به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، بر اساس توافق قبلی کشورهای عضو سازمان ملل قرار بود تا در پایان سال 2012 کشورهای توسعه یافته از میران تولید گازهای گلخانه ای که عامل اصلی آلودگی هوا و افزایش دمای زمین هستند بکاهند، اما در این توافق هیچ اشاره ای به دو کشور چین و هند که هم اکنون به عنوان تولیدکنندگان اصلی گازهای گلخانه ای شناخته می شوند نشده بود.
اما شب گذشته کشورهای حاضر در نشست دوربان توافق کردند که تمام کشورهای اصلی تولید کننده گازهای گلخانه ای در راستای کاهش تولید این گونه گازها اقدام کنند.
نشست دوربارن توافق دیگری داشت و آن اینکه مهت موجود در پیمان کیوتو برای توقف و کاهش گازهای گلخانه ای تا سال 2017 تمدید شد.
پیمان کیوتو پروتکلی برای "کنوانسیون چارچوب تغییر آب و هوای سازمان ملل" (UNFCCC) مصوب سال 1992 با هدف کاهش گازهای گلخانهای عامل تغییر آب و هوای کره زمین است. کنوانسیون چارچوب تغییر آب و هوای سازمان ملل در سال 1992 قدم بزرگی در پرداختن به مسئله گرمایش جهانی بود.
با افزایش مداوم میزان ورود گازهای گلخانهای (GHG) به طور فزاینده ای روشن شد که تنها تعهد محکم و الزام آور کشورهای توسعه یافته برای کاهش ورود این گازها به جو میتواند پیام قدرتمندی به شرکتها، جوامع و افراد بفرستد تا به مقابله با پدیده تغییر آب و هوا برخیزند. بنابراین مذاکراتی بر روی ایجاد پروتکلی الحاقی به این پیمان اغاز شد.
نظر شما