به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و به استناد بند (ب) ماده (4) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی - مصوب 1372- اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجارى - صنعتى ماکو را تصویب کرد.
بر این اساس، مرکز اصلی سازمان در داخل محدوده منطقه آزاد تجارى - صنعتى ماکو است که برای مدت نامحدود تشکیل می شود. سرمایه این سازمان، مبلغ یکصد میلیارد ریال است که از محل آورده های غیر نقدی(زمین و تاسیسات) سازمان تقویم می شود. تمام سرمایه سازمان متعلق به دولت بوده و منقسم به یکصد هزار سهم یک میلیون ریالی است.
اهداف سازمان، شامل انجام امور زیربنایی، عمرانی و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه ای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی است. مجمع عمومی، هیئت مدیره، مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان قانونی از ارکان سازمان است.
همچنین موافقت با تاسیس و انحلال شرکت های تابع، پیشنهاد تصویب، اصلاح و تغییر اساسنامه سازمان و شرکت های تابع به هیئت وزیران با رعایت اصل (85) قانون اساسی، اعمال نظارت عالی بر فعالیت های سازمان، تصویب برنامه های عمرانی، فرهنگی، بودجه سالانه، صورت های مالی و عملکرد سازمان، تصویب آیین نامه های سازمان از جمله وظایف و اختیارات مجمع عمومی است.
بر اساس مصوبه دولت، مجمع عمومی سازمان حداقل سالی یک بار برای رسیدگی و تصویب صورت های مالی تا پایان تیرماه هر سال و حداقل یک بار برای رسیدگی و تصویب بودجه سال بعد، حداکثر تا پایان دی ماه همان سال تشکیل می شود. دعوت برای تشکیل مجمع عمومی سازمان در هر موقع با موافقت رئیس جمهور به عمل می آید.
سازمان توسط هیئت مدیره ای متشکل از سه یا پنج نفر با تشخیص مجمع عمومی اداره می شود. اعضای هیئت مدیره توسط مجمع عمومی انتخاب می شوند. عزل اعضای هیئت مدیره با همان مرجع انتخاب کننده است.
اعضای هیئت مدیره برای سه سال انتخاب می شوند و انتخاب مجدد آنان بلامانع است و تا زمانی که اعضای هیئت مدیره جدید انتخاب نشده اند، هیئت مدیره سابق به کار خود ادامه خواهد داد.
هیئت مدیره دارای همه گونه اختیارات در چارچوب قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی برای اجرای وظایف مصرح در این اساسنامه بوده و از جمله دارای اختیارت و وظایفی همچون؛ تعیین روش های اجرایی انعقاد هر گونه قرارداد و مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از داخلی و خارجی، چگونگی و نحوه اخد عوارض بر اساس آیین نامه های مربوط، موافقت با تاسیس دفتر نمایندگی در محل های لازم است.
بر این اساس، مدیر عامل سازمان که ریاست هیئت مدیره را به عهده دارد، به موجب حکم رئیس جمهور و از میان اعضای هیئت مدیره منصوب و بالاترین مقام اجرایی سازمان است. دوره تصدی مدیر عامل سه سال و انتخاب مجدد وی بلامانع است و در هر حال دوره مدیریت مدیر عامل از مدت عضویت او در هیئت مدیره بیشتر نخواهد بود. این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجر ابلاغ شده است.
نظر شما