به گزارش خبرنگار مهر، چند سالی است علاوه بر اینکه خشکسالی گریبانگیر دریاچه پریشان شده تخریبها و حوادث ناگواری در این تالاب بین المللی روی داده که این امر باعث نابودی پریشان شده است. طی مدت اخیر اقدامات مناسبی از سوی مسئولان امر برای احیای دریاچه پریشان صورت گرفته و در آخرین اقدام حریم قانونی پریشان در حاشیه ضلع شمالی و غربی مشخص شد.
چند سالی است دریاچه پریشان دچار خشکسالی و دست خوش آتش سوزیهای متعدد شده و بعضا سوء استفاده هایی نیز از حریمهای قانونی تالاب انجام شده است .
این تجاوزها و تخریبها چنان زیاد شد که نگرانیهایی را به دنبال داشت و در نهایت با تلاش و پیگیریهای مستمر دادستان شهرستان کازرون پیرامون تالاب بین المللی پریشان و با همکاریهای اداره محیط زیست و مشارکت جوامع حریم قانونی تالاب بین المللی پریشان در حاشیه ضلع شمالی و غربی مشخص شد.
تعیین حریم قانونی و مرزبندی تالاب
در همین رابطه رئیس محیط زیست کازرون به خبرنگار مهر گفت: مشاوران تالاب اکثریت از کشورهای دیگر می آیند و می بینند که واقعا به این تالاب چگونه و چطور دارد ظلم می شود و ظیفه داریم که در حفظ این تالاب بین المللی کوتاهی نکنیم.
جمال خداپرست با بیان اینکه تالاب پریشان در کماست، افزود: همه فکر می کنند این تالاب مرده است، نه اینگونه نیست بلکه این تالاب مثل یک انسان است که در کما رفته و باید همه دست به دست برای احیای آن تلاش کنیم نه اینکه به نابودی آن کمک کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا اگر با تراکتور تالاب را شخم زد، نیزارها را آتش بزنیم و از وسط آن جاده عبور دهیم تالاب کاملا نابود می شد از این رو ضروری است که همه برای احیای آن تلاش کنند.
رئیس محیط زیست کازرون افزود: در حال حاضر یک قطره آب هم برای پریشان ثمر بخش و حیاتی است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اجرای طرح مشخص کردن حریم تالاب گفت: در گذشته نقشه اراضی ملی از مستثنیات تهیه و نقاط utmرا روی GPRSثبت شده و پس از آن طرح مشخص شدن حریم تالاب انجام شد.
خداپرست ادامه داد: ابتدا از قسمت پاسگاه سر محیط بانی تالاب بین المللی پریشان شروع کرده و تا زمینهای روستاهای ایاز آباد، زوالی به طول حدود شش کیلومتر مسیر ادامه پیدا کرد و پس از اینکه نقشه تمام تالاب آماده شود و این طرح به صورت کامل اجرا می شود .
وی افزود: ارتفاع مرزبندی و خاک ریزی که مشخص شده حدود سه متر است و طرحهایی هم برای این منظور پیش بینی شده و بر اساس تاکید داستان اطراف این مرز حتما باید درخت کاری شود که از دور مرز تالاب بین المللی پریشان مشخص باشد.
رئیس محیط زیست در خصوص تخریبهای دریاچه پریشان نیز گفت: برخی افراد که خودشان اعلام می کردند که زمین به تالاب می بخشند اما زمانیکه فیلم برداری از تالاب پریشان مشخص شد همان افراد آمده اند تا وسط تالاب نیزارهایی که زمانی جایگاه تخم ریزی هزاران پرنده بود را شخم زده اند.
به گزارش مهر، به هر حال این مرزبندیهای تالاب پریشان قدمی مثبت برای جلوگیری از وارد آمدن تخریبها و آسیبهای احتمالی دیگر به این تالاب است و در این خصوص نه تنها جوامع محلی بلکه همه دستگاه نیز باید به یاری یکدیگر شتافته و زمینه را برای احیای تالاب فراهم کنند.
نظر شما