۲ آذر ۱۳۹۰، ۸:۳۴

پخش غیرقانونی فیلم در ماهواره/

پیگیری لاریجانی شبکه ماهواره‌ای را تعطیل کرد/ اقدامات رسانه‌ای نمی‌شود

پیگیری لاریجانی شبکه ماهواره‌ای را تعطیل کرد/ اقدامات رسانه‌ای نمی‌شود

کارگردان "تبریز در مه" گفت: سال‌ها پیش با پخش یکی از سریال‌های ایرانی در شبکه "ان آی تی وی" دکتر لاریجانی پیگیری شدیدی کردند و حتی شنیده می‌شد لغو امتیاز این شبکه و تعطیلی آن به همین دلیل اتفاق افتاد اما امروز اقدامات حقوقی سازمان صدا و سیما رسانه‌ای نمی‌شود.

محمدرضا ورزی کارگردان سینما و تلویزیون درباره پخش فیلم و سریال‌های ایرانی از شبکه‌های ماهواره‌ای به خبرنگار مهر گفت: سال‌ها پیش بود که با پخش یکی از سریال‌های ایرانی در شبکه ان آی تی وی دکتر لاریجانی پیگیری شدیدی کردند و حتی شنیده می‌شد لغو امتیاز این شبکه و تعطیلی آن به همین دلیل اتفاق افتاد. اما امروز اقدامات حقوقی سازمان صدا و سیما در این باره چندان رسانه‌ای نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بی‌شک صدا و سیما در این زمینه‌ها سکوت نمی‌کند، اظهار کرد: تلویزیون ایران رسانه‌ای مقتدر و مطرح در سطح خاورمیانه است. در این رسانه طی چند سال سرمایه‌گذاری کلانی شده است و در حالی که ابتدا دو شبکه بیشتر نداشتیم که ساعت پخش محدودی نیز داشتند، امروز با پیشرفتی تصاعدی شبکه‌های سراسری، استانی و برون مرزی در صدا و سیما راه‌اندازی شده است. با این حال به دلیل ناآگاهی از مسائل حقوقی سازمان، نمی‌شود در اینباره اظهارنظر قطعی کرد.

ورزی درباره پخش مجدد آثار از تلویزیون و توزیع و تکثیر از سوی انتشارات سروش صدا و سیما تصریح کرد: صاحب اصلی آثار تلویزیونی صدا و سیما است و این مسئله به فیلمساز ارتباطی پیدا نمی‌کند و ما نمی‌توانیم در این زمینه اعتراضی داشته باشیم. از قبل از انقلاب نیز تعرفه همین بوده و تلویزیون بعد از بستن قرارداد، با هزینه‌های بسیاری که صرف ساخت و دستمزد سازندگان می‌کند، مالک اثر است.

کارگردان "تبریز در مه" یادآور شد: این موضوع هنوز در مملکت ما جا نیفتاده و نه تقویت شده است و نه تثبیت که کارگردان تلویزیون بعد از پخش اثرش نیز صاحب آن باشد. با این حال فیلمساز با اطلاع از اینکه در قرارداد چه آمده است و با اثر او چطور برخورد خواهد شد،‌ حاضر به همکاری با صدا و سیما می‌شود و بعد از این نمی‌تواند اعتراضی داشته باشد. این که اثر پخش مجدد شود، توسط انتشارات سروش به بازار بیاید یا حتی از آن نسخه سینمایی استخراج شود، امری از پیش معلوم شده و مورد رضایت قانونی دو طرف است.

وی با بیان اینکه تلویزیون با صرف بودجه‌های میلیونی و میلیاردی باید به نحوی این بودجه را برگرداند، گفت: دوستان فیلمساز نیز برای کارشان پول کمی نمی‌گیرند، اما وقتی خودم را جای مدیران رسانه می‌گذارم تلاش برای برگشت هزینه‌ها را امری طبیعی تلقی می‌کنم. علاوه بر موسسه سروش نیز بیش از نیت کسب درآمد، به فکر تبلیغ رسانه و آثار ما است و بعد فرهنگی و معنوی آن اهمیت بیشتری دارد.

ورزی ادامه داد: این آثار از آنجایی که پیش از آن از تلویزیون پخش شده‌اند نیز با قیمت کمی ارائه می‌شوند و این مبلغ شاید تنها کفاف هزینه تبلیغات جانبی و تکثیر و طراحی پوستر این آثار را تامین کند. این در حالی است که مثلاً برای تهیه سریالی همچون "لاست" در فروشگاهی در ژنو باید هزینه بالایی پرداخت کنیم.

کد خبر 1466579

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha