به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل اسفندیار ظهر شنبه در جلسه کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی فیروزکوه گفت: کاشت گیاهان زینتی به میزان 12 میلیون شاخه در 22 هکتار از اراضی و گیاهان دارویی در هفت هکتار از اراضی در مجتمع گلخانه ای روستای محمودآباد فیروزکوه در حال مطالعه است.
سه میلیارد ریال برای انجام پروژههای آبیاری و آبخیزداری
وی افزود: با پیگیریهای انجام شده برای تسریع در انجام پروژههای آبیاری و آبخیزداری شهرستان فیروزکوه، مبلغ سه میلیارد ریال تأمین اعتبار شد که در شورای اداری برای تکمیل حوزه آبخیزداری پیرده تصویب و ابلاغ خواهد شد.
این مسئول اظهار داشت: همچنین اصلاح و احیای باغها به میزان 100 هکتار با اعتباری بالغ بر 140 میلیون ریال انجام شده است.
وی افزود: تولید و ساخت مجتمعهای باغی و گیاهی و اصلاح و احیای باغها در فیروزکوه افزایش می یابد و تولید محصولات زراعی و باغی در 150 هکتار از اراضی و با اعتباری بالغ بر 70 میلیون ریال صورت گرفته است.
سه هزار و 500 نفر دوره های آموزش و ترویج کشاورزی را فراگرفتند
اسفندیار بیان کرد: برگزاری دورههای مختلف آموزش و ترویج کوتاه مدت و بلندمدت به تعداد سه هزار و 500 نفر برای آموزش و افزایش راندمان تولید با اعتباری بالغ بر 87 میلیون ریال صورت گرفته است.
وی ادامه داد: کلاسهای آموزشی به منظور تعادل دام و مرتع با حضور 37 نفر از بهره برداران و کشاورزان برگزار شده است.
معاون اداری مالی و برنامهریزی فرماندار شهرستان فیروزکوه عنوان کرد: در زمینه تأمین اعتبار برای احیا و اصلاح باغها نیز، تسهیلاتی به آنها اعطا شده است.
وی افزود: طرحهای مربوطه و اعتبارات هدفمندی یارانهها، 851 میلیون ریال، اعتبارات بنگاههای زودبازده 37 هزار و 463 میلیون ریال و اعتبارات سرمایه در گردش کاشت گندم 22 هزار میلیون ریال از محل داخل ساختمان و اعتبارات استانی پرداخت شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه دامداری "لزور و آب گورسفید" در حال انجام است، یادآور شد: احداث سردخانههای جمشیدی و شفق و کارخانههای آبمیوه آپادانا مهر، تولید چیپس جلیزجند، عرقیات دارویی گیاهان ریزبرگ البرز لزور، باریجه اسانس اندریه و کشمش اسناوندی از جمله این پروژههاست.
وی همچنین از بررسی یکپارچه سازی اراضی در روستاهای وشتان، شادمهن، اهنز و گدوک خبر داد و اضافه کرد: پیگیری برای بیمه کردن اراضی، محصولات و خسارت دیدگان انجام شده و با برگزاری کلاسهای توجیهی کارشناسان برای زارعان، این نوع بیمه نسبت به سال قبل 44 درصد افزایش یافته است.
اسفندیار گفت: تداوم حفاظت و جلوگیری از برداشت آبهای سطحی و زیرزمینی در شهرستان فیروزکوه باید صورت بگیرد و اعضای این کارگروه باید با حضور منظم خود در جلسات، نسبت به پیگیری و اجرای مصوبات دقت داشته باشند.
نظر شما