به گزارش خبرگزاری مهر، این لابراتوار متحرک فضایی که ابعادی برابر یک خودرو دارد روز شنبه به سوی مریخ حرکت کرد و انتظار می رود در آگوست سال 2012 به این سیاره برسد. زمانی که کاوشگر به مریخ برسد با استفاده از لیزری قدرتمند به تحلیل ذرات خاک این سیاره خواهد پرداخت تا شواهدی از وجود یا امکان وجود حیات را در آن بیابد.
این لیزر که بخشی از سیستم ChemCam این کاوشگر است، قدرتی برابر یک میلیون لامپ دارد و می تواند نمونه هایی به کوچکی سر سوزن را تبخیر کند در حالی که یک تلسکوپ، رنگهای نورهایی را که در اثر این فرایند تولید می شوند را ضبط کند.
به این شکل این سیستم پیشرفته می تواند پالسهای نوری چندگانه ای را تا مسافت هفت متری گسیل کند و یا چندین منطقه مختلف را برای یافتن نمونه جستجو کند تا بتواند طیفی از مواد را در اختیار دانشمندانی قرار دهد که نوع این مواد را بر اساس رنگ نور تابیده شده از آنها تعیین می کنند.
بر اساس گزارش اسپیس، "راجر وینز" محقق مسئول این سیستم می گوید سیستم لیزری می تواند آب، اکسیژن و کربن را ردیابی کند. وی می گوید ChemCam ویژه جستجوی عناصر سبکتری از قبیل کربن و اکسیژن طراحی شده است، عناصری که وجود هردوی آنها برای شکل گیری حیات کاملا ضروری است، از این رو است که سیستم لیزری یکی از حیاتی ترین ابزارهای کنجکاوی به شمار می رود.
نظر شما