به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا آیت الهی امروز شنبه 5 آذرماه در نشستی خبری فرآیندهای بازنگری 38 رشته علوم انسانی را تشریح کرد.
وی با اشاره به این مراحل گفت: تشکیل کارگروه راهبری، ایجاد، تجهیز دبیرخانه و انتخاب کارشناسان مسئول و پیگیری، جمع آوری اطلاعات، جمع آوری اطلاعات استادان، تهیه پرسشنامه، پیگیری برای دریافت پاسخ پرسشنامه، استخراج اطلاعات و دسته بندی داده ها توسط کارشناسان مسئول، پیگیری در برنامه رایانه ای بر اساس رشته و تخصص، تهیه سرفصلها و منابع بر اساس رشته و تخصص، تشکیل کارگروه های تخصصی، تهیه و تدوین نهایی برنامه ای سرفصل منابع و متون، اجرای برنامه ها، نظارت و ارزیابی روند کلی فرآیند بازنگری 38 رشته علوم انسانی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بود.
وی افزود: در این بازنگری 3 هزار و 21 نفر از استادان در ارتباط با 555 درس منتخب از میان 38 رشته که برای بازنگری انتخاب شده بودند، در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور شناسایی شدند.
به گفته رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، روزآمد نبودن، عدم بازنگری طی سالهای طولانی، قدیمی بودن سرفصل ها، قابلیت دسترسی بسیار سخت، کپی بودن سرفصل ها، خوانا نبودن و عدم قابلیت جستجو و دسترسی سریع و آسان از مهمترین ویژگیهای سرفصلهای بازنگری نشده است.
آیت الهی با اشاره به منابع مورد استفاده در اصلاح سرفصلهای علوم انسانی، خاطرنشان کرد: استفاده از برخی منابع غربی، منابع جامعه ایرانی، منابعی با دیدگاه ایرانی اسلامی و توجه به وجوه مهارتی از مهمترین ویژگیهای منابع مورد استفاده در اصلاح سرفصلهای علوم انسانی است.
وی تاکید کرد: وجه مهارتی علوم انسانی تاکنون مورد توجه قرار نگرفته بود و دانش آموختگان مقطع کارشناسی علوم انسانی اصولاً بعد از اتمام دوران تحصیل افرادی کارآموخته نبودند.
نظر شما