به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا مجردی ظهر سه شنبه در سومین همایش ملی آسیب های پنهان در سنندج افزود: امروزه نقش رسانه های مکتوب، دیداری و شنیداری در ایجاد آسیب های اجتماعی در میان جوانان و نوجوانان و حتی خانواده ها به وضوح دیده می شود که در این میان نقش رسانه های دیداری پر رنگ تر است.
وی اظهار داشت: رسانه های مکتوب قابل کنترل و نظارت هستند اما رسانه های شنیداری از طریق امواجی که ناخواسته به خانه ها وارد می شوند می توانند بنیان خانواده و جامعه را به صورت کامل غیر مستقیم و پنهانی مورد هدف خود قرار دهند.
رئیس جهاد دانشگاهی کردستان ادامه داد: رسانه های غیرمتعارف نظیر ماهواره و اینترنت اگر به صورت صحیح و کنترل شده مورد استفاده قرار نگیرند بسیار خطرناک بوده و استفاده از این تکنولوژی ها تبعات جبران ناپذیری را می تواند به دنبال داشته باشد.
مجردی با اشاره به اینکه حل آسیب های اجتماعی بسیار مشکل است، بیان کرد: برگزاری این گونه همایش ها و بهره گیری از نظرات کارشناسان می تواند نقش اثرگذاری در کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی در جامعه داشته باشد و بدون شک مقابله با بروز ناهنجاری و آسیب های پنهان بهترین رویکرد برای مقابله با جنگ نرم دشمن است.
وی یادآور شد: خوشبختانه طی سال های اخیر مباحث مربوط به سلامت اجتماعی جامعه به شکل جدی تری مورد توجه مسئولان و کارشناسان امر قرار گرفته و برنامه های توسعه، به سمت توسعه منابع انسانی از طریق کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی جهت گیری شده است.
وی به نقش مردم در ایجاد بستری مناسب برای داشتن یک جامعه سالم اشاره کرد و گفت: هیچ جامعه ای بدون مشارکت آحاد مردم نمی تواند در برنامه ریزی های کلان پیش گیرانه خود موفق شده و در حوزه مسائل اجتماعی نیز موفقیت بدون بهره گیری از مشارکت مردم امکان پذیر نیست.
سومین همایش ملی آسیب های پنهان به همت جهاد دانشگاهی استان کردستان و با همکاری سازمان آموزش و پرورش، اداره کل زندان ها، بنیاد شهید، صدا و سیما، بهزیستی دانشگاه ها، کمیته امداد امام خمینی (ره)، شهرداری و ... در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد.
رسانه و تهاجم فرهنگی، رسانه های محلی و جلوگیری از آسیب ها، رسانه و گسست فرهنگی، رسانه و دگرگونی ارزش ها در خانواده، رسانه ها و سبک زندگی، رسانه و خشونت، رسانه و بحران هویت، رسانه و مصرف گرایی، رسانه و آسیب های رفتاری جوانان و نوجوانان و رسانه و مدگرایی از محور های اصلی سومین همایش ملی آسیب های پنهان بود.
برپایی نمایشگاهی از آثار ارسالی به دبیرخانه همایش، برگزاری نشست ها و کارگاهای آموزشی و علمی با موضوعات همایش و در معرض دید قرار دادن حاصل دو همایش قبلی نیز از جمله برنامه های جنبی این همایش بود.
نظر شما