سیفعلی خامنهایفر، مدیر انتشارات سپیده که به انتشار کتابهای کودک و نوجوان مبادرت دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پیش از این سیاست کلی به این شکل بود که ما کتابمان را به ارشاد میبردیم تا آن را بررسی کنند و نظرشان را بگویند. اگر کتاب ایرادی داشت باید آن را برطرف میکردیم. برطرف کردن ایراد هم توسط نویسنده یا ویراستار انجام میشد.
وی افزود: وقتی کار بررسی مطالب به اتمام میرسید، تصویرگریهای کتاب را بررسی میکردند و هرکدام را که نمیپسندیدند، باید تغییر میدادیم، اما ابلاغیه کار ناشران را راحتتر میکند؛ چون دیگر نیازی نخواهند داشت چندین مرتبه به ارشاد رفت و آمد کنند. این موضوع همچنین موجب برقراری اعتماد و اطمینان در فضای نشر میشود. پیش از این ارشاد مثلا این کتاب شما 3 مورد اشکال دارد، درستش کن تا کتابت را چاپ کنیم. ولی این ابلاغیه نشاندهنده این است که ناشر را قبول داریم و مجوز را میدهیم. وجود چنین فضایی به نفع همه است.
این ناشر گفت: با همه این بحثها به نظر من اصل آن است که فروش کتاب بالا برود. در حال حاضر کتاب کودکان مرده است. چندی پیش در رادیو شنیدم که ما در کشورمان حدود 10 هزار ناشر و 2 هزار کتابفروشی داریم. این موضوع دقیقا عکس دیگر کشورهای دنیاست. یعنی تعداد کتابفروشیها و مراکز عرضه از ناشران بیشتر است. اصل این است که کتاب به فروش برسد. من حاضرم همه موارد اشکال کتابم را رفع کنم تا کتابم چاپ شود که بعد از یک عمر فعالیت این وضعیت را نداشته باشم که آیا کتابم را میخرند یا نمیخرند؟
خامنهایفر در ادامه گفت: مساله اصلی فقط فروش است، اما این ابلاغیه آن اطمینان را که اشاره کردم ایجاد میکند و موجب بهتر شدن فضای نشر کشور میشود. البته اول باید محل فروش پیدا شود چون اصل فروش است. پیش از همه باید ترتیبی صورت بگیرد که فروش کتاب بالا برود.
نظر شما