به گزارش خبرگزاری مهر، تولید دانش فنی و تجاری سازی دبی سنج هوشمند سیالات و سند راهبردی پژوهشگاه مواد و انرژی، دو طرح برجسته پژوهش و فناوری بوده است.
این دو طرح با حضور مسئولان ذیربط در غرفه پژوهشگاه مواد و انرژی در دوازدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری رونمایی شد.
دبی سنج هوشمند سیالات، سامانه هوشمندی برای کنترل عبور مایعات است که محققان پژوهشگاه مواد و انرژی به دانش فنی تولید انبوه و تجاری آن دست یافتهاند.
این سامانه مجهز به سنسور اندازهگیری میزان عبور سیال است که اطلاعات جمعآوری شده از حسگر در سامانه الکترونیکی آن جمعآوری و برای تصمیمگیری از شبکه مخابراتی (سامانه پیام کوتاه) به کاربر سیستم ارسال میشود.
ارتباط کاربر با این سیستم دو طرفه است
ارتباط کاربر با این سیستم دو طرفه است بدین معنا که کاربر از طریق سیستم مخابراتی، فرمان وصل یا قطع جریان سیال را صادر کرده و از مقدار جریان وهمچنین مقدار عبور تجمعی مطلع میشود.
طراحی و ساخت این سیستم با هدف کنترل هوشمند سیستمها و افزایش بهره وری در صنعت و مصارف عمومی در کاهش هزینهها در صنایع و سازمانها و بخش خصوصی صورت گرفته است.
کنترل راه دور در مناطق دور افتاده و غیر قابل دسترس، دیگر هدف در این زمینه بوده است ضمن اینکه سیستم یادشده در صنایع مختلف مانند نفت و پتروشیمی، فولاد و صنایع جنبی آن، صنایع غیر آهنی، صنایع غذایی و همچنین مصارف خانگی کاربرد دارد.
هوشمند بودن، قابلیت دریافت فرمان و قطع جریان در مواقع ضروری و انعکاس اطلاعات مربوط به جریان به هر جا و در هر مکان از شاخصهای کلیدی و ویژگیهای این طرح است.
این امر به مرحله تولید اولیه رسیده است
این امر به مرحله تولید اولیه رسیده و با درخواست سازمانهای دولتی و خصوصی، توانایی تولید انبوه آن در پژوهشگاه مواد و انرژی وجود دارد.
سند راهبردی پژوهشگاه مواد و انرژی یکی دیگر از طرحهای کاربردی پژوهشگاه بود که رونمایی شد.
این سند در راستای توسعه فعالیتهای پژوهشگاه با توجه به تحولات سالهای اخیر در سطح ملی و بینالمللی مانند هدفمندسازی یارانهها و لزوم تجاری سازی فناوری تدوین شده است.
گسترس ارتباط با صنعت در جهت پوشش نیازهای کشور، نقشه جامع علمی و اهمیت روز افزون انرژیهای تجدید پذیر، دیگر موارد در این زمینه است.
این طرح با استفاده از آخرین روشهای جهانی تدوین شده است
این طرح با استفاده از آخرین روشهای جهانی در سه فاز تحلیل، تدوین و پیاده سازی راهبردها اجرا شده و شاخصهای دقیقی با توجه به تحولات داخلی و بین المللی مربوطه تدوین شده است.
این امر برای سنجش پیشرفت پژوهشگاه منطبق بر چشمانداز و اهداف بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت برای راهبردهای پژوهشگاه صورت گرفته است.
تقویت جایگاه پژوهشگاه مواد و انرژی در ایران و منطقه و برقراری ارتباط میان اولویتهای کشور با توانمندیهای پژوهشگاه از اهداف تدوین این سند راهبردی است.
توسعه تجاری سازی فناوری در پژوهشگاه، تعیین اولویتهای کاری پژوهشگاه و رصد مستمر فعالیتهای پژوهشگاه مواد و انرژی از دیگر موارد در این زمینه بوده است.
طرح یادشده 30 میلیون تومان هزینه در پی داشته است.
نظر شما