۲۲ دی ۱۳۸۳، ۱۱:۵۷

گزارش خبري " مهر " از مشكلات بيماران مصروع در جامعه

صرع يك بيماري است ، مردم اين را باور كنند

تعداد بيماران صرعي در كشور روز به روز در حال افزايش است ، بطوري كه تاكنون 600 تا 800 هزار بيمار صرعي در كشور شناسايي شده اند و اين در حالي است كه اين بيماران با مشكلات زيادي روبرو هستند كه مهمترين آن عدم شناخت كافي افراد جامعه از اين بيماري است . بيماران صرعي مي گويند : صرع يك بيماري است نه ديوانگي ، مردم اين را باور كنند .

 دكتر كوروش قرگوزلي رئيس انجمن صرع ايران با بيان اين مطلب به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي گويد : بيماران مصروع ما در كشور با مشكلات فراواني از جمله مشكلات درماني و تهيه دارو ، مشكلات اقتصادي ، اشتغال و ازدواج روبرو هستند .

وي مي افزايد: قيمت داروهاي جديد ضد صرع در كشور بسيار بالا است  به طوري كه قيمت هر قرص آن چيزي حدود 300 تا 400 تومان است البته وزرات بهداشت در قالب بيمه ها قسمتي از هزينه ها راتقبل كرده است ولي متاسفانه دارو هاي جديد تحت پوشش بيمه ها نيستند وبيماران براي تهيه اين داروها با مشكل روبرو هستند .

وي در مورد اين بيماري  تاكيد مي كند : صرع يكي از قديمي ترين و شايع ترين اختلات عصبي شناخته شده در سطح جهان و كشور ايران است  كه با توجه به عدم كنترل اين بيماري توسط علم پزشكي اقدامات درماني خرافي زيادي وجود دارد .

صرع با خرافات درمان نمي شود

وي تصريح  مي كند : بيماران براي نجات از دست صرع به اقدامات خرافي مانند رمل و اصطرلاب ، حجامت ،  دعا نويسي و رژيمهاي خاص غذايي روي مي آورند كه نه تنها بهبود نمي يابند بلكه مشكلات زيادي هم برايشان به وجود  مي آورد .

دكتر قرگوزلي در مورد درمان اين بيماري مي گويد: درمان قطعي براي اين بيماري وجود ندارد ولي حدود 80 درصد از بيماران توسط دارو تا حدي بهبود مي يابند .عده اي ديگر با عمل جراحي ودر 10 درصد بقيه بيماري با دارو و جراحي هم جواب نمي دهد و بايد تحت نظر باشند .

وي در پايان خاطر نشان  مي كند : ضربه هاي مغزي ، تومور هاي مغزي و استعداد ژنتيكي از مهترين عوامل ابتلا به اين بيماري است .

دكتر داريوش نسبي معاون داروي انجمن صرع ايران نيز در مورد مشكلات بيماران مي گويد : بر اساس مطالعات انجام شده از هر 200 نفر مردم  عادي شاغل در دنيا يك نفر درجاتي از صرع را داشته و بسياري از آنها مسووليت هايي را پذيرفته اند و اين در حالي است كه در كشور ما اگر كارفرمايان متوجه شوند كه كارگرشان مبتلا به بيماري صرع است كارگر را اخراج مي كنند و معتقدند كه كارگر صرعي در محل كار هرج و مرج به وجود مي آورد.

ويمي افزايد : صرع مانع كار نمي شود و با درمانها و آموزشهاي درست و رعايت ضوابط و مقررات ويژه بيمار مبتلا به صرع مي تواند در اكثر مشاغل اشتغال يابد و واقعيت اين است كه تمام مردم مبتلا به صرع مي توانند به اندازه توان خود مفيد باشند .

وي تاكيد  مي كند : اغلب اوقات مشكل صرع را پيش از آنكه يك خطر فيزيكي آن را تشديد كند درك اشتباه و عدم دانش اطرافيان آنرا شدت مي بخشد . بنا براين آموزش مردم و جلوگيري از مداخلات بي مورد ، كمك خوبي به بيمار مي كند  .

 ملا قلي بيماري كه مبتلا به صرع است در مورد مشكلات اين بيماري مي گويد : پزشكان براي درمان بيماري من روزي 20 قرص  تجويز كرده اند اين در حالي است كه قيمت هر قرص جيزي حدود 300 تومان است و روزي 6000 تومان فقط هزينه قرصم مي شود و طبيعي است كه پس از مدتي درمان را قطع كنم زيرا كه از عهده مخارج بر نمي آيم .

بيكاري مشكل مضاعف بيماران مصروع

بيمار ديگري كه خودش را علي ناميد در مورد مشكلاتش مي گويد : مهمترين مشكل بيماران  صرعي نداشتن كار است ، چراكه  در جامعه ما به بيماران صرعي انگ ديوانه مي زنند و هيچ كار فرمايي حاضر نيست به ما كار بدهد زيرا كه فكر مي كند ما از عهده كارها بر نمي آييم .

خانم ديگري كه كودكش مبتلا به صرع است نيز مي گويد :  مديرمدرسه به خاطر بيماري فرزندم از پذيرفتن او سرباز مي زند و اين مساله شرا يط روحي او راطوري به هم ريخته است كه ديگر نمي خواهد به مدرسه برود و من واقعا نمي دانم بايد چكار كنم .

عليرغم اشاعه فرهنگ اين بيماري در جامعه متاسفانه مردم شناخت درستي از اين بيماري ندارند و عوارض آن در سطح خانواده، آموزش و پرورش و محل هاي كار خودش را نشان مي دهد .  

 

کد خبر 147395

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha