۲۸ آذر ۱۳۹۰، ۰:۲۵

اختصاصی مهر /

خالی ماندن ظرفیت دکتری پژوهشی/ استفاده از ظرفیت در سال آینده

خالی ماندن ظرفیت دکتری پژوهشی/ استفاده از ظرفیت در سال آینده

مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه اولین دانشجوی دکتری پژوهش‌محور کشور از بهمن ماه امسال سر کلاس حاضر می‌شود، گفت: علی رغم اختصاص ظرفیت پزوهش محور به دکتری امسال، احتمال دارد در عمل تعداد کمی در این دوره پذیرش شوند.

حمید مهدیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب، در تشریح عاملی که می‌تواند منجر به تکمیل نشدن ظرفیت 500 نفره پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش‌محور در سال 90 شود، گفت: شرط اینکه دانشجوی دکتری پژوهش‌محور بتواند رسماً شروع به تحصیل کند این است که موضوع رساله دکتری‌اش در زمینه تقاضای یک کارفرمای بیرون از دانشگاه اعم از صنایع، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف باشد و قرارداد پروژه‌ای با موضوع آن تقاضا تصویب شده باشد. لذا درست است که حدود 500 مجوز برای پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش‌محور صادر کرده‌ایم اما احتمال دارد در عمل تعداد کمی تحقق پیدا کند.

وی افزود: در مواردی واقعاً قرارداد با دستگاه اجرایی یا صنایع موجود است و پروژه با موضوع مورد تقاضای صنعت در حال انجام است. اما در مواردی هم صرفاً بین دانشگاه و صنعت، تفاهم‌نامه وجود دارد یعنی قرارداد هنوز به صورت رسمی و جدی امضا نشده است. لذا به دانشگاه‌ها تأکید کرده‌ایم زمینه شروع قراردادها با صنعت و دستگاه‌های اجرایی را آماده کنند تا به محض اینکه مراحل گزینش دانشجو طی شد بتوانند دانشجوی دکتری پژوهش‌محور پذیرش کنند.

مهدیان در پاسخ به اینکه "اگر دانشگاه‌ها موفق نشدند در سال 90 در هر 500 ظرفیت ایجاد شده برای پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش‌محور، نسبت به جذب دانشجو اقدام کنند، تکلیف ظرفیت‌های خالی چه می‌شود؟" گفت: می‌توان در ظرفیت‌هایی که خالی مانده است برای سال 91 نسبت به پذیرش دانشجو اقدام کرد بنابراین ظرفیت‌هایی که در سال 90 تکمیل نمی‌شوند سوخت نمی‌روند.  

مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی پژوهش و فناوری وزارت علوم در اعلام تعداد موسسات آموزشی و پژوهشی مجری دوره‌های دکتری پژوهش‌محور به مهر گفت: 30 موسسه که عمدتاً پژوهشگاه‌ها هستند مجری دوره‌های دکتری پژوهش‌محورند البته تعدادی از دانشگاه‌های بزرگ نیز مجری دکتری پژوهش‌محور شده‌اند.

مهدیان خاطرنشان کرد: هنوز تعداد زیادی از دانشگاه‌های بزرگ از جمله دانشگاه تهران خود را درگیر برگزاری دوره‌های دکتری پژوهش‌محور نکرده‌اند.

وی در پاسخ به اینکه آیا دوره‌های دکتری پژوهش‌محور فقط در رشته‌های فنی دایر شده‌اند، گفت: دوره‌های دکتری پژوهش‌محور الزاماً در رشته‌های فنی و دانشگاه‌های صنعتی نیستند بلکه در حوزه علوم انسانی نیز دانشجوی دکتری پژوهش‌محور پذیرش می‌شود. به عنوان نمونه دانشگاه علامه طباطبایی از جمله دانشگاه‌هایی است که خود را درگیر دوره‌های دکتری پژوهش‌محور کرده است.

مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره منبع هزینه‌ای اجرای دوره‌های دکتری پژوهش‌محور نیز گفت: برای دانشجوی دکتری پژوهش محور مطلقاً از بودجه دولت صرف نمی‌شود بلکه حق‌الزحمه‌های استاد راهنما، استاد مشاور و کل هزینه‌های دانشجوی دکتری پژوهش‌محور از محل قراردادهای پژوهشی تأمین می‌شود.

کد خبر 1486531

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha