۱۷ آذر ۱۳۹۰، ۱۶:۲۶

دفتر تحکیم وحدت:

مهم ترین آفت جنبش دانشجویی، فعالیت با محوریت قدرت است

مهم ترین آفت جنبش دانشجویی، فعالیت با محوریت قدرت است

دفتر تحکیم وحدت با صدور بیانیه ای مهم ترین آفت جنبش دانشجویی را فعالیت با محوریت قدرت دانست و تاکید کرد: دلبستگی به قدرت می تواند جنبش دانشجویی را از کارکردهای واقعی خود دور سازد.

به گزارش خبرگزاری مهر،دفتر تحکیم وحدت با صدور بیانیه ای روز دانشجو را به جامعه دانشگاهی تبریک گفت و در عین حال مهم ترین آفت جنبش دانشجویی، را فعالیت با محوریت قدرت دانست.

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

بسمه تعالی
کشور عزیزمان ایران اسلامی همواره بستر کنش ها و واکنش های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بوده است. مهمترین کنش سیاسی در قرن اخیر وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی می باشد، که در این تحول عظیم و مبارک، جنبش دانشجویی ایران نقش بی بدیل خود را همپای قشرهای مختلف مردم ایفا کرد، البته این جنبش اصالت خویش را پیشتر نیز در 16 آذر 1332 و بعد در انقلاب اسلامی در صحنه های به یاد ماندنی از جمله 13 آبان 1358 و دفاع مقدس، جهاد سازندگی، پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور و حضور موثر در دوم خرداد 1376، باز تعریف گفتمان اصیل انقلاب و خط واقعی امام خمینی(ره) د ر انتخابات اخیر و دفاع تمام قد از آرمان های انقلاب و حریم ولایت، نشان داده است، هر چند این جنبش به جهت تأثیرگذاری خود با فراز و نشیب هایی همراه بوده است امّا اصالت ان به حدی است که انحرافات درون خود را ترمیم و اصلاح کند و از حرکت به سوی اهداف متعالی و آرمان های مقدس خود لحظه ای از پا ننشیند در حالی که پیش از انقلاب اسلامی دو شاخص هویتی اصلی که این جنبش را به آن می شناسند یکی مبارزه با استکبار خارجی و دوم مبارزه با استبداد داخلی بود.

استکبار ستیزی دانشجویان با مهیا شدن بستر لازم در داخل کشور و معرفی انقلاب اسلامی ایران با این پیام برای جهانیان اتفاقاً بالغ تر و برجسته تر شده و با روش های مختلف تا کنون مقبولیت و حتی مشروعیت استکبار جهانی را با چالش بسیار جدی مواجه کرده است، امّا با روی کار آمدن نظامی که پس از 2500 سال حکومت شاهنشاهی، مردم سالاری را برای ملت ایران به ارمغان آورده بود، قاعدتاً شاخص دانشجویی مبارزه با استبداد داخلی، جای خود را به  نقادی بی پروای حکومت، بدون در نظر گرفتن منافع و مصالح شخصی و جناهی می داد و اگر رسالت صیانت از مرزهای عقیدتی، سیاسی و فرهنگی انقلاب اسلامی بر دوش جنبش دانشجویی اضافه شده است، قرار نیست برای تقویت انقلاب اسلامی نقدی جدی، منصفانه و دلسوزانه از سوی جنبش دانشجویی به حکومت صورت نگیرد، در واقع در این زمانه نقد حکومت برای تقویت حاکمیت نه تنها حق، بلکه مهمترین وظیفه جنبش دانشجویی می باشد، شاخص های ذاتی جریان دانشجویی یعنی آرمان خواهی، آزادی خواهی، عدالت طلبی، دوری از عافیت طلبی و منفعت طلبی، عاری بودن از قدرت طلبی و شهرت طلبی توانسته اعتماد ویژه مردم را به خود جلب کند و ملت، جریان دانشجویی را یک پل ارتباطی صادق بین خود و مسؤلان می دانند.از این روست که مطالبات دانشجویان را می توان غالباً مطالبات مردم تلقی کرد و از سوی حکومت باید جدی گرفته شود که قطعاً هرچه دانشجویان مطالبه گرتر باشند، مسؤلان نیز پاسخگوتر می شوند.

بدون تردید یکی از شایع ترین و مهم ترین آفت های جنبش دانشجویی، فعالیت با محوریت قدرت است، فرقی نمی کند جریان حاکم در قدرت اصلاح طلبان باشند یا اصولگرایان یا جریان های نو ظهور دیگر چرا که نفس وابستگی و خدای نکرده دلبستگی به قدرت می تواند جنبش دانشجویی را از کارکردهای واقعی خود دور سازد کما اینکه در برهه هایی از فعالیت جنبش دانشجویی، شواهدی از این اتفاق نامبارک را می توان مشاهده کرد.

البته تعامل مثبت و مسالمت آمیز با احزاب و جریان های سیاسی قانونی کشور  به شرط حفظ استقلال و حریت جریان دانشجویی می تواند برقرار باشد. یکی دیگر از آفت های جنبش دانشجویی عدم توجه به مطالبات و نیازهای بدنه دانشجویی و مردمی می باشد.

قرابت زمانی محرم و روز دانشجو، قرابت محتوایی ان دو را گوشزد می کند. حسین علیه السلام شهادت را به جان خرید تا ذلتی که جهل زمانه تحمیل می کند را به تن نخرد و این ازادگی است که سر را به نی می دهد و تن به ذلت نه! و اگر این پیوند را از جنبش دانشجویی بگیریم چه برای ان می ماند؟

برخی جریانات مدیریتی کشور که در دانشگاه هم رسوخ کرده است تلاش دارند برای به انفعال کشاندن رویکرد انتقادی دانشجویان، ترس  کاذب و ناامیدی را در بین دانشجویان القا کنند، و البته که ما ایمان داریم این نوع نگاه نشات گرفته از سلایق شخصی و تنگ نظری بعضی از مدیران میانی است و این نگاه به سیاستهای کلان نظام و مخصوصا نوع تفکر و نگاه رهبر فرزانه انقلاب برنمی گردد، در اینجا اعلام می کنیم دانشجویان با تمام قوای خود به وظیفه ی نقادی خودشان بپردازند و از مسئولان هم می خواهیم استانه ی تحمل نقد پذیریشان را بالا ببرند و در صورتی که این نوع تنگ نظریها و سلایق شخصی ادامه باید دفتر تحکیم وحدت خود را موظف می داند به روشنگری زوایای مختلف این نوع برنامه ریزی ها بپردازد و ابعاد ان را اشکار نماید.

دفتر تحکیم وحدت از پویایی و نشاط سیاسی فرهنگی دانشگاه حمایت می کند و دانشگاه را بستری می داند برای ازمون و خطای دانشجویان، حتی اگر دانشجویان در نقد خود غیر منصفانه عمل کنند این مسئولان مربوطه هستند که باید استانه تحمل خود را بالا ببرند. و از تنگ نظریهای بی جا بپرهیزند.

از مسئولان عالی نظام می خواهیم تاثیر گذاری دانشگاه پویا و پیشرو در تصمیم سازی های کلان کشور را جدی بگیرند و اقدام لازم جهت تحقق این مهم صورت دهند.
 

کد خبر 1478610

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha