پيروزي نيروهاي ويتنام در خليج تونكن بر آمريكا :
در چنين روزي در سال 1964 ميلادي ، نيروهاي ويتنام در خليج تونكن بر نيروهاي آمريكايي پيروز شدند .
از سال 1964 كه نبرد دراز مدت ويت مينه براي آزادي ويتنام از اشغال فرانسوي ها وارد دور تازه اي شد ه بود آمريكا به دليل موافقت با حفظ سلطه استعماري فرانسه بر هند و چين ، به كمك فرانسويان شتافت . طرح دولت آمريكا اين بود كه در ويتنام نيروي به اصطلاح ملي تشكيل شود و سپس از جهان آزاد براي مقابله با شورشيان و نيز دفاع در مقابل طرح هاي توسعه طلبانه شوروي در خواست كمك كند . اين كشور بعد ها تلاش خود را براي سلطه علني بر ويتنام آشكار ساخت . دو سال بعد از قرار دا د ژنو به منظور اتحاد ويتنام شمالي و جنوبي ، آمريكا به بهانه جلوگيري از آشفتگي بيشتر، از انجام انتخابات جلوگيري كرد و البته اين دخالت ها موجبات مبارزه عظيم طبقات مختلف را عليه آمريكا آماده مي ساخت. در جريان نبر دهاي مبارزان جنوب عليه رژيم نظامي جانشين ديم ، آمريكا اين مبارزان را ويت كنگ ( كمونيست ويتنامي ) ناميد و علنا با نيروي نظامي خود به مقابله با آنها پرداخت . در نتيجه اين عمل آمريكا هر روز بر شمار سر بازان خود مي افزود . جنگ ويتنام از رسوا ترين مراحل زندگي سياسي آمريكا بوده كه ماهيت اين دولت را بيش از پيش بر جهانيان آشكار ساخت به گونه اي كه حتي در بين اتباع آمريكايي هم مخالفت هاي دامنه داري را به دنبال آورد . گذشت زمان وتجاوزوحشيانه عليه ويتنامي ها ، رفته رفته پشتيباني مردم جهان رااز دفاع قهرمانانه مردم ويتنام برانگيخت . در خلال اين جنگ و خونريزي بيش از 51 هزار آمريكايي به قتل رسيدند . همچنين در ويتنام جنوبي حدود چهار صد هزار و در ويتنام شمالي حدود نهصد هزار نفر كشته شدند . آمريكا كه دريافته بود در ويتنام كاري از دستش ساخته نيست به هر طريق ممكن مي خواست از منطقه خارج شود ، بنابراين با طرح مذاكرات صلح پاريس ، در سال 1968 به مذاكره با ويت كنگ پرداخت . اين مذاكرات كه چهار سال به طول انجاميد به معاهده آتش بس منجر شد . پس ازشكست و ترك نير وهاي نظامي آمريكا از ويتنام درسال 1973 و سقوط سايگون در سوم آوريل 1975 ، ويتنام بطور كلي از استعمار رهايي يافت .اين شكست تاريخي در زمان رياست جمهوري ريچارد نيكسون به وقوع پيوست . جنايات نظاميان آمريكايي در ويتنام از شنيع ترين پرده هاي تاريخ استعمار غربي در جهان است . دراين جنگ امپرياليسم آمريكا از تمام امكانات متعارف ونا متعارف مانند بمب هاي خوشه اي ، از بين بردن منابع طبيعي مثل جنگل ها با ريختن مواد شيميايي از طريق هواپيما براي ايجاد زمين سوخته ، ازبين رفتن و دچار نقص عضوشدن هزاران نفرويتنامي به دليل درمعرض مواد شيميايي قرارگرفتن شان ، به آتش كشيد ن دهكده ها و مزارع مردم بي دفاع و بمباران مناطق غيرنظامي استفاده كرد ،اما هرگز نتوانست اراده ملت قهرمان و شجاع ويتنام را درهم بشكند به همين دليل ، روح زنده وبلند و تسخير نا پذير ويتنامي ها بر برقد رت واقتدار پوشالي و متكي بر توان تسليحاتي بي عاطفه آمريكايي ها پيروزشد وهيمنه ظاهري امپرياليسم درهم شكست.
روز به قدرت رسيدن هيتلر :
آدولف هيتلر ، ديكتاتور ، پايه گذار و رهبر حزب ناسيونال سوسياليسم آلمان پس از جنگ جهاني اول در چنين روزي در سال 1934 به قدرت رسيد . او در جنگ جهاني نخست گروهبان ارتش ايالت باواريا بود و به سبب توطئه در سال 1923 به زندان افتاد . وي پس از رهايي از زندان به تجديد فعاليت حزب خود پرداخت و با پول سرمايه داران ضد كمونيست و ضد يهود و تبليغات گسترده ، هواداران بسياري را گرد آورد . اوج پيشرفت سياسي او در سال 1930 آغاز شد ، بطوري كه دو سال بعد تعداد نمايندگان حزب او در مجلس آلمان از دوازده نفر به دويست نفر افزايش يافتند . هيندنبورگ رييس جمهور وقت ، هيتلر را به صدر اعظمي منصوب كرد واو دو سال بعد با مرگ هيندنبورگ و تار مار شدن رقباي سياسي ، رييس جمهور آلمان شد . هيتلر چهره واقعي خود را در زمان تسليح سريع نيروهاي نظامي و اشغال كشور هاي ديگر از جمله اطريش ، چكسلواكي و لهستان نشان داد . در جنگ جهاني دوم نيز ارتش آلمان ، فرانسه را اشغال كرد و سريعا در سال 1941 ميلادي شوروي را مورد تجاوز قرار داد ، اما گرفتار سرماي كشنده زمستان روسيه و دفاع سرسختانه تمام مردم از مليت هاي مختلف تحت حاكميت شوروي شد و شكست خورد و مجبور به عقب نشيني شد كه سرانجام با ورود متفقين به برلين ،آلمان نازي تسليم شد وهيتلر به همراه معشوقه اش در پناهگاه خويش خود كشي كرد. درحقيقت نظام هيتلري يكي ازنشانه هاي شكست انديشه هاي صرفامتكي به انسان غربي هاست كه از روح معنويت ماورايي و اخلا ق خداباورانه خالي است و به قدرت ازهر نوعش مي انديشد تا بتواند سيطره خويش را بر تمام هستي تسري بخشد .
حمله همزمان ايتاليا به چند كشور :
در چنين روزي در سال 1940 كشور ايتاليا در پي يافتن عظمت و مجد گذشته خود بطور همزمان به سه كشور سودان ، كنيا و سومالي حمله كرد . اين سه كشور هرسه مستعمره انگلستان بود ند .
روز ملي بوركينا فاسو :
اين كشور با مساحت 275000 كيلومتر مربع در منطقه استوايي غربي بين غنا ومالي قرار گرفته است . پايتخت آن "اوا آگادوگو" بوده و شهرهاي مهمش بوبودويلاسو و كور گو مي باشند . مردم اين كشور از نژاد موسيس بوده و زبان رسمي آنان فرانسه است . اديان رايج در اين كشور نيز اسلام وآنيميسم است . نوع حكومت اين كشور جمهوري دموكراتيك است . بوركينا فاسو در سال 1960 از فرانسه مستقل شد و در تاريخ بيستم سپتامبر همان سال به عضويت سازمان ملل متحد در آمد .
روز استقلال ولتاي عليا :
اين كشور ، به دوراز در ياي آزاد و در همسايگي كشور هاي مالي ، ساحل عاج ، غنا ، توگو ، بنين و نيجر واقع شده است . پايتخت آن واگادوگوبا است . مردم اين كشور عمدتا سياهپوست بوده و از دو تيره اصلي ولتايي و ماندينگو مي باشند . اكثر مردم آن آنيميست و چهل در صد مسلمان و پنج در صد نيز مسيحي اند . زبان رسمي آنان فرانسه است و زبانهاي محلي نيز در اين كشور رواج دارد . حكومت اين كشور جمهوري بوده و واحد پولش فرانك سي اف آ است . چنين روزي در سال 1983 به دليل وقوع انقلاب در اين كشور به روز ملي بوركينا فاسو نامگذاري شد. اين كشور در چنين روزي در سال 1960 به عضويت سازمان ملل در آمد .
سالروز به كار افتادن نخستين چراغ راهنمايي :
نخستين چراغ راهنمايي جهان در چنين روزي در سال 1914 در شهر كليولند ايالت او هايو آمريكا نصب شد تا موجبات راهنمايي رانندگان را فراهم كند .
تـولد نيكلاس ژاك كونته :
كونته خالق خودكار جديد در چنين روزي به دنيا آمد .
تولد پرس بيش شلي :
اين شاعر رومانتيك انگليسي در چنين روزي در سال 1792 ديده به جهان گشود ." آدونياس "عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد گاسپار نفوئز دو آرچ :
اين شاعر اسپانيايي در چنين روزي در سال 1839 ديده به جهان گشود . " تنيسون اسپانيايي "از مهمترين آثار اوست .
تولد والتر پاتر :
پاتر نويسنده بزرگ انگليسي در چنين روزي در سال 1839 ديده به جهان گشود . "افلاطون و افلاطون گرايي " از مهمترين
آثار اوست .
گونت همسان :
همسان نويسنده برجسته نروژي در چنين روزي در سال 1859 به دنيا آمد . وي در سال 1920 جايزه نوبل ادبي را از آن خود كرد .
تولد يومير آرمسترانگ :
اين آهنگساز آمريكايي در چنين روزي در سال 1901 به دنيا آمد . وي دررشته موزيك جاز آثار متعددي به جامعه هنري ارايه كرد ه است ." سلام دالي" عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد ويليم هاوارد شومان :
شومان، آهنگساز آمريكايي در چنين روزي در سال 1910 ميلادي به دنيا آمد ." اورتور جشنواره آمريكايي " عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
تولد ديويد راكسين فيلا پنس :
اين آهنگساز آمريكايي در چنين روزي در سال 1912 به دنيا آمد . "دوران جديد" عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
نظر شما