۱۳ آذر ۱۳۹۰، ۹:۵۵

رحمانی به مهر عنوان کرد:

جنگل کاری 1700 هکتار از ارتفاعات ماسوله در گیلان

جنگل کاری 1700 هکتار از ارتفاعات ماسوله در گیلان

رشت - خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از جنگل کاری بیش از هزار و 700 هکتار در ارتفاعات ماسوله خبر داد.

رحمت الله رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از سال 1333 تا 1383 تعداد 244 مورد سیل در استان رخ داده که در دهه اول پنج مورد، دهه دوم هشت مورد، در دهه سوم 12 مورد، در دهه چهارم 82 مورد و دهه پنجم 137 مورد بوده است.

وی همچنین مهمترین عامل وقوع سیل را عدم پوشش گیاهی دانست و تاکید کرد: نسبت به ایجاد پوشش گیاهی باید اقدامات موثرتری انجام داد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان از تهیه نقشه سیل خیزی و لغزش در استان خبرداد و گفت: در استان 90 نقطه، لغزش و رانش مهم رخ می دهد که باید به این امر توجه شود.

رحمانی یادآورشد: هر پروژه که در استان به ویژه در بالا دست اجرا شود باید با مجوز منابع طبیعی باشد تا تخریب کمتری رخ دهد.

وی همچنین با اشاره به اینکه بیشتر حوزه های استان به دلیل وجود شیب زیاد و بارندگی فراوان به لحاظ سیل خیزی مستعد هستند، گفت: با اجرای عملیات آبخیزداری می توان از بارش های که در برخی موارد موجب بروز حوادث ناگوار می شوند به صورت بهینه و مطلوب استفاده کرد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان اظهارداشت: دراین زمینه ضمن بهره گیری از مشارکت مردمی، مساعدت تمامی دستگاه های اجرایی نسبت به همکاری و همدلی با این بخش برلزوم افزایش اعتبارات استانی و ملی با هدف اجرای بیشتر و بهتر عملیات آبخیزداری در استان تاکید کرد.
 
وی گفت: در راستای استفاده موثر و سودمند از منابع طبیعی خدادادی و حیات بخش استان اجرای پروژه های آبخیزداری از وظایف اصلی این اداره کل است.
 
رحمانی بیان داشت: اجرای عملیات آبخیزداری براساس مطالعات انجام گرفته ازسوی مهندسان مشاور با توجه به وضعیت منطقه و بررسی تمامی پارامترهای مورد مطالعه که در تعیین نوع پروژه به منظور اهداف آبخیزداری از قبیل کنترل و کاهش خطرات سیل، فرسایش خاک ناشی از هرز رفت روان آب های سطحی و پیشگیری از تجمع رسوب در پشت سد هاست، صورت می گیرد که با طراحی عملیات مکانیکی و بیولوژیکی در حوضه های آبخیز پیشنهاد شده و پس از تامین اعتبار ازسوی پیمانکاران واجد صلاحیت به مرحله اجرا در خواهد آمد.
 
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه های آبخیز که با هدف کنترل نزولات جوی باید به عنوان یک سرمایه ارزشمند به آن نگریست و برای کاهش خطرات ناشی از عدم مدیریت برای منابع خدادادی که برخی مواقع به صورت سیل نمود پیدا می کند و همینطور جلوگیری از فرسایش خاک و تجمع رسوبات، انجام این پروژه ها حیاتی است.
کد خبر 1476250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha