به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا سیابانی ظهر یکشنبه در دومین نشست شورای هماهنگی مدیران و روسای ادارت و سازمان های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آذربایجان شرقی و در تشریح نظام استاد و شاگردی گفت: یکی از راهکارهای مدنظر سازمان آموزش فنی و حرفه ای در امر ایجاد اشتغال بحث راه اندازی نظام استاد و شاگردی است.
وی افزود: برخی صنوف استان در حال افول هستند که با اجرای این نظام این صنوف میتوانند احیا شوند.
سابانی اظهار داشت: در گذشته نظام استاد و شاگردی در کشور حاکم بود و مردم نظام حرفه و فن را به صورت سینه به سینه به دیگران منتقل میکردند و اساتیدی برجسته نیز در این راستا تربیت میشدند اما این شیوه دیگر به فراموشی سپرده شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی گفت: تلاش می شود تا نظام استاد شاگردی قدیم را با روش نوین احیا کرده و حمایتهای گستردهای از علاقمندان به حضور در این نظام انجام دهیم.
به گفته سیابانی، با توجه به نقش نظام استاد شاگردی در سیستم آموزش مهارت، این نظام میتواند در اشتغال زایی و مهارت آموزی افراد موثر باشد.
وی تعیین سطح و آموزش شاغلین در محل کارگاه، احیا سنت استادی و شاگردی و توجه و ارج نهادن به اساتید حرفه ای را از مزایای این طرح بر شمرد.
وی تاکید کرد :با همت مسئولان، نظام استاد و شاگردی احیا خواهد شد و استاد کار هم از لحاظ کیفی به نحو احسن به شاگردان آموزش خواهد داد و برخی نگرانی ها از جمله مشکل بیمه و حقوق کارگری که مانع جذب شاگرد می شود رفع خواهد شد.
سیابانی افزود: کارآموزان و فعالان در این کارگاه ها بعد از گذراندن دوره آموزشی و کار مشخص، در آزمونهای سازمان فنی و حرفه ای شرکت کرده و گواهینامه آموزشی دریافت می کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی اضافه کرد: احیای شیوه استاد شاگردی با همکاری اداره کل تامین اجتماعی و سازمان بازرگانی صورت می گیرد.
نظر شما