به گزارش خبرنگار مهر، این نشست با حضور "مسعود صدری نسب" رئیس دانشگاه خرمشهر و "محمد رضا خاتمی" رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و "عزیزالله معماریانی" رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در مالزی برگزار شد.
رایزن علمی کشورمان در ابتدای این نشست ضمن ارایه گزارشی از موفقیتهای علمی دانشجویان ایرانی در مالزی و گلایه از اظهار نظرهای غیرکارشناسانه در خصوص کیفیت علمی دانشگاههای مالزی، خواستار توجه آنان به آثار سوء این اظهار نظرها بر تحصیل و آینده حرفه ای این دانشجویان شد.
معماریانی با اشاره به اینکه دانشجویان ایرانی با هزینه شخصی خود برای ادامه تحصیل به مالزی سفر کرده اند، گفت : متاسفانه بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاههای مالزی بر اثر این تبلیغات منفی برای ادامه فعالیت حرفه ای خود در ایران دچار مشکل شده اند.
وی به آخرین آمار تولیدات علمی دانشجویان ایرانی ثبت شده در سایت رایزنی علمی اشاره کرد و گفت : 4 هزار مقاله ژورنال، 5800 مقاله کنفرانس، ثبت 250 اختراع، تالیف 600 کتاب که 100 عنوان آن در انتشارات بین المللی منتشر شده نشان از کیفیت بالای علمی دانشجویان ایرانی دانشگاههای مالزی دارد که نباید از دید مسئولان پنهان بماند.
در ادامه این نشست رئیس دانشگاه خرمشهر در خصوص تغییر رویه جذب هیئت علمی گفت: وزارت علوم در حال تغییر هرم هیئت علمی دانشگاههاست و تا پایان سال 1391 باید 20 هزار عضو هیئت علمی به اعضای هیئت علمی دانشگاهها اضافه شود.
وی با بیان اینکه تعداد فراخوان جذب هیئت علمی در سایت وزارت علوم از یک بار به سه بار در سال افزایش پیدا کرده، افزود: امروز فضای بازتری برای جذب فارغ التحصیلان دانشگاههای مالزی در داخل کشور ایجاد شده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز طی سخنانی فعالیت این پژوهشگاه را تشریح کرد و گفت: این پژوهشگاه آماده پذیرش دانشجویان دکترا و عضو هیات علمی در برخی رشته های علوم انسانی است.
"مجید عباسی" آمار مربوط به فعالیتهای علمی دانشجویان ایرانی در مالزی را قابل توجه دانست و افزود : ظرفیت علمی بالای دانشجویان ایرانی در مالزی بسیار تعجب آور است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی فارابی توسط این پژوهشگاه از دانشجویان خواست از این فرصت برای معرفی توانمندیهای جامعه دانشجویی ایرانی در مالزی استفاده کنند.
در ادامه نمایندگان دانشجویان به ارایه نقطه نظرات خود پرداختند و از مسئولین حاضر در این نشست خواستند پیام و گلایه دانشجویان ایرانی در خصوص بی مهری های مسئولین نسبت به آنان را به دیگر مسئولین ارشد نظام برسانند.
توجه به دانشجویان ایرانی به عنوان فرصت به جای تهدید ، رفع موانع پذیرش فارغ التحصیلان مالزی در هیئتهای علمی دانشگاهها، جلوگیری از تاثیرگذاری مسایل سیاسی بر تحصیل و آینده حرفه ای دانشجویان، برگزاری کنفرانس های علمی مشترک بین دانشگاههای ایران و مالزی و برخی مشکلات تحصیلی از جمله مسائل مطرح شده از سوی دانشجویان در این نشست بود.
نظر شما