به گزارش گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر؛مهندس عزت الله ضرغامي رئيس سازمان صدا وسيما عصر ديروز بعنوان سخنران دومين كنگره بزرگداشت شهداي عرصه خبردر مسجد بلال حضور پيدا كرده ودر خصوص مقام ومنزلت شهداي دوران دفاع مقدس گفت:هيچ مقامي و هيچ تلاشي به عنوان بالاترين و برترين جايگاه هنري با اين توفيق يعني شهادت قابل قياس نيست ،وچه زيبا امام(ره)عزيز فرمود: شهادت هنر مردان خداست.
وي با انتقاد از نظر برخي كه عمل كساني راكه آگاهانه خود را روي مين قرار مي دهند نوعي خودكشي مي دانند،اظهار كرد:آنان با استناد بر آيه«... ولا تلقوا بايديكم الي التهلكه »عمل آگاهانه شهدا نسبت به سرنوشت خود را نوعي هلاكت تعبير مي كنند،غافل از اينكه يكجا اشتباه مي كنند،آيا در مورد كساني كه در قضيه عاشورا در ركاب امام خود به مقام شهادت رسيدند،با اين تفسيربگوييم علم نداشتند؟آيه صحيح است و نبايد انسان خود را در ورطه هلاكت قرار دهد ،اما هلاكت و نيستي چيست؟مرگ كدام است؟تفسير آنان در مرگ درراه خدا غلط است.
ضرغامي در ادامه به تفسير اين آيه و رابطه آن با ديگر آيات واحاديث پرداخت وخاطر نشان كرد:خداوند در سوره مطففين به مومنين مي فرمايد«در راه خدا از يكديگر سبقت بگيريد »كه اين عين زندگي است؛درواقع كساني كه ظلم را پذيرفته اند مردگان متحركند.
وي با اشاره به فرمايش حضرت امير(ع)در تعريف حيات ومرگ افزود:امام مي فرمايد:«حيات در مرگ است»اما چه مرگي؟مرگي كه شما پيروز و سرافراز باشيد؛ومرگ كه همان نيستي است در حيات شما به حسب ظاهر است چراكه شما خود را در زير ستم قرار داده ايد،بنا براين شهدا مصداق اين بيان شريف هستند.
رئيس سازمان صدا وسيما درمورد خبرو شهداي عرصه خبر گفت:خبر فرايندي است كه از داده هاي خام،دانايي و توانايي مي تراود؛واوج كار اهل خبر اين است كه بتوانند درفرايند اين فعاليت به گونه اي عمل كنند كه اين دانايي و توانايي در اوج قله خود به همزاد پنداري برسد و صرف علم نباشد بلكه آن حس را منتقل كند.
به گفته وي شهداي عرصه خبر در دوران دفاع مقدس حماسه هشت ساله ملت شريف ايران را در تاريخ بشريت ثبت كرده،وبا حضور خود در خط مقدم توانستند پيامها ي جنگ را در اوج فداكاري و ايثار به عنوان گنجينه اي ارزشمند براي فرهنگ ما به ارمغان گذارند.
مهندس ضرغامي با اشاره به هويت فرهنگي مردم ايران،يكي از وجه مميزات ملت ايران نسبت به جوامع ديگر را وجود شهدا دانست و تصريح كرد:شهداي عرصه خبر دو كار انجام دادند ،يكي وقايع را ثبت كردند وديگر اينكه با فداكاري در جبهه ها حضور پيداكرده و پيام رساني كردند،بنا بر اين چون دل در گرو شهدا داشتند با آنان محشور و مأنوس شدند.
وي به نقش حضرت زينب كبري (س)در ابلاغ پيام عاشورا اشاره كرد و كار خبرنگاران دوران دفاع مقدس را بزرگترين حماسه در ارسال پيام شهدا دانست.
مهندس عزت الله ضرغامي رئيس سازمان صدا وسيما در خاتمه كار پيام رساني را امري خطير عنوان كرد و افزود:اول پيام رسان تاريخ بشريت پيامبر اكرم(ص)بود وكار پيام رسان در مخاطره است چراكه هر كسي نمي تواند به راحتي در اين جايگاه قرار گيرد؛خبرنگار متعهد و كسي كه به خاطر اعتقاد انساني و الهي پا در اين عرصه مي گذارد در ابتدا حساب خود را روشن كرده و با خداي خود معامله مي كند.
نظر شما