۲۵ دی ۱۳۸۳، ۱۲:۳۱

سخنگوي وزارت امور خارجه در گفتگو با ايرانيان خارج از كشور :

دردانش هسته اي به جايگاه غير قابل باوري رسيده ايم // عدم يكپارچگي سياسي اروپاييها و تاثير پذيري آنها از فشارهاي سياسي ، مذاكرات را دشوار ساخته است

دردانش هسته اي به جايگاه غير قابل باوري رسيده ايم // عدم يكپارچگي سياسي اروپاييها و تاثير پذيري آنها از فشارهاي سياسي ، مذاكرات را دشوار ساخته است

سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص جايگاه هسته اي جمهوري اسلامي تاكيد كرد : ايران در دانش هسته اي به جايگاه غير قابل باوري رسيده كه همه بازديد كنندگان را متحير ساخته است .

به گزارش خبرگزاري "مهر"، دكتر حميد رضا آصفي معاون ارتباطات و پارلماني و كنسولي وزارت امور خارجه در برنامه تلويزيوني كنكاش از شبكه جهاني جام جم ، تبديل گفتگوهاي پراكنده و غير بنيادي به گفتگوهاي انتقادي به خواست اروپا و در پي آن گفتگوهاي فراگير به دعوت ايران را به عنوان سيرگفتگوهاي ايران و اروپا بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بر شمرد و افزود : در مقطع فعلي وارد مسيري سخت شده ايم چرا كه اولا اروپا هنوزدر تصميم گيري ها به وحدت كامل و يك پارچگي سياسي نرسيده است و دوما فشارهاي سياسي رژيم صهيونيستي و آمريكا بر اروپاييها تاثير گذار است .

وي كه در گفتگو با ايرانيان خارج از كشور سخن مي گفت ، با اشاره به تاريخچه عمليات پروژه اتمي بوشهر، گلايه هاي جمهوري اسلامي ايران از روسيه را به خاطر تاخير در راه اندازي اين نيروگاه ياد آور شد و تاكيد كرد: روسها بايد با دقت و آينده نگري بيشتري روي اين پروژه كار مي كردند .

آصفي درعين حال موضوعات مورد تفاهم و همكاري تهران مسكو را گسترده خواند و درياي خزر ، مواد مخدر ، تروريسم ، افغانستان و عراق را از جمله اين زمينه ها برشمرد.
 
وي در بخش ديگري از سخنانش در اين برنامه تلويزيوني با اشاره به ضرورت ادامه فعاليتهاي هسته اي ، به خواست بيش از 85 درصد مردم ايران طبق نظر سنجي ها اشاره كرد و گفت : دانش هسته اي در ايران نهادينه شده و امروز دنيا مي داند كه حمله به تاسيسات هسته اي جمهوري اسلامي ايران كارگشا نيست و با ايران به اين زبان نمي توان سخن گفت .

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي مبني بر موضع گيريهاي روبه افزايش كشورهاي عربي نسبت به ايران به عدم يك پارچگي اين كشور ها اشاره كرد و مجموعه مواضع مخالف جمهوري اسلامي ايران را مرتبط به هم ندانست .

گزارش "مهر" مي افزايد ، وي گفت : موضوع جزاير سه گانه موضوع تازه اي نيست و مربوط به 10 تا 11 سال پيش است و اتهاماتي هم كه امروز از سوي برخي مقامات كشورهاي عربي مطرح مي شود در واقع نشان از نگراني آنها از وضعيت آينده منطقه دارد .

آصفي توضيح داد : در صورتي كه در عراق انتخابات برگزار شود در بسياري از كشورهاي منطقه مسائل زيادي تغيير خواهد كرد ، از جمله اينكه مردم آن كشور ها نيز خواستار برگزاري انتخابات و تاثير گذاري در سرنوشت كشورشان خواهند شد .

وي انتخابات عراق را بعد از سقوط صدام مهمترين واقعه در كشور عراق خواند و گفت : ما اتهامات مطرح شده در مورد خودمان را بيش از آنكه به ما مربوط باشد در ارتباط با عراق و تاثير آن بر منطقه مي بينيم .

معاون وزير امور خارجه ياد آور شد : علي رغم اتهامات بي اساس در اجلاس اردن همه كشورها از نقش ايران در عراق تمجيد كردند . وي همچنين تاكيد كرد كه علي رغم اختلافات موضوعي ايران با كشورهاي عربي اشتراك منافع و پيوندهاي جدي دارد .

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر تاثيرمنفي دفاع ايران از آرمانهاي فلسطين بر روابط خارجي جمهوري اسلامي ايران گفت : دفاع از مردم و آرمانهاي فلسطين موضعي اصولي است و ما با اين كار در واقع از آرمانهاي خود دفاع مي كنيم .

آصفي افزود : اگر رژيم صهيونيستي بتواند خود را تثبيت كند و كشورهاي همسايه را تحت نفوذ خود در آورد مطمئنا از ايران نيز نخواهد گذشت .

وي در عين حال تصريح كرد : ما با اسرائيل وارد جنگ نشده ايم و به رسميت نشناختن كشورها حق ديپلماتيك ماست .

سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين در خصوص ادعاهاي مكرر شعلان وزير دفاع عراق با اشاره به سخنان الياور، نخست وزير اين كشور در ديدار با كاردار جمهوري اسلامي ايران مبني بر مشكل ساز شدن اقدامات و اظهارات شعلان براي عراق ، افزود : عراق كشوري نابسامان است و نهادها در جايگاه واقعي خود نيستند ، اظهارات شعلان نيز آنقدر تكراري شده كه ديگر ارزش جوابگويي ندارد .

کد خبر 148343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha