۲۲ آذر ۱۳۹۰، ۱۱:۲۸

همایش‌ مولوی برگزارمی‌شود/

سخنرانی حداد عادل در همایش مولوی/ پخش زنده مراسم از طریق اینترنت

سخنرانی حداد عادل در همایش مولوی/ پخش زنده مراسم از طریق اینترنت

رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی ضمن تشریح برنامه نشستهای همایش دو روزه "از بلخ تا قونیه" که 26 و 27 آذر برگزار می‌شود از سخنرانی حداد عادل در مراسم افتتاحیه خبر داد و گفت: این همایش از طریق اینترنت به صورت زنده پخش می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین کنفرانس جهانی بزرگداشت مولانا جلال‌الدین محمد بلخی با نام "از بلخ تا قونیه" با هدف بازنمودن جلوه‌هایی از اندیشه و آثار مولانا عارف و شاعر بزرگ ایرانی، 26 و 27 آذر ماه با حضور مولاناشناسان ایران و جهان برگزار می شود.

کاظم موسوی بجنوردی رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی با بیان این مطلب گفت: در مراسم افتتاحیه این کنفرانس که صبح روز شنبه 26 آذر ماه در تالار رسول اکرم(ص) دایره المعارف بزرگ اسلامی برگزارمی شود، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به عنوان سخنرانان افتتاحیه به بیان جلوه هایی از اندیشه و آثار مولوی می پردازد.

وی ادامه داد: در دو روز برگزاری این کنفرانس، مولاناشناسان ایرانی و خارجی در نشست های تخصصی آثار و اندیشه های مولوی را مورد نقد و بررسی قرار می دهند.

رئیس کنفرانس جهانی از بلخ تا قونیه با بیان اینکه در روز اول و پس از مراسم افتتاحیه چهار نشست تخصصی برگزاری می شود افزود: در جلسه اول که استاد اصغر دادبه ریاست آن را بر عهده دارند، استاد سید حسین نصر از دانشگاه جرج واشنگتن امریکا از طریق ویدئو کنفرانس، دکتر محمد علی موحد دبیر علمی افتخاری کنفرانس با موضوع «ای که درون جان من تلقین شعر می کنی»، دکتر محمد علی ندوشن با موضوع «غزلسرایی مولانا و سوررئالیسم اروپایی» سخنرانی خواهند کرد.

بجنوردی تصریح کرد: در نشست دوم که استاد نصرالله پورجوادی عهده دار ریاست آن است، استاد فتح الله مجتبایی درباره «داستان های هندی در مثنوی»، استاد جاوید مجددی از دانشگاه راتگرز آمریکا درباره« نظریاتی درباره حلقه درس مولانا» و استاد مهدی نوریان درباره «ازحکیم غزنوی بشنو تمام، اثرپذیری مولانا از سنایی» به بحث و تبادل نظر می پردازند.

وی با بیان اینکه در نشست سوم استاد صادق سجادی، کریم زمانی، توفیق هاشم پور سبحانی با موضوعات «تاریخ عصر مولانا»، «عقل و مراتب آن نزد مولانا»، «معرفی دفتر های چهارم و ششم مثنوی به خط سلطان ولد فرزند مولانا» سخنرانی می کنند اظهار داشت: در این بخش دکترصفرعبدالله، استاد دانشگاه روابط بین الملل و زبانهای خارجی قزاقستان با موضوع « مولوی شناسی در شوروی سابق و روسیه» و لئونارد لوئیسن استاد دانشگاه اکستر انگلیس با موضوع « هستی شناسی وجد و طرب در شعر مولانا» به سخنرانی می پردازند.

رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی ادامه داد: در جلسه چهارم نیز که علی میر انصاری ریاست آن را عهده دار است قرار است دو فیلم درباره مولانا جلاالدین بلخی به نمایش درآید.

وی با اعلام اینکه برنامه‌های روز دوم کنگره جهانی از بلخ تا قونیه از ساعت 9 صبح در تالار رسول اکرم(ص) دایره المعارف بزرگ اسلامی آغاز می شود افزود: در اولین نشست روز دوم (نشست پنجم) که به ریاست استاد محمد علی موحد برگزاری می شود، استاد دادبه، نوید بازرگان و حسن اکبری بیرق درباره «ایرانیات در غزلیات شمس»، «تغییرات در منطق گفتمان مثنوی» و «رویکرد های اگزیستانسیالیستی جلال الدین محمد بلخی»به بحث و تبادل نظر می پردازند. البته در این نشست دکتر عدنان قره اوغلی اسماعیل رئیس بنیاد تحقیقات مولانا در آنکارا ترکیه با موضوع «نگاه مردم آناتولی به مولوی» سخنرانی خواهد کرد.

به گفته بجنوردی، استاد نصرالله پور جوادی، محمد مجتهد شبستری و علی محمدی در ششمین نشست تخصصی کنفرانس جهانی از بلخ تا قونیه که به ریاست استاد فتح الله مجتبایی برگزار می شود درباره موضوعات «آسمانهاست در ولایت جان»، «زبان حکایت در مثنوی معنوی» و «حسام الدین از منظر سلطان ولد» سخنرانی می کنند.

وی همچنین از سخنرانی "دومینیکو اینجنیتو" استاد دانشگاه آکسفورد انگلیس پیرامون «ای سلطان ازل، مفتعلن کشت مرا؛ مولانا و محدودیت های زبانی شعر» خبر داد.

رئیس کنفرانس جهانی از بلخ تا قونیه با اشاره به سخنرانی استاد سیروس شمسیا، و حسن جعفری تبار در نشست هفتم که با هدایت استاد صادق سجادی برگزاری می شود گفت: «مثنوی خود حقیقت نقد حال ماست»، و «نقش خدمت نزد مولانا» موضوعاتی است که این اساتید پیرامون آن سخنرانی خواهد کرد.

البته استاد حسن لاهوتی نیز در این نشست درباره «مولانا جلال الدین محمد بلخی در آمریکا»، دکتر نورعلی نورزاد استاد دانشگاه خجند تاجیکستان با موضوع «عناصر فرهنگ تاجیکی در آثار مولانا» و خانم لیلی انور از موسسه ملی زبانها و تمدنهای شرقی پاریس با موضوع « آیا شعر محل تجلی ذات حق است» از طریق ویدئو کنفرانس سخنرانی می کنند.

وی در ادامه درباره موضوعات نشست هشتم این کنگره اظهار داشت:‌ «سروده های مولانا و موسیقی ایرانی»، «پیوند سینما با اندیشه های مولانا» و «آیین سماع مولویه، به مثابه منبعی برای شناخت موسیقی قدیم ایران» موضوعات سخنرانی استاد فرهود صفر زاده، فرشاد فرشته حکمت و سعید کرد منافی است که ریاست اداره نشست را نیز استاد محمد حسن سمسار بر عهده دارد.

بجنوردی با تشریح برنامه های نشست نهم افزود: در اختتامیه این کنفرانس نیز برنامه های فرهنگی مختلفی برای مدعوین در نظر گرفته شده است.

رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی در پایان با بیان اینکه پس از هر نشست، جلسات پرسش و پاسخ برگزار خواهد شد اضافه کرد: افتتاحیه نخستین کنفرانس جهانی از بلخ تا قونیه بصورت مستقیم از طریق سایت اینترنتی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی به نشانی www.cgie.org.ir پخش خواهد شد.

کد خبر 1482367

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha