۲۱ آذر ۱۳۹۰، ۹:۲۴

گفتگوی مشروح مهر با حبیب زاده/

ریاست اجلاس منطقه‌ای کار به ایران رسید/ جزئیات طرح"رهبران جوان"بازار کار

ریاست اجلاس منطقه‌ای کار به ایران رسید/ جزئیات طرح"رهبران جوان"بازار کار

تکیه زدن بر صندلی ریاست اجلاس منطقه‌ای کار، بررسی چالش‌های کار شایسته، بررسی موضوع"رهبران جوان بازار کار"و درخواست انتقال تجارب ایران در به‌کارگیری مشاوران جوان از مهم‌ترین مباحث اجلاس منطقه‌ای ILO (سازمان بین‌المللی کار) بود که در گفتگوی مهر با قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پانزدهمین اجلاس منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی کار (ILO) در روزهای 13 تا 16 آذرماه سال جاری در شهر کیوتوی ژاپن به ریاست جمهوری اسلامی ایران با حضور 45 کشور عضو این سازمان برگزار شد.

در نشست تعیین رئیس پانزدهمین اجلاس منطقه ای سازمان جهانی کار عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران با رای نمایندگان کشورهای حاضر در اجلاس به ریاست آن انتخاب شد.

توکل حبیب زاده، قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل در گفتگوی مشروح با مهر دستاوردها و نتایج پانزدهمین اجلاس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی کار در شهر کیوتوی ژاپن را تشریح کرد.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل، گفت: سازمان بین المللی کار جلساتی را به صورت منطقه ای هر 4 سال یکبار در یکی از مناطق جغرافیایی برگزار می کند و معمولا این نشست ها در هر دوره در یک قاره برگزار می شود. اجلاسی که در کیوتوی ژاپن برگزار شد پانزدهمین نشست منطقه ای سازمان جهانی کار بود که در فاصله روزهای 13 تا 16 آذر ماه (4 تا 7 دسامبر 2011 میلادی) در ژاپن برگزار شد.

محور اجلاس 4 روزه کار منطقه آسیا - اقیانوسیه

حبیب زاده با اشاره به اینکه موضوع اجلاس "چالش های کار شایسته" در آسیا و اقیانوسیه بوده است، افزود: طی نشست اخیر موانع تحقق کار شایسته در منطقه آسیا و اقیانوسیه بررسی شد و همچنین پیش بینی هایی رونق اشتغال در منطقه نیز مورد ارزیابی و کارشناسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: خوشبختانه اجلاس با استقبال خیلی خوبی از سوی وزرای 45 کشور عضو از منطقه آسیا و اقیانوسیه برگزار شد که 35 کشور فقط در سطح وزیر حضور داشتند و هیئت جمهوری اسلامی ایران هم به ریاست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت 3 جانبه و با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان حضور موثری داشته است.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل در خصوص دستاوردهای اجلاس امسال منطقه ای سازمان جهانی کار، بیان داشت: یکی از برجستگی های نشست برای کشور و از توفیقات جمهوری اسلامی ایران، ریاست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اجلاس امسال بود که بر گروه دولت ها صورت گرفت.

حضور شرکای ایرانی در کیوتو ژاپن

حبیب زاده با تاکید بر اینکه اجلاس 3 جانبه و در سطح دولت ها، کارگران و کارفرمایان بوده و جمهوری اسلامی ایران ریاست گروه دولت ها را بر عهده داشته است، افزود: معمولا گروه ها قبل از جلسات رسمی، نشستی را برگزار کرده و مواضع خود را مشخص می کنند و از این طریق دولت ها موضوعات مختلف را مورد بررسی و کارشناسی قرار می دهند.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: همچنین در نشست امسال سازمان جهانی کار گروه های کارگری و کارفرمایی نیز به صورت مستقل نمایندگانی را برای خود انتخاب و به اجلاس اعزام کرده بودند، اما گروه دولت ها قبل از آغاز رسمی اجلاس نشست خود را برگزار می کنند تا در موضوعات مورد بحث برای طرح با شرکای اجتماعی به جمع بندی برسند.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس بر گروه دولت ها ریاست می کرد و در اولین نشست اجلاس و قبل از افتتاحیه و برگزاری مجمع عمومی، وزیر در نشست حضور پیدا کرد و نمایندگان گروه ها را در کمیته های مختلف تعیین کرد.

انتخاب ایران به ریاست اجلاس منطقه‌ای

به گفته حبیب زاده، بر اساس پیشنهادات کاندیداها و داوطلبان کمیته های مختلف بررسی ها صورت گرفت و با اعضاء در میان گذاشته شد و با اجماع نفرات دولت ها برای ریاست کمیته های تخصصی تعیین شدند. در این اجلاس نمایندگان دولت ها در کمیته های دیگر به ریاست ایران تعیین شدند و این مورد از برجستگی ها و توفیقات کشور بود که حاصل شد و وزیر هم به خوبی نشست را اداره کرد.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به سخنرانی وزیر در اجلاس اشاره کرد و بیان داشت: روزی که اولین جلسه مجمع عمومی برگزار شد آقای شیخ الاسلامی سخنرانی کرد و در مورد موضوع اجلاس یعنی موانع و دلایل عدم تحقق کار شایسته در آسیا و اقیانوسیه مباحثی از سوی وی مطرح شد.

وی ادامه داد: همچنین مدیرکل سازمان بین المللی کار نیز در این اجلاس گزارشی را از موانع و مشکلات کار شایسته در آسیا و اقیانوسیه ارائه کرد. سخنرانی وزراء بر محور موضوع گزارش دبیرکل تنظیم شده بود و وزیر ما نیز بر همان محور سعی کرد تا برخی از موانع و مشکلات تحقق کار شایسته در منطقه و جهان را مورد تاکید قرار دهد.

گزارش وزیر تعاون، کار و رفاه

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل، خاطر نشان کرد: در سخنرانی وزیر کشورمان بر کرامت انسانی، زندگی و کار شایسته که تاکنون محقق نشده است تاکید شد. همچنین مطرح شد که بسیاری از اهداف هزاره سوم مندرج در اعلامیه عدالت اجتماعی برای جهانی سازی منصفانه که متاثر از زیاده خواهی شرکت های چندملیتی و زیاده خواهان است، تامین نشده است.

حبیب زاده، تاکید کرد: به نقش نهادهای بین المللی مالی در بحران مالی جهانی اقتصاد و تضعیف سیاست های عمومی کشورها از جمله سیاست های حوزه اشتغال و توسعه شرکت های متوسط و کوچک و تضعیف برنامه های حمایت های اجتماعی دولت ها نیز در سخنان وزیر تعاون، کار و رفاه کشورمان اشاره شد. مطرح شد که اعتراضات و جنبش های اجتماعی که در منطقه در حال حاضر به حد بالایی رسیده است نتیجه قهری تقدم اصالت سرمایه و سودجویی های ظالمانه دولت های مستکبر بر ارزش ها و کرامات والای انسانی است.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به سیاست های تضعیفی برخی نهادهای مالی و بین المللی مانند بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به عنوان بخش های دیگری از سخنرانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: مطرح شد که این موارد از عوامل بروز بحران ها و تشدید مسائل مالی و اقتصادی در جهان هستند.

عوامل بروز بحران و تشدید مسائل مالی

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل، گفت: بحث ظلم و تجاوز و اشغالگری برخی از دولت های مستکبر جهان نیز در سخنرانی وزیر کشورمان مطرح شد که به عنوان ابزار اعمال سیاست های توسعه طلبانه، میلیون ها انسان را از سرزمین خود آواره ساخته و امنیت و آرامش ده ها میلیون نفر دیگر را نیز به مخاطره انداخته است.

حبیب زاده خاطر نشان کرد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشورمان مطرح کرد که راه خروج از این بحران ها و مسائل مالی، توسعه حمایت های اجتماعی و اتخاذ سیاست های اقتصادی است که بتواند سرمایه گذاری های مولد را بسط داده و شرکت های کوچک و متوسط را توسعه بخشد.

وی تاکید کرد: اشاره ای هم شد به ادغام 3 وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ایران و تشکیل وزارت جدید که از این طریق سعی شد تا برنامه های اشتغال زایی و برنامه های حمایتی دولت ها به ویژه دولت دهم تیتروار اعلام شود. توسعه تعاونی ها، ارتقاء سطح مهارت ها، حمایت از شرکت های کوچک و متوسط و حمایت گسترده مالی و مدیریتی از طرح های پایداری بنگاه ها و توسعه مشاغل خانگی و همچنین کار از راه دور نیز در سخنرانی ها مورد تاکید قرار گرفت.

اقدامات جمهوری اسلامی ایران در حوزه اشتغال

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل هدایت نهادهای مالی و بانک ها به سمت سرمایه گذاری های مولد و اشتغال زا، تجمیع و ساماندهی سیاست گذاری مراکز مختلف آموزش فنی و حرفه ای که در پی آن بحث ایجاد سازمان ملی مهارت خواهد بود را نیز از دیگر مواردی عنوان کرد که در اجلاس امسال سازمان جهانی کار توسط جمهوری اسلامی ایران اشاره شد.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بیان داشت: توسعه مراکز هدایت شغلی و اجرای برنامه های آموزشی کارآفرینی، بحث اعطای یارانه های نقدی به اقشار آسیب پذیر جامعه و گسترش برنامه های تامین اجتماعی در بخش رسمی و غیررسمی مانند بیمه کارگران ساختمانی، قالیبافان، روستائیان و عشایر هم از موارد مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است.

به گفته حبیب زاده، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث طراحی نظام جامع مهارت و فناوری اشاره کرد که مکمل برنامه نظام جامع آموزش و مهارت، نظام احراز صلاحیت حرفه ای و نظام احراز اشتغال و نهایتا راه اندازی سازمان ملی مهارت است.

تدوین اسناد استانی، ملی و بخشی

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل تدوین نظام ملی مهارت و تهیه سند ملی استانی، ملی و بخشی و اصلاح قانون کار و قانون بخش تعاون، تامین اجتماعی و بیمه بیکاری را از دیگر محورهای اصلی سخنرانی امسال عنوان کرد.

وی تصریح کرد: قسمت سوم اجلاس را می توان دیدارهای 2 جانبه وزیر با همتایان خارجی اش و همچنین با "خوان سوماویا"، دبیرکل سازمان بین المللی کار دانست. در این نشست که البته به دعوت دبیرکل سازمان بین المللی کار برگزار شده بود و به اصطلاح صبحانه کاری بود موضوع رهبران جوان از سوی آقای "سوماویا" مطرح شد.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ادامه داد: علاوه بر چالش های کار شایسته در آسیا و اقیانوسیه که موضوع اصلی اجلاس بوده است، دبیرکل سازمان جهانی کار در آخرین روزهای قبل از شروع اجلاس موضوع اشتغال جوانان و نقش رهبران جوان در حوزه بازار کار را به دستور جلسه اضافه کرد و در این نشست هم فرصتی بود که وی به نقش جوانان در بازار کار بپردازد.

بررسی موضوع "رهبران جوان" بازار کار

حبیب زاده خاطر نشان کرد: رهبران جوان بازار کار و جوانان از جمله نشستی در بین برنامه های اجلاس بود که گنجانده شده بود و از این طریق برخی افراد هم سخنرانی هایی را داشته اند.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل، تاکید کرد: لازم به ذکر است نرخ بیکاری در میان کشورهای آسیا و اقیانوسیه نیز مورد بررسی قرار گرفت و از این طریق عنوان شد که میزان بیکاری در کشورهای جنوب شرقی آسیا به میزان 13.6درصد است و در کشورهای عرب منطقه هم به 25 درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: در این نشست دبیرکل سازمان بین المللی کار موضوع جوانان و رهبران جوان در بازار کار را با وزراء مطرح کرده بود که وزیر کار کشورمان با استفاده از این فرصت مناسب، تجارب جمهوری اسلامی ایران در دولت های نهم و دهم را برای استفاده از مشاوران جوان مطرح کرد و از سوابق خود به عنوان جوان ترین وزیر کابینه دهم صحبت به میان می آورد.

انتقال تجارب به‌کارگیری مشاوران جوان ایران به خارج

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بیان داشت: توسط وزیر کشورمان عنوان شد که وی به عنوان رئیس گروه مشاوران جوان ریاست جمهوری فعالیت داشته است و در حال حاضر نیز گروه های مشاوران جوان به روش های مختلف ایفای نقش می کنند.

حبیب زاده ادامه داد: همچنین به نقش جوانان در پیروزی انقلاب اسلامی و در مدیریت جنگ 8 ساله تحمیلی و در هدایت پیشرفت های علمی در سال های اخیر نیز پرداخته شد و فلسفه ایجاد مشاوران جوان که ایجاد روحیه نشاط و نوگرایی در تحول آفرینی در نظام مدیریتی کشور بود مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت و درخواست شد تا تجارب به‌کارگیری جوانان در مدیریت ها را به عنوان یک رویه و گزارش موفق آماده و در اختیار کشورهای عضو سازمان قرار گیرد.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این مطلب که ما قصد دارم با مشارکت حوزه جوانان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت مشخص تجربه بکارگیری مشاوران جوان را تجمیع و ارائه کنیم.

کد خبر 1480074

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha