به گزارش خبرنگار مهر، حمزه محمدی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان در محل استانداری گفت: دفتر ارزیابی وظیفه بازرسی، ارزیابی عملکرد فرمانداریها، پاسخگویی به شکایات مردم و ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی استان را بر عهده دارد.
وی افزود: بعد از دولتهای نهم و دهم با راه اندازی مرکز سامد در سفر سوم هیئت دولت به استان در فرمانداری افتتاح شد و وظیفه بازرسی از تمامی دستگاههای اجرایی و نهادهای غیردولتی که از بودجه دولت برخوردارند نیز به این مرکز واگذار شد که بخشداریها، دهداری ها، فرماندهاری ها به صورت دوره ای و موردی بازرسی می شوند.
محمدی تصریح کرد: بازرسی های دوره ای با اعلام قبلی و موردی ها با توجه به موضوعات فرادستی انجام می شود که در این راستا در سال گذشته 20 فقره بازرسی دوره ای و 20 فقره موردی از دستگاههای اجرایی صورت گرفت.
وی گفت: به دلیل سفر هیئت دولت 10 درصد بازرسیها انجام نشد اما در مجموع گزارشها پس از تهیه و دسته بندی به استانداری ارجاع می شود.
عزل چهار مدیر به علت تخلف
این مسئول از عزل چهار مدیر در سال گذشته خبرداد و اظهارداشت: در سال گذشته پس از بازرسی و ارزیابی انجام شده و محرز شدن تخلف و ضعف مدیریتی چهار مدیر میانه در استان از سمت خود عزل شدند.
محمدی بیان کرد: امسال 21 مورد بازرسی دوره ای و 20 مورد بازرسی موردی از دستگاههای اجرایی صورت گرفته که تا پایان سال هم 60 فقره بازرسی موردی و دوره ای دیگر نیز انجام خواهد شد.
مشاور حقوی استاندار قزوین یادآورشد: در خصوص ارزیابی دستگاههای اجرایی شاخص هایی تعریف شده که استانداری با 288 شاخص و فرمانداری با 150 شاخص ارزیابی شده است.
وی افزود: رسیدگی و پاسخگویی به شکایات تا حصول نتیجه نهایی از سوی دفتر ارزیابی عملکرد استانداری پیگیری می شود و ریشه یابی شکایات، تهیه آمارها و ارسال آن به وزارت کشور ودفتر ریاست جمهموری از دیگر اقدامات دفتر است.
مدیر دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات استانداری قزوین بیان کرد: در سال 88 تعداد 698 فقره شکایت و سال گذشته 512 فقره شکایت به این دفتر رسید و میانگین زمان رسیدگی به شکایات نیز از 52 روز به 42 روز کاهش یافته است.
این مسئول تصریح کرد: در هشت ماهه سال جاری نیز تاکنون 138 فقره شکایت به این دفتر واصل شده که شهرداری ها با 19 مورد، دارایی و بانکها با 10 مورد، دانشگاه پزشکی و بیمارستانها با 9 مورد و تامین اجتماعی و شرکت برق با هشت مورد بیشترین شکایات را داشته اند که این دستگاهها بیشترین مراجعات و خدمات را نیز بر عهده دارند.
وی گفت: 95 درصد شکایتها مربوط به اشخاص حقیقی است که به مدیران دستگاهای اجرایی نیز ارجاع می شود.
75 درصد شکایات غیر محق است
محمدی یادآورشد: به دلیل عدم آشنایی مردم با حقوق شهروندی و نیز برخی فعالیتهای دستگاههای اجرایی از جمله محاکم دادگستری 75 درصد شکایتها غیر محق و تنها 25 درصد آنها محق است که از شکایات منطقی و درست 97 درصد به نتیجه می رسد و سه درصد باقیمانده به دلیل تعارض مقرات قانونی به نتیجه ای منجر نمی شود.
مشاور حقوقی استانداری قزوین همچنین با اشاره به شاخص های ارزیابی مدیران گفت: دریافت تقدیرنامه، گذراندن دوره های آموزشی، حضور در جلسات شورای اداری از جمله شاخص های ارزیابی مدیران دستگاههای اجرایی است که امتیاز بندی توسط 19 مدیر ستادی، پنج فرماندار و چهار معاون استانداری انجام می شود.
وی اضافه کرد: با راه اندازی مرکز سامد( سامانه الکترونیکی مردم و دولت) دریافت شکایات، گزارشها، انتقادات مردم با استقرار 10 نفر از همکاران در محل فرمانداری ساماندهی شده و تلفن 111 نیز فعال شده تا از این طریق دیدگاههای مردم دریافت شود.
محمدی اظهارداشت: با استفاده از این سیستم کیفیت کار مدیران و نحوه پاسخگویی آنها به امور رصد می شود و گزارشها نیز به صورت مستقیم به مدیران ارسال می شود که به صورت انحصاری رویت کرده و در جریان امور قرار می گیرند.
سامد/ تکریم ارباب رجوع/ کیفی سازی امور
این مسئول یادآورشد: ارتقاء سطح پاسخگویی دستگاههای اجرایی به مردم، توسعه و بهبود استانداردسازی ارایه خدمت، سیاست گذاری در کاهش بروز نارضایتی عمومی و افزایش رضایت مندی مردم از مهمترین اهداف راه اندازی سامانه سامد در استان قزوین است.
وی گفت: سامانه سامد تاکنون در 31 مرکز استانی راه اندازی شده و امسال درصددیم با فعال کردن این سامانه در شهرستانهای استان، امکان ارتباط آسان و سریع مردم با دولت و مسئولان فراهم شود.
محمدی گفت: با اجرای این کار ضمن پاسخگویی سریع و شفاف به مردم با کاهش مراجعات مردمی به دستگاههای اجرایی، اصلاح الگوی مصرف و نظارت بر کار مدیران، زمینه کم شدن هزینه های دولت نیز فراهم خواهد شد.
ثبت 568 فقره درخواست مردمی در سامد
این مسئول بیان کرد: در طول یک سال گذشته 568 فقره درخواست مردمی در سامد ثبت شد که 97 فقره شکایت، هفت فقره پیشنهاد، دو فقره انتقاد و یک فقره تقدیر و تشکر بوده و تعداد موارد ثبت شده نیز به 676 مورد رسیده است.
وی گفت: 421 فقره از درخواستها مربوط به شهرستان قزوین، 97 مورد البرز، 61 مورد تاکستان، 52 مورد بوئین زهرا، 38 مورد آبیک و هفت فقره مربوط به سایر استانها بوده است.
مشاور حقوقی استاندار قزوین اظهارداشت: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار هزار و 600 فقره درخواست مردمی در سیستم سامد ثبت شده که 214 مورد شکایت، 14 فقره انتقاد، هشت فقره پیشنهاد و چهار فقره گزارش بوده است که یک هزار و 929 مورد در قزوین، یک هزار و 120 مورد در تاکستان، یک هزار و 32 مورد در البرز، 432 مورد در بوئین زهرا، 225 مورد در آبیک و 93 فقره مربوط به سایر استانها بوده است.
وی تحقق فرآیند تعریف شده در حوزه وظایف دستگاههای اجرایی را مهمترین وظیفه نظارتی دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات استانداری ذکر کرد و گفت: تلاش می کنیم خدمت رسانی به مردم به نحو مطلوب و در فرآیند قانونی و در کوتاه ترین زمان ممکن تعریف شده صورت گیرد.
محمدی بیان کرد: در صورت اطلاع و آشنایی مردم با حقوق شهروندی، شفاف سازی امور و عملکرد اصولی دستگاههای اجرایی می توان زمینه خدمت هر چه بهتر و جلب رضایت مردم را در استان فراهم کرد.
نظر شما