۲۳ دی ۱۳۸۳، ۱۰:۰۲

وزير اقتصاد در ديدار با هيات تركيه اي:

مشكل قراردادهاي تاو و ترك سل را رفع مي كنيم

مشكل قراردادهاي تاو و ترك سل را رفع مي كنيم

وزير امور اقتصادي و دارايي ايران در ديدار با ريزاتوناتوراگاي، رييس گمرك جمهوري تركيه با اشاره به لزوم ارتقاي روابط تجاري و گمركي بين دو كشور، دستيابي به راه حلي براي رفع موانع اجراي قراردادهاي شركت هاي ترك( قرارداد تاو در فرودگاه امام و قرارداد ترك سل براي اپراتور دوم تلفن همراه) را نيازمند زمان و حوصله دانست.

به گزارش خبرگزاري"مهر"، سيد صفدر حسيني در اين ديدار، مشكل قرار دادهاي ايران سل و تاو را قابل حل و فصل دانست و گفت: دولت در حال پيگري اين دو قرارداد است و همان طور كه مي‌ دانيد در هر نظام دموكراتيكي اختلاف نظر وجود دارد. ما نيز بايد در مقابل دغدغه‌ها و انتظارات مجلس پاسخگو باشيم و چنين مشكلاتي در تمام كشورهاي دموكراتيك وجود دارد. در اين مورد خاص نيز متخصصين بايد ضمن احترام به نظر مجلس تلاش كنند تا پاسخ‌هاي قانع كننده ‌اي در مورد پروژه‌ها به مجلس ارائه كنند.
حسيني افزود: ايران و تركيه از نظر سوابق تاريخي، فرهنگي و مذهبي داراي روابط و مشتركات فراواني هستند و تركيه همسايه بسيار مهمي براي ايران به حساب مي‌ آيد.
وي تصريح كرد: روابط ايران و تركيه حايز اهميت بوده و دو كشور مي‌ توانند در چارچوب اكو روابط منطقه ‌اي سازنده‌ اي داشته باشند.
وزير امور اقتصادي و دارائي گفت: يكي از دستگاه هاي بسيار تاثير گذار و بسيار مهمي كه مي‌ تواند ارتباطات دو كشور را تسهيل كند گمركات دو كشور است و تماس‌ها وارتباطات بين گمرك ايران و تركيه مي‌ تواند تاثيرات خوبي بر گسترش روابط دو كشورداشته باشد.
حسيني، مبارزه با مواد مخدر و قاچاق كالا را از ديگر زمينه‌هاي مشترك همكاري بين گمرك ايران و تركيه دانست و افزود: گمركات دو كشور مي ‌تواند همكاري هاي مشتركي در اين زمينه داشته باشند و با تنظيم و اجراي برنامه‌هاي مشترك با پديده قاچاق مواد مخدر و كالا مبارزه كنند. البته برخورد و عملكرد مثبت گمركات هر كشور با كشورهاي ديگر مي‌تواند حاصل پيام صلح و دوستي نيز باشد زيرا عملكرد محل تماس ملت‌ها با يكديگر است و مردم مي ‌توانند ارتباط، دوستي، برادري و همسايگي را بين دو كشور احساس كنند.
وزير امور اقتصادي و دارايي در زمينه رفع موانع گمركي گفت: اميدوارم مسئولان گمرك دو كشور در جهت شناسايي و رفع موانع تعرفه‌اي و غير تعرفه‌اي تلاش كنند تا هر روز شاهد افزايش روابط تجاري بين دو كشور باشيم.
وي گفت: با توجه به برنامه‌‌هاي توسعه ‌اي جمهوري اسلامي ايران دستيابي به رشد اقتصادي پيش ‌بيني شده مستلزم افزايش حجم تجارت ايران با ساير كشورهاست و اميدواريم حجم تجارت بين دو كشور ايران و تركيه همچنان افزايش يابد.
رئيس گمرك تركيه نيز ضمن تشكر از مهمان نوازي ايراني‌ها به قرار دادهاي منعقده بين ايران و تركيه اشاره كرده و گفت: قبل از اين كه به ايران بيايم با نمايندگان بخش خصوصي تركيه ملاقات داشتم و بيشتر آنها نسبت به حضور در بازار ايران علاقمند بودند.
توراگاي گفت: زمان به سرعت مي‌گذرد و بايد با تدبير و دقت لازم بهترين تصميم را گرفت.
وي در ادمه با اشاره به تجربه تركيه در خصوصي سازي گفت: 10 سال قبل قصد داشتيم مخابرات تركيه را به بخش خصوصي واگذار كنيم آن موقع 20 ميليارد دلار ارزش گذاري شد و حتي يك مشتري 15 ميليارد دلاري نيز حاضر به پرداخت مبلغ بود اما ما صبر كرديم و زمان گذشت، حالا مي‌خواهيم همان شركت را به 3 تا 4 ميليارد دلار بفروشيم، اين تجربه‌اي بود كه ما در تركيه داشتيم و مي‌خواستم آن را به شما منتقل كنم.

کد خبر 147703

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha