به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی فرضی ظهر سه شنبه در سومین همایش ملی آسیب های پنهان در سنندج افزود: افرادی که به عنوان تولید کننده در حال فعالیت هستند باید تمام تلاش خود را به کار برند تا از تولید آثار مخرب برای جامعه جلوگیری کنند.
وی به جایگاه مد و مدگرایی در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: انسان همواره بنا بر فطرت زیبا شناسی خود تنوع طلب است و همیشه سعی دارد خود را با مد روز جلو ببرد.
حجت الاسلام فرضی ادامه داد: مدها الگوهای فرهنگی هستند که توسط بخشی از جامعه مورد پذیرش قرار گرفته و پس از مدت زمان کوتاهی به فراموشی سپرده می شوند.
معاون فرهنگی دفتر نمایندگی ولی فقیه در منطقه کردستان همچنین با اشاره به جایگاه مدگرایی در میان جوانان و نوجوانان بیان کرد: در این گروه از جامعه افراد سبک پوشش، آرایش و سبک زندگی خود را طبق الگوهای روزمره موجود در دنیا طراحی می کنند و پس از مدتی با آمدن مدهای جدید شیوه زدگی خود را تغییر می دهند.
وی در خصوص نقش رسانه ها در گسترش مد و مدگرایی در جامعه نیز گفت: رسانه ها به ویژه ها رسانه های خارجی سعی دارند با برنامه های خود فرهنگ و تمدن ایران را مورد تهاجم قرار دهند و الگوهای غربی را در جامعه اسلامی فراگیر کنند.
حجت الاسلام فرضی گستره مد را به اندازه گستره تمام زندگی انسان بیان کرد و افزود: با مدگرایی کلیه شئونات و سلامت اخلاقی جامعه پس از مدتی تحت اشعاع قرار گرفته و هر کجای زندگی که زیبا شناسی انسان در آن نقش داشته باشد را فرا می گیرد.
وی به علل پیدایش مد اشاره کرد و اظهار داشت: تنوع طلبی و تنوع گرایی، همانند سازی، رقابت، جلب توجه دیگران، ایجاد مباهات و فخر فروشی از مهمترین عوامل ایجاد مد و مدگرایی جوانان و نوجوانان در جامعه است.
معاون فرهنگی دفتر نمایندگی ولی فقیه در منطقه کردستان ادامه داد: اگر مد و الگو برداری جوانان بر اساس شریعت و اسلام باشد نه تنها اشکالی ندارد بلکه موجب مباهات و زیبایی جامعه می شود.
حجت الاسلام فرضی یادآور شد: در مدگرایی بایدها و نبایدهای شرعی، نحوه پوشش، آرایش و ارتباطات اجتماعی و فرهنگی و هویت فرهنگی و تاریخی ایرانی حفظ شده و به سوی مد اسلامی پیش رفت.
سومین همایش ملی آسیب های پنهان به همت جهاد دانشگاهی استان کردستان و با همکاری سازمان آموزش و پرورش، اداره کل زندان ها، بنیاد شهید، صدا و سیما، بهزیستی دانشگاه ها، کمیته امداد امام خمینی (ره)، شهرداری و شماری دیگر از سازمان های دولتی استان در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد.
رسانه و تهاجم فرهنگی، رسانه های محلی و جلوگیری از آسیب ها، رسانه و گسست فرهنگی، رسانه و دگرگونی ارزش ها در خانواده، رسانه ها و سبک زندگی، رسانه و خشونت، رسانه و بحران هویت، رسانه و مصرف گرایی، رسانه و آسیب های رفتاری جوانان و نوجوانان و رسانه و مدگرایی از محور های اصلی سومین همایش ملی آسیب های پنهان بود.
برپایی نمایشگاهی از آثار ارسالی به دبیرخانه همایش، برگزاری نشست ها و کارگاهای آموزشی و علمی با موضوعات همایش و در معرض دید قرار دادن حاصل دو همایش قبلی نیز از جمله برنامه های جنبی این همایش بود.
نظر شما