به گزارش خبرنگار مهر، ششمین جلسه شورای ترافیک آذربایجان غربی پیش از ظهر پنجشنبه با محوریت بررسی وضعیت ترافیک شهرستان ارومیه در حالی برگزار شد که این جلسه به طعنه زنی رئیس شورای اسلامی ارومیه، شهردار، دبیر شورای ترافیک، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان غربی به یکدیگر و بحث و درگیری لفظی بین آنها و وساطت معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی انجامید.
در این نشست همه مسئولان به بحرانی بودن وضعیت ترافیک ارومیه و تشریح مشکلات و وظایف دستگاهها و شهرداری جهت رفع آنها پرداخته که در این راستا رئیس شورای اسلامی ارومیه و شهردار نسبت به یکجانبه نگری اعضای شورا مبنی بر متهم کردن شهرداری برای ایجاد این وضعیت اعتراض کردند.
در این جلسه دبیر شورای ترافیک آذربایجان غربی و رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان نسبت به عدم توجه شهرداری به اجرای مصوبات این شورا بویژه عدم اجرایی کردن طرح جامع ترافیک ارومیه، عدم توجه شهرداری به قوانین ترافیکی به هنگام صدور مجوز ساخت، صدور پروانه های پایان کار به برخی اماکن عمومی فاقد پارکینگ و صدور مجوز ایجاد مراکز جاذب سفر در هسته های مرکزی را مورد انتقاد قرار دادند.
قدرت و انرژی مسئولان با چالشهای غیر ضروری مستهلک نشود
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز ضمن دادن تذکر به شهردار ارومیه به دلیل حضور با تاخیر نیم ساعته در جلسه، از عدم آماده بودن و نداشتن اطلاعات کافی شهردار نسبت به دستورات جلسه، عدم توجه شهرداری نسبت به ارائه طرحهای عمران شهری با هدف روان سازی بار ترافیک و فرهنگ سازی در این حوزه و عدم استفاده از ظرفیت و توانمندی دستگاههای اجرایی در این حوزه انتقاد کرد.
جواد محمودی همه دستگاهها و مسئولان حوزه ترافیک و حمل و نقل را مسئول ایجاد وضعیت بد ترافیکی در ارومیه دانست و خواستار افزایش انتقاد پذیری مسئولان، نگرش منطقی و فراهم کردن زیرساختهای لازم شد و گفت: همه دستگاهها باید با شهرداری ارومیه نسبت به رفع مشکلات همراه و هماهنگ شده و نباید قدرت و انرژی مسئولان با ایجاد چالشهای غیرضروری مستهلک شود.
شهردار ارومیه در پاسخ به انتقادات و یکجانبه نگری اعضا شورای ترافیک، مدعی شد که دعوتنامه ای جلسه به هیچ یک از دفاتر شهردار، معاونان توسط دبیرخانه شورای ترافیک استان ارسال نشده و دلیل تاخیر حضور وی در جلسه نیز این موضوع بوده است.
علیرضا عصمت پرست نیز خواستار ریشه یابی بروز برخی مسائل از جمله عدم اعمال قانون بصورت تمام و کمال در جرایم راهنمایی و رانندگی و سایر مسائل شد و گفت: مشکل ترافیک شهر ارومیه با اجرای چند طرح رفع و نیاز به اجرای برخی پروژه های طرح جامع ترافیک نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه نیز در واکنش به اظهارات رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی و دبیر شورای ترافیک آذربایجان غربی مبنی بر عدم توجه و اجرایی کردن طرح جامع ترافیک ارومیه توسط شهرداری، گفت: حل معضل ترافیک ارومیه باید با همکاری همه دستگاههای مسئول رفع شود و شهرداری اقدام لازم را انجام داده که سایر دستگاهها باید وظایف خود را انجام دهند.
پرویز جلیلی در ادامه گفت: وظیفه نمایندگان دستگاهها در جلسات شورای ترافیک این نیست که بیاید در جلسات بگویید که چه کاری باید و چه کاری نباید در مباحث عمران شهری انجام شود، دستگاهها باید وظایف خود را برای حاکمیت قوانین نیز انجام دهند.
وی نسبت به ارائه گزارش رئیس سازمان اتوبوسرانی و حمل و نقل شهرداری ارومیه در خصوص طرح ایجاد خطوط پرسرعت اتوبوس در ارومیه نیز واکنش نشان داد و اظهارت وی را بدون در نظر گرفتن مباحث و سیاستهای مجموعه مدیریت شهر دانست.
اجرای طرح جامع ترافیک ارومیه به فراموشی سپرده شده است
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی همچنین در این جلسه دوچرخه را از مهمترین سیستمهای حمل و نقل ارزان و سازگار با محیط زیست در کشورهای پیشرفته دانست و گفت: شهرداری باید سیستم و فرهنگ سازی لازم را در برخی معابر شهر ایجاد و نسبت به توسعه آن برنامه ریزی کند.
وی با بیان اینکه نباید ایجاد خطوط ویژه دوچرخه سواری طرحی بی اهمیت و فانتزی برای مجموعه مدیریت شهری مطرح شود بر لزوم ایجاد سیستم دوچرخه سورای استاندارد در ارومیه تاکید کرد و افزود: ارتقای سطح سلامت مردم، و روان سازی ترافیک در سفرهای دورن شهری از مزایای اجرای این طرح است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات شورای ترافیک ارومیه در قالب آذربایجان غربی و توجه ویژه به موضوع ترافیک این شهر، بیان داشت: متاسفانه حتی یک طرح اجرایی نشده و و با وجود تصویب و ابلاغ طرح جامع ترافیک ارومیه طی اسفند 89 بعنوان مبنای عملکرد دستگاهها هنوز دچار کلی گویی هستیم.
این مسئول ترحم به متخلف را ظلم به قانونمندی دانست و اظهار داشت: کلیات طرح جامع ترافیک ارومیه اسفند 89 به تصویب وزارت کشور رسید و طی 11 ماه گذشته شهرداری نسبت به اصلاح جزئیات طرح پیگیری لازم را انجام نداده و موضوع به دست فراموشی سپرده شده است.
تقاطع غیر همسطح ابوذر تا پایان سال 91 آماده بهره برداری شود
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی همچنین ضمن ابراز نارضایتی از روند اجرای پروژه ملی تقاطع غیر همسطح ابوذر در امتداد جاده شهید کلانتری، بیان داشت: متاسفانه با وجود حمایتهای اجرایی واعتباری از این طرح، بدلیل مشکل در تملک اراضی اجرای طرح با تاخیر انجام شد.
محمودی این طرح را اصلی ترین مسیر ورودی شهر ارومیه دانست و گفت: وضعیت موجود به هیچ عنوان قابل قبول نبوده که به دلیل تصویب اجرای طرح توسط هیئت دولت توسط وزارت راه و شهرسازی به دلیل قرار گرفتن در محدوده شهر و عدم تمایل وزارت به اجرای آن، برای تسریع در اجرای با شهرداری توافقات لازم انجام و شهرداری متعهد به آزادسازی و تملک اراضی مورد نیاز این طرح شد.
وی اعتبار اجرای این طرح را 180 میلیارد ریال عنوان کرد و اظهار داشت: فاز اول این طرح باید تا پایان امسال اجرایی می شد که با توجه به تملک اراضی داخل محدوده طرح و آزادسازی مسیر این طرح باید تا پایان سال 91 آماده افتتاح و بهره برداری شود.
مصوبات شورای ترافیک اجرایی نمی شود
دبیر شورای ترافیک و حمل و نقل آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر لزوم عملیاتی شدن مصوبات جلسات شورای ترافیک در سطح شهرهای استان شد و گفت: راهکارهای رفع مشکل ترافیک باید به صورت سلسه مراتب و بر اساس برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت طرح جامع عملیاتی شوند.
مختار فتحی پور با بیان اینکه در صورت ادامه این روند با مشکل جدی مواجه می شود، ادامه داد: متاسفانه شهرداری ارومیه نگاه و توجه جدی و کافی به این حوزه نداشته و مردم و شورای ترافیک از وضعیت ایجاد شده گله مند هستند.
وی وضعیت دسترسی و خیابانهای شهر ارومیه با وجود دارا بودن رتبه دوم تعداد اتومبیل بعد از استان تهران در سطح کشور را مناسب دانست و اظهار داشت: پایبندی به برنامه ریزی و اجرای راهکارهای رفع مشکل ضروری است.
دقیقه به مدت زمان پیک ترافیک ارومیه افزوده شد
فرماندار ارومیه هم در این نشست با اشاره به اینکه متاسفانه وضعیت ترافیک ارومیه در پیک ساعات ترافیک به صورت پارکینگ متحرک است، گفت: در طول یک ماه گذشته 21 دقیقه به مدت زمان پیک ترافیک ارومیه افزوده شده است.
جواد شریف نژاد با اشاره به تردد روزانه 320 هزار دستگاه خودروی شخصی، اتوبوس و تاکسی در سطح شهر ارومیه، بیان داشت: در صورت توزیع مراکز ارائه خدمات و جاذب سفر و مدیریت واحد ترافیک معابر اصلی و مرکزی شهر جوابگوی نیازهای مردم هستند.
وی خواستار توجه به زیباسازی و زیبایی شناسی معابر شهر ارومیه شد و با اشاره به اینکه استفاده از بلوک سیمانی جهت مسدود کردن معابر را در شان مردم نیست، اظهار داشت: این در حالی که مصوبات شورای ترافیک توسط شهرداری ارومیه اجرایی نمی شود.
این مسئول با اشاره به نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: باید برای جلب حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رای، رضایت عمومی نسبت به خدمات شهری جلب شود.
30 هزار خودروی جدید در آذربایجان غربی شماره گذاری شد
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان غربی هم در این جلسه خواستار ایجاد نظم اجتماعی در سطح شهر ارومیه شد و گفت: مصوبات جلسات شورای ترافیک باید با قدرت بیشتری اجرایی شود و پلیس هم نسبت به اعمال قوانین جدید ابلاغی راهنمایی و رانندگی جدی است.
سرهنگ مجتبی امانی با اشاره به اینکه طی هشت ماه گذشته با کاهش 143 کشته در تصادفات دورن و برون شهری جز چهار استان برتر کشور در کاهش تلفات بودیم، ادامه داد: همچنین طی این مدت هفت درصد افزایش اعمال قانون گزارش و 30 هزار و 700 خودروی جدید نیز شماره گذاری شده است.
طعنه زنی و بحث و درگیری لفظی مسئولان دستگاههای اعضای شورای ترافیک ارومیه در حالی است که مردم همه روزه ساعتها با ترافیک این شهر دست و پنجه نرم کرده و طرحهای روان سازی ترافیک ارومیه از جمله انتقال پادگان ارتش، اجرای طرح 14 شهید، انتقال مراکز جاذب سفر از محدوده مرکزی شهر، ایجاد خطوط پر سرعت اتوبوس، افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و فرهنگ سازی استفاده از وسایل و خدمات حمل و نقل عمومی به نتیجه نهایی نمی رسند.
نظر شما