۲۲ آذر ۱۳۹۰، ۲۰:۳۵

طاهایی اعلام کرد:

حرکت در مسیر گسترش علم رباتیک اجتناب ناپذیر است

حرکت در مسیر گسترش علم رباتیک اجتناب ناپذیر است

ساری - خبرگزاری مهر: استاندار مازندران حرکت در مسیر گسترش علم رباتیک را ضروتی اجتناب ناپذیر اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید علی اکبر طاهایی در پیامی به پنجمین المپیاد رباتیک کشور آورده است: خدای سبحان را شاکریم که بار دیگر این فرصت و مجال را دانشگاه پیام نور مازندران پیدا کرد تا به مدد برخورداری از منابع گرانقدر انسانی بویژه سرمایه‌های ارزشمند علمی و بهره مندی از دانشجویان مستعد، نخبه و صاحب فکر و فن، میزبان و پذیرای صدها تن از علاقمندان و استعدادهای درخشان علمی و فنی در دانش روباتیک باشد تا صحنه‌هایی زیبا، به یاد ماندنی و باشکوه از رقابت سازنده علمی بین شرکت کنندگانی از اقصی نقاط کشور به یادگار بماند.

امروزه استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی و الکترونیکی بویژه روباتها به عنوان ابزاری در راستای ایجاد تحول و دگرگونی در شیوه‌ های مطلوب و بهینه تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات به یک ارزش عمومی تبدیل شده است.

صنعت روباتیک که نزدیک به یک قرن از ابداع و پیدایش آن می‌گذرد، جلوه‌ای از آفرینش و خلاقیت ذهنی و ابتکار هنرمندانه انسان‌های آگاه، متعهد و مستعد است که با هدف آسایش و راحتی انسان در عصر جدید و افزایش بهره ‌وری طراحی و ابداع شده است.

با استقرار نظام مبتنی بر جمهوریت و اسلامیت در این پهنه مقدس و توجه انقلاب اسلامی به جایگاه اصحاب علم، فن، فضیلت و معرفت، علیرغم وجود ناهمواری‌ها و اعمال محدودیتها از سوی دشمنان داخلی و خارجی، شاهد آن هستیم که جوانان و فرزندان برومند این مرز و بوم در راه خلق و آفرینش ابداعات، اختراعات و ابتکارات جدید علمی، فنی و مهندسی دست به حرکتی بزرگ، ماندگار و جاودانه زده‌ و با قوت و قدرت در مسیر پیشرفت، توسعه، تعالی و عزت ایران اسلامی گامهای جدی‌تر و محکمتر از گذشته برمی‌دارند.

در این میان کشف استعدادهای دانشجویی، شناساندن قابلیتها و توانمندیها به مجموعه تصمیم سازان، تصمیم گیران، برنامه ریزان و مجریان در سطوح مختلف مدیریتی توانست جایگاه ایران اسلامی در این حوزه مهم را، ارتقا ویژه‌ای بخشد.

تأکید مقام معظم رهبری در سالهای اخیر مبنی بر سمت‌ گیری فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی دانشجویان و دانشگاهیان به ایجاد جنبش نرم‌ افزاری تولید علم و نهضت علمی، سبب آن شده تا منویات رهبر فرزانه انقلاب محقق شود و جوانان علاقمند، آگاه و متدین و وطن دوست برای بهبود در کیفیت زندگی و بهره‌ وری نیروی انسانی ماهر و متخصص از تکنولوژی جدید روباتیک به شکل مطلوب بهره گیرند.

در شرایطی که اغلب کشورها و ممالک دنیا در قرن حاضر تلاش می‌کنند تا جهت‌ گیری برنامه‌های توسعه‌ای را متوجه گسترش روزافزون این علم کنند در داخل کشور و در سطح مجامع علمی و دانشگاههای مهم و معتبر از جمله بزرگترین دانشگاه دولتی ایران اسلامی دانشگاه پیام نور، اهتمام مسئولان این دانشگاه بر آن است تا زمینه‌های توسعه و گسترش روزافزون این علم را در داخل کشور فراهم سازند.

برگزاری دومین المپیاد رباتیک کشور به میزبانی دانشگاه پیام نور و با مشارکت و همراهی برخی از سازمانها و نهادهای علمی، فرهنگی و اجتماعی موید و مبین توانمندی علمی در این حوزه و محاسن بکارگیری از این صنعت در داخل کشور است.

بررسیهای علمی نشان می‌دهد که افزایش بهره‌ وری و تولید، بهبود کیفیت کار، افزایش دقت، جلوگیری از اتلاف وقت و سرمایه نیروی انسانی، افزایش سرعت در ارائه خدمات به جامعه هدف، کاهش هزینه‌ها، کاهش ضایعات ناشی از انجام فعالیتها و امور مختلف، استفاده چند وجهی، هوشمندی و خستگی ناپذیری از مزایای مهم و تعیین کننده جایگاه علم رباتیک در داخل کشور است.

جهت‌گیری نظام توسعه‌ای کشور در گستره ملی و در سطوح استانی و منطقه‌ای، ایجاب می‌کند که گام نهادن در مسیر پیشرفت و بالندگی و سازندگی کشور در شرایط دشوار کنونی که نظام اسلامی با برخی تهدیدات مواجه است.

در قالب توجه عمیق به توانمندیهای متخصصان داخلی رو به تزاید در مازندران و به تبع آن در سایر مناطق از ایران اسلامی، توسعه صنعتی سایر بخشهای مرتبط با حوزه اقتصادی و اجتماعی، می‌طلبد که واحدهای صنعتی اعم از کلان، متوسط و خرد از این ظرفیت‌ها با شناسایی، معرفی و حمایت از فعالان این حوزه مورد توجه جدی و واقع‌ گرایانه‌ای قرار گیرد.

مشارکت بیش از هزار نفر از جوانان از اقصی نقاط مختلف میهن اسلامی در این المپیاد نشان ‌دهنده اهمیت موضوع بوده و حضور پرشور و با عزت جوانان ایرانی در مسابقات بین المللی و جهانی به گوشه‌هایی از روند رو به رشد پیشرفت خیره کننده علمی جوانان و ترسیم و تدوین نقشه جامع علمی کشور، رویکرد آینده کشور و سرمایه گذاری های مبتنی بر این سند در بخش فناوریهای نوین است.

کد خبر 1483002

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha