محمد آذینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از ظاهر افراد نمیتوان تشخیص داد که آنها آلوده به ویروس عامل ایدز هستند اظهارکرد: همه افراد باید مراقب رفتارهایشان باشند چون ویروس عامل ایدز افراد را نمیشناسد و هر کسی ممکن است مبتلا شود.
وی با بیان اینکه حتی یک بار تماس جنسی محافظت نشده یا تزریق با وسایل آلوده به خون خطر انتقال اچآیوی را دارد، از معتادان و مصرفکنندگان مواد مخدر تزریقی و همسران آنها، افرادی که تماس جنسی خارج از چارچوب خانواده دارند و مصرفکنندگان الکل و داروهای روانگردان به عنوان افرادی نام برد که بیشتر در معرض ابتلا به اچ آی وی هستند.
آذینی با اشاره به اینکه از سوی سازمان بهداشت جهانی 10 آذرماه روز جهانی ایدز نامگزاری شده است، تصریح کرد: شعار این روز "دسترسی مناسب به آموزش، پیشگیری، مراقبت و درمان ایدز حق هر انسان" است.
وی تصریح کرد: باید با مشارکت در اطلاعرسانی، گسترش خدمات پیشگیری و درمان، پرهیز از انگ و تبعیض همه از این حق بهره مند شوند.
وی یادآور شد: در کشور حدود 80 تا 100 هزار آلوده به ویروس اچآیوی وجود دارد که بیشتر از 75 درصد آنها شناسایی نشدهاند.
مدیر گروه پیگیری و مبارزه با بیماریهای دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور توضیح داد: ایدز بیماری است که عامل آن ویروسی بهنام اچآیوی است که پس از ورود به بدن به تدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف میکند، بهطوری که فرد به انواع عفونتها مبتلا میشود.
وی افزود: ویروس اچآیوی از طریق تماس جنسی با فرد مبتلا، استفاده مشترک از وسایل تزریق و یا سایر ابزار تیز و برنده مثل تیغ و سوزن خالکوبی، انتقال خون و فرآوردههای خونی آلوده و از مادر مبتلا طی حاملگی، زایمان و دوران شیردهی، انتقال داده میشود.
آذینی تصریح کرد: شایعترین راه ابتلا در جهان، تماس جنسی حفاظت نشده و در ایران استفاده مشترک از وسایل تزریق در بین مصرفکنندگان مواد مخدر تزریقی است.
این مقام مسئول بهداشتی نیشابور با بیان اینکه فردی که ویروس عامل بیماری وارد بدنش شده را اچ آی وی مثبت میگویند، اظهار کرد: این فرد به طور متوسط حدود 10 سال هیچ گونه علامتی ندارد و ظاهرا سالم است ولی عامل بیماری را میتواند به دیگران انتقال دهد.
نظر شما