۲۲ آذر ۱۳۹۰، ۸:۲۷

گزارش تحلیلی/

سهم 10 درصدی البرز از مسکن مهر کشور/ زیرساختها دیده نشده اند

سهم 10 درصدی البرز از مسکن مهر کشور/ زیرساختها دیده نشده اند

کرج - خبرگزاری مهر: استان البرز در حالی 10 درصد از واحدهای مسکن مهر کشور را در خود جای داده است که به رغم فعالیتهای گسترده در این عرصه، زیرساختهای شهری متناسب با ساخت واحدها نبوده است و با توجه به سر ریز جمعیت در آینده این موضوع نیازمند توجه ویژه است.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح مسکن مهر از سال 86 با اهدافی از جمله؛ ساماندهی بازار به دلیل افزایش روزانه قیمت مسکن، پاسخ به نیاز متقاضیان و خارج کردن زمین و مسکن از کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی، آغاز شد. تا چند سال ابتدایی آغاز اجرای طرح بیشتر به واگذاری زمین بسنده شد اما وزیر راه و شهرسازی دولت دهم از همان ابتدای کارش با دعوت از انبوه‌سازان که از منتقدان این طرح به دلیل رکود بازار مسکن بودند، روش جدیدی را برای اجرای طرح مسکن مهر کلید زد.

نیکزاد که از شهریورماه 88 سکان‌دار وزارت مسکن و شهرسازی قدیم شده بود به پیگیری طرح مسکن مهر پرداخت و وعده تحقق در واگذاری مسکن شهری و روستایی را به مردم داد. این اقدامات در حالی بود که برخی کارشناسان معتقد بودند تمرکز بیش از اندازه بر طرح مسکن مهر باعث غفلت این وزارتخانه از سایر طرح‌ها شده است.

به اعتقاد این کارشناسان ساخت مسکن مهر در شهرهای میانی که مشکل کمبود مسکن و حاشیه نشینی ندارند، علاوه بر این‌که باعث مهاجرت ساکنان روستاها به این شهرها می‌شود، موجب حاشیه نشینی طی سال‌های آینده خواهد شد. به هرحال نیکزاد با اقداماتی نظیر خارج کردن تعاونی‌های متخلف از طرح مسکن مهر، افزایش سقف تسهیلات و کاهش نرخ سود و افزایش اعتبار برای اجرای این طرح همچنان طرح مسکن مهر را پیگیری و اواخر سال 89 اعلام کرد که از حیثیتش برای طرح مسکن مهر سرمایه‌گذاری کرده است.

 ساخت 94 هزار واحد مسکن مهر در البرز

در سال گذشته ساخت 94 هزار واحد مسکونی در قالب مسکن مهر در نقاط مختلف البرز شکل گرفت اما نباید فراموش کرد ساخت این میزان واحد مسکونی و استقرار جمعیتی بالا در آن نیازمند ایجاد زیرساختها و خدمات مورد نظر است.

تامین مسکن ارزان قیمت برای اقشار کم درآمد جامعه از جمله طرح هایی است که طی دولت نهم و دهم مورد توجه ویژه قرار گرفت. یکی از طرح هایی که این دولت را نسبت به دولت های گذشته متفاوت و کاری نشان می دهد.

تحقق شعار عدالت اجتماعی که از مهمترین شعارهای دولت نهم و دهم است در طرح مسکن مهر به منصه ظهور رسید و دل افراد زیادی را شاد کرد.

اجرای این طرح در سراسر کشور در کنار تمامی مسائلی که به همراه دارد علاوه بر خانه دار شدن افراد کم درآمدی که شاید هیچگاه تصور خانه دار شدن در ذهنشان هم نمی گنجید، ثمرات دیگری نیز در پی داشت که از آن جمله می توان به کاهش قیمت سرسام آور بازار مسکن و همچنین ایجاد اشتغال در کشور یاد کرد.

این اقدام مهم دولت در شهرستانی همچون کرج که دارای جمعیت فراوانی بوده و پس از تشکیل استان البرز مرکز استان بودن را نیز یدک می کشد، قابل توجه است به طوری که در راستای اهداف دولت و در اجرای قانون تولید و عرضه مسکن در سطح استان احداث 94 هزار و 238 واحد مسکونی در سال 89 در دستور کار سازمان مسکن و شهرسازی قرار گرفت.

هم اکنون طرح مسکن مهر در شهرهای ماهدشت، شهر جدید هشتگرد، اشتهارد و حلقه دره در دست اقدام است که در آینده ای نزدیک با فراهم شدن امکانات و تامین سرانه های لازم به بهره برداری رسیده و در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

همکاری دستگاه ها و ادارات مختلف برای به نتیجه رسیدن این طرح از دیگر نکاتی است که باعث شده همکاری های بین بخشی تقویت شده و عزم تمامی مسئولان در نهادها و سازمان های مختلف برای به ثمر رسیدن این طرح جزم شود.

تامین سرانه های مختلف آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، مذهبی، ورزشی و... از جمله مواردی است که در پیگیریهای مسئولان شهرستان به ویژه فرماندار کرج مورد توجه بوده است.

این تاکید که در راستای توجه به نیازهای واقعی مردم و همچنین در اختیار قرار دادن امکانات لازم به آنان صورت گرفته این زمینه را فراهم می کند که مردم بتوانند در محیطی برخوردار و استاندارد زندگی کرده و از خدمات مناسب بهره مند شوند.

تامین زیرساخت های مورد نیاز مسکن مهر ضرورتی انکارناپذیر است

پرداختن به این موضوع مهم از سوی دیگر نگرانی هایی را برای مسئولان به وجود آورده است که در صورت عدم اتخاذ تدابیر مناسب می تواند به بحرانی عظیم تبدیل شود.

عدم تامین زیرساخت های مورد نیاز در اراضی که قرار است شاهد استقرار حجم وسیعی از جمعیت در این استان شود نکته قابل توجهی است که باعث شده بهره برداری از این طرح عظیم با تاخیر مواجه شود.

استمداد استاندار البرز از خیرین برای تامین زیرساخت ها

استاندار البرز برای تامین برخی سرانه ها از جمله سرانه های آموزشی از خیرین استمداد طلبید و گفت: لازم است زمینه ای فراهم شود تا کمبود فضاهای آموزشی مسکن مهر البرز با همکاری خیران و انبوه سازان جبران شود.

عیسی فرهادی افزود: واحدهای مسکونی مهر به تامین فضاها و امکانات مختلف در زمینه های ورزشی، آموزشی و ... نیاز دارند و دستگاه ها باید برای احداث این فضاها و امکانات وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: صرف احداث واحدهای مسکن مهر کافی نیست و باید امکانات مورد نیاز صاحبان این واحدها و جمعیتی که در آنها ساکن خواهند شد نیز تامین شود و این امر در اسرع وقت و به موقع صورت گیرد.

این مسئول عنوان کرد: یکی از مهترین نیازها در این زمینه، تامین فضاهای آموزشی و مدارس مورد نیاز به تعداد کافی است که باید از هم اکنون مورد توجه قرار گیرد و به بعدها موکول نشود.

فرهادی اضافه کرد: خیران همواره در خصوص فعالیت های مربوط به مدرسه سازی نقش مطلوب و پررنگی داشته اند و بسیاری از کمبودها با همکاری خیران در این زمینه جبران شده است.

وی یادآور شد: در خصوص احداث مدارس مورد نیاز مسکن مهر نیز لازم است از همکاری خیران استفاده شود ضمن اینکه همه دستگاه های ذی ربط باید برای تحقق این همکاری در البرز تلاش کنند.

سهم 10 درصدی البرز از مسکن مهر کشور

مدیرکل مسکن و شهرسازی استان البرز نیز با ارائه آماری از سهم این استان در رابطه با مسکن مهر می گوید: در حال حاضر 940 هزار واحد در سطح کشور در حال احداث است که سهم استان البرز از این میزان بیش از 10 درصد است.

قدرت الله ضیایی فر عنوان کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در منطقه نظرآباد و ساوجبلاغ پنج هزار و 800 واحد و در هشتگرد نیز 50 هزار واحد در حال اجراست که این میزان در شهر هشتگرد به ظرفیت 80 هزار واحد طی سالهای 90 و 91 می رسد.

وی با بیان اینکه کار ساخت مسکن مهر در شهر کرج در چهار سایت دنبال می شود، تصریح کرد: سهم سایت مسکن مهر ماهدشت 10 هزار و 500 واحد، سهم شهرک ابریشم 8 هزار واحد و سهم دو سایت دیگر نیز در مجموع 8 هزار واحد است.

این مسئول تاکید کرد: با این روند در صورت اجرای تمامی تعهدات از سوی دستگاه‌های درگیر در پروژه ملی مسکن مهر، 10 هزار واحد مسکونی در استان البرز همزمان با دهه فجر به بهره برداری می رسد.

مدیرکل اداره مسکن و شهرسازی استان البرز همچنین از 100 پروژه در دست اقدام از سوی مسکن و شهرسازی البرز خبرداد و گفت: برای اجرای روند این پروژه‌ها جذب سه میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار نیاز است که ظرف چند ماه آینده باید انجام شود.

به گفته وی با بهره برداری از واحدهای مسکونی مسکن مهر در این استان 500 هزار نفر به جمعیت استان افزوده می شود که توجه به تامین تمامی سرانه ها بویژه سرانه های ورزشی و تفریحی جوانان دراین حوزه بسیار ضروی است. 

 فضاهای آموزشی ناکافی است

افزوده شدن جمعیت این استان در آینده ای نزدیک دغدغه ای است که مورد توجه مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز نیز قرار گرفته است.

وی در این رابطه می گوید: چندین هزار واحد مسکن مهر در استان البرز وجود دارد اما متاسفانه مدرسه هیچ کدام از اینها آماده نیست.

اکبر حلیمی اظهار داشت: جمعیت رو به رشد استان البرز نیازمند احداث مدارس کافی است. در این راستا معاون عمرانی آموزش و پرورش وعده داده است که تا آخر سال جاری 53 میلیارد تومان برای بازسازی و تاسیس مدارس اختصاص دهد.

وی افزود: همچنین معاون عمرانی استانداری البرز نیز 20 میلیارد تومان برای بحث عمرانی مدارس اختصاص داده است که امید می رود شاهد تحقق آن باشیم.

این مسئول ادامه داد: 600 مدرسه در استان البرز وجود دارد که قدمت آنها بیش از 30 سال است و بسیار خطرسازند و 200 مدرسه هم لازم است تا دانش آموزان فقط در شیفت ثابت صبح مشغول به تحصیل شوند.

 جمعیتی که به ناچار باز هم به کرج تحمیل می شود!

افزوده شدن یکصد هزار نفر به جمعیت 50 هزار نفری ماهدشت که به واسطه واگذاری اراضی این شهرستان به تعاونی های مسکن تهران صورت می گیرد تلنگری است که مهاجرپذیری این شهرستان را بیش از پیش به رخ می کشاند و باعث می شود این شهرستان به عنوان مرکزی مهاجرپذیر تداعی شود.

با بذل و بخشش زمین های کرج به تعاونی های مسکن تهران در طی این سالها کار به جایی رسیده است که در  حال حاضر اکثر متقاضیان مسکن مهر کرج، جایی بهتر از فازهای آینده شهر جدید هشتگرد در فاصله 45 کیلومتری کرج نمی یابند.

این در حالی است که حتی هم اکنون نیز ساخت وسازهای مربوط به مسکن مهر در محدوده شهرستان کرج همچنان نصیب تعاونی های استان تهران می شود. این مقوله که کرجی ها به منظور تحقق  تامین خانه برای تهرانی ها  باید جلای وطن کرده و در شهرهایی  فاقد هر گونه ساختار رفاهی و اجتماعی ساکن شوند، اصلا مورد توجه مسئولان رده بالای کشور نبوده است. 

هرچند که این طرح عظیم و ملی از یکسو نویدبخش خانه دار شدن اقشار کم درآمد و کاهش قیمت مسکن است اما نباید از ذهن دور داشت که البرز نوپا باید با استقلال عمل و چانه زنی از زیر یوغ سنگین پایتخت خارج شود و به بهانه معین تهران بودن درگیر سرریز مشکلات آن نشود.

مشکلاتی که از دیروز به بهانه تامین آب پایتخت از طریق اجرای طرح انتقال تونلی آب رودخانه کرج به تهران شاهد آن بوده و متاسفانه با سکوت مسؤولان استانی مواجه شده و امروز خاک آن را برای خانه دار کردن تهرانی ها به حراج گذاشته می شود و همچنان بر مسائل این استان بویژه شهرستان کرج  می افزاید.

مشکلاتی که در پی آن مسئولانش باید در سالهای آتی غصه تامین امنیت، تامین خدمات و... را بخورند، همچنان بدوند و باز هم به جایی نرسند.

...........................................

گزارش از شمسی یوسفی

                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                           

کد خبر 1480681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha