عبدالحسین بیات در گفتگو با مهر درباره تامین منابع مالی طرح های صنعت پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه با بیان اینکه در حال حاضر 15 طرح باقیمانده پتروشیمی از برنامه چهارم به برنامه پنجم توسعه منتقل شده است، گفت: تمامی طرحهای پتروشیمی باقیمانده از برنامه چهارم توسعه در مرحله راه اندازی و پیش راه اندازی قرار گرفته اند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در برنامه پنجم توسعه در مجموع 68 طرح و مجتمع پتروشیمی باید در مدار بهره برداری قرار بگیرند، تصریح کرد: تاکنون با موافقت رئیس جمهوری با پیشنهاد وزیر نفت 13 طرح برای تامین منابع مالی به صندوق توسعه ملی معرفی شده است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود برای این 13 طرح پتروشیمی در مجموع حدود چهار میلیارد دلار منابع مالی جذب شود، اظهار داشت: از سوی دیگر تاکنون قرارداد تامین منابع مالی 25 طرح پتروشیمی با سرمایهگذاران داخلی و خارجی امضا شده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه از این تعداد 16 طرح مجوز بانک عامل برای تامین منابع مایل را اخذ کرده اند، یادآور شد: ضمن آنکه منابع مایل چهار طرح توسط بانک عامل ابلاغ شده است.
وی با اشاره به بررسی نحوه تامین منابع مالی 6 طرح پتروشیمی توسط بانک های عامل، بیان کرد: همچنین تاکنون قرارداد تجاری 6 طرح پتروشیمی با شرکای داخلی و خارجی امضا شده است.
بیات با اشاره به مذاکرات انجام گرفته بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یکسری فاینانسورهای خارجی برای تامین منابع مایل طرحهای اولویت دار صنعت پتروشیمی، تاکید کرد: در مجموع برای راه اندازی 54 طرح جدید پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه به حدود 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
معاون وزیر نفت با اشاره به امضای 18 میلیارد دلار قرارداد جدید پتروشیمی، خاطر نشان کرد: از مجموع سرمایه گذاری مورد نیاز در صنایع پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه باید 30 میلیارد دلار از منابع ارزی و خارجی تامین شود.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در 46 سال گذشته 50 میلیون تن ظرفیت تولید پتروشیمی در ایران به وجود آمده است که تا پایان برنامه پنجم این ظرفیت به مرز یکصد میلیون در سال افزایش خواهد یافت.
نظر شما