گزارش خبرنگار مهر، علی رستمی که ظهر دوشنبه در غیاب سیدمحمدتقی علوی، رئیس دانشگاه تبریز در نشست خبری هفته پژوهش سخن می گفت، اظهار داشت: پیش از این رتبه بندی دانشگاه ها تفکیک نشده بود که با بررسی ها و موافقت های انجام یافته، از دوره آینده دانشگاه ها تفکیک شده و دانشگاه های جامع و صنعتی بطور جداگانه رتبه بندی می شوند که در این صورت بطور یقین رتبه دانشگاه تبریز به مقام دوم ارتقا پیدا می کند.
وی گفت: بحث رتبه بندی دانشگاه ها یک بحث تخصصی است برای کمی کردن پروسه ای که بخش اعظم آن کیفی است و چنین موضوعی از مناظر مختلف، تعابیر متفاوتی دارد.
رستمی با اشاره به هدف رتبه بندی دانشگاه ها تصریح کرد: رتبه بندی پارامترهای مختلفی دارد که موجب انگیزش و رقابت در بین دانشگاه ها می شود و بر همین اساس دانشگاه ها به تکاپو می افتند تا اعتبارات بالاتری کسب کنند.
وی با بیان اینکه 50 تا 60 درصد از معیارهای رتبه بندی دانشگاه ها به حوزه پژوهش اختصاص دارد، یادآور شد: بر همین اساس دانشگاه تبریز با ارتقای سطح پِژوهش در تعداد مقالات علمی – پژوهشی خود که در سال 87 به 551 مقاله ختم می شد، در سالجاری این میزان را به هزارو 12 مقاله رسانده است.
معاون علمی و پژوهشی دانشگاه تبریز با اشاره به روند توسعه دانشگاه تبریز اظهار داشت: این دانشگاه طی سالهای اخیر از محلی دانش محور به مکانی پژوهش محور تغییر چهره داده و و سعی دارد علاوه بر آموزش و پژوهش به کارآفرینی و صنعت نیز بپردازد که در سه سال گذشته چرخه مدیریت دانشگاه بدین روال اداره شده است.
راه اندازی بورس طرح های تحقیقاتی در تبریز
رستمی همچنین با اشاره به راه اندازی بورس طرح های تحقیقاتی در تبریز گفت: این بورس برای اولین بار در کشور بصورت پایلوت در شمالغرب کشور و همزمان با آغاز هفته پژوهش راه اندازی خواهد شد که در صورت موفقیت به کل کشور تعمیم داده می شود.
وی با اشاره به تدوین سند جامع پژوهشی دانشگاه تبریز اظهار کرد: سند راهبردی دانشگاه در زمینه پژوهش تا پایان سال تدوین شده و به صورت یک سند راهبردی عمل خواهد کرد.
معاون علمی و پژوهشی دانشگاه تبریز همچنین بر فعالیت های این دانشگاه در زمینه بحران دریاچه ارومیه اشاره کرده و گفت: سند نجات دریاچه ارومیه در 40 صفحه به نمایندگان مجلس تقدیم شده و شامل تمام کارهایی است که منجر به نجات دریاچه ارومیه میشود و می توان گفت پروژه ای چند وجهی است که در این سند تمام این زوایا در نظر گرفته شده و دانشگاه تبریز تمام وظایف خود را در این راستا انجام می دهد.
وی همچنین با اشاره به ایجاد کانونهای کارآفرینی دانشگاه تبریز تصریح کرد: دانشجویان فارغالتحصیل دانشگاه تبریز که در مراکز مختلف فعال هستند با دانشگاه در ارتباط بوده و از بسترهای فراهم شده استفاده میشود.
رستمی با اشاره به نتایج سیاست پژوهشی دانشگاه تبریز ادامه داد: مقالات علمی دانشگاه تبریز در راستای این سیاست افزایش قابل توجه یافته و در پایان سال 89 به نسبت سال 87 رشدی دو برابر را شاهد بوده است.
نظر شما