به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحمید اسدیان در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه همدان با بیان اینکه صادرات به یک فرهنگ عمومی تبدیل شده است، افزود: کشور ایران از لحاظ برخورداری از منابع و امکانات و داشتن نیروی انسانی مستعد و کارآمد، ظرفیت بالایی دارد که باید از آن بهره برد.
اعزام هیئتهای تجاری به دیگر کشورها توسعه صادرات را به همراه دارد
اسدیان ادامه داد: اعزام هیئتهای تجاری به دیگر کشورها و پذیرش هیئت تجاری از رویکردهای اصلی برای تقویت و توسعه صادرات است.
وی با بیان اینکه صادرات ایران به کشورهای CIS یک و شش دهم میلیارد دلار بوده است، تأکید کرد: واردات از این کشورها نیز یک ونیم میلیارد دلار بوده که این میزان به جز احتساب خدمات فنی و مهندسی است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان همدان نیز در این مراسم اظهار داشت: جهاد اقتصادی به معنای حضور همهجانبه و تلاش گسترده در این بخش است.
سید مجید موسوی با بیان اینکه این تلاش در وجود فعالان اقتصادی، مدیران اجرایی استان و مدیران بانکها وجود دارد، گفت: کار فعالان اقتصادی در عرصه تولید، صنعت و تجارت در شرایط فعلی بحران اقتصاد جهانی، تحریمهای پی در پی، تورم موجود و کمبود شرکتهای تخصصی و توانمند در مدیریت صادرات و واردات حرکتی بزرگ و حساس است که باید مورد توجه باشد.
مشکلات حمل و نقل از مهمترین دلایل کاهش صادرات غیرنفتی است
موسوی ادامه داد: مشکلات حمل و نقل، نبود نقدینگی و عدم گشایش اعتبار اسنادی بانک برای صادرات از مهمترین دلایل کاهش صادرات غیر نفتی است که توجه به حل این مشکلات ضروری است.
وی گفت: در صورتی که این موانع و مشکلات رفع نشود واحدهای تولیدی و صادراتی با کاهش تولید مواجه میشوند.
موسوی همچنین با اشاره به درخواستهای بخش خصوصی اظهار داشت: در شرایط فعلی، حمایت از صنعت و بخش خصوصی امری لازم و ضروری است چراکه این بخش با افزایش 40 درصدی قیمت مواد اولیه و وجود مشکلات زیاد برای بازپرداخت وامها تحت فشار مضاعف قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد بانکهای فعال با تشکیل کمیتهای برابر شیوه نامه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی نسبت به اجرای ماده 28 قانون بودجه سال 90 اقدام کنند.
شنیدن مشکلات صنعتگران بسترساز برطرف شدن مشکلات است
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان همدان با تأکید بر لزوم برقراری ارتباط نزدیک توسط مسئولان و فعالان اقتصادی گفت: بازدید از واحدهای صنعتی و شنیدن مشکلات صنعتگران بسترساز برطرف شدن مشکلات است.
موسوی بیان کرد: مسئولان باید برای کسب اطلاع بیشتر از وضعیت صنعت و تجارت استان همدان، ملاقاتهای ماهانه با بخش خصوصی را در برنامه خود قرار دهند.
وی با گلهمندی از مدیریت استان همدان گفت: عدم حضور بخش خصوصی در کارگروه اشتغال در سفر چهارم رئیس جمهور به همدان برخلاف سه سفر گذشته موجب نارضایتی شده است.
نظر شما