۱ دی ۱۳۹۰، ۱۱:۴۲

7 روز قضا در جهان/

یک نخست وزیر و رئیس جمهور اروپایی به عنوان متهم وارد دادگاه شدند

یک نخست وزیر و رئیس جمهور اروپایی به عنوان متهم وارد دادگاه شدند

صدور کیفرخواست و احضار یک نخست وزیر و یک رئیس جمهور اروپایی، اظهارات جدید دادستان بین المللی و ابعاد جدید قتل قذافی از مهمترین عناوین قضایی و حقوقی در بخش بین الملل در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در پی عملکرد خشونت‌آمیز نیروهای نظامی مصر در روزهای اخیر علیه معترضان، کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به مقامات این کشور هشدار داد. ناوی پیلای ـ کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل ـ در این زمینه تصریح کرد: تصاویر پخش شده از نحوه برخورد با معترضان و به خصوص زنان مصری در حالی که به سختی مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و هیچ مقاومتی هم از خود نشان نمی‌دهند، بسیار تکان‌دهنده و ناراحت‌کننده است. اعلام کرد که خشونتهای اخیر در قاهره دست کم 11 کشته و 500 زخمی بر جای گذاشته است.
 
نخست وزیر سابق ایتالیا به جرم دریافت رشوه به دادگاه فراخوانده شد

سیلویو برلوسکنی، نخست‌وزیر سابق ایتالیا که معمولا با بهانه‌هایی چون مشغله زیاد در دادگاه مربوط به اتهاماتش حاضر نمی‌شود، برای شنیدن اعترافات دیوید میلز، وکیل مالیاتی خود در دادگاه حاضر شد. برلوسکنی متهم است که پیشتر با دادن 600 هزار دلار رشوه به میلز از وی حق سکوت گرفته است.

رئیس جمهور پیشین فرانسه به دو سال حبس محکوم شد

یک دادگاه فرانسوی ژاک شیراک را به اتهام سوء استفاده از اموال عمومی برای تامین غیر قانونی هزینه‌های حزب محافظه کار خود که مدتها رهبری آن را بر عهده داشت، به دوسال حبس تعلیقی محکوم کرد؛ ژاک شیراک نیز در اولین موضع گیری رسمی نسبت به این محکومیت گفت که آن را می‌پذیرد.
 
درخواست غرامت 1 میلیون پوندی رهبرمبارزان لیبی از دولت انگلیس
 
عبدالحکیم بلحاج، رهبر مبارزان انقلابی لیبی که طرابلس را فتح کردند، قصد دارد از دولت انگلیس که وی را به منظور شکنجه تحویل ماموران رژیم قذافی داده بود، شکایت کرده و غرامت بگیرد. وی که در جریان انقلاب لیبی طی سال جاری با رهبری حمله انقلابیون به شهر طرابلس، نقش موثری در سقوط معمر قذافی داشت، ممکن است مبلغ یک‌میلیون پوند از دولت انگلیس غرامت دریافت کند.
 
بلحاج مدعی شده که انگلیس در سال 2004 به نمایندگی از رژیم معمر قذافی وی را ربوده است.
 
فرزندان قذافی دست به دامن وکیل اسرائیلی
 
نیک کومن، وکیل اسرائیلی که پیشتر در دادستانی کل رژیم صهیونیستی فعالیت می‌کرد، عنوان داشت: من با الساعدی قدافی پسر معمر قذافی، رهبر سابق لیبی در ماه اکتبر آشنا شدم. من از الساعدی پرسیدم از اینکه یک اسرائیلی وکالت وی را به عهده بگیرد مشکلی ندارد؟ او نیز اعلام کرد که با این مساله مشکلی ندارد. وی که وکیل عایشه قذافی، دختر معمر قذافی است گفت: من چند روز گذشته از طرف عایشه قذافی که در حال حاضر در الجزایر به سر می‌برد به دادگاه کیفری بین‌المللی رفتم و درخواست وی را مبنی بر انجام تحقیقات درخصوص کشته شدن قذافی و معتصم پسرش ارائه دادم. دولت الجزایر اخیرا تصمیم گرفته است عایشه قذافی را به آفریقای جنوبی منتقل کند چرا که کردستان عراق، ونزوئلا و مکزیک از پذیرش وی سرباز زدند.
 
رهبر شورشیان روآندا آزاد شد
 
«کالیکست باروشیمانا» به اتهام قتل عام علیه نظامیان کنگویی ماه ژنویه به دیوان کیفری بین‌المللی فرستاده شده بود تا به اتهامات وی مبنی بر جنایت علیه بشریت رسیدگی کند. وی به قتل عام، شکنجه و تجاوز در جمهوری دموکراتیک کنگو متهم شده بود، اما روز جمعه قضات این دادگاه مستقر در لاهه اعلام کرد که شواهد کافی دال بر جرایم جنگی و جنایت‌های ضد بشری وی وجود ندارد. «باروشیمانا» در نتیجه 2 سال تحقیقات فرانسه، آلمان، کنگو، روآند و دیوان کیفری بین‌المللی، سال گذشته در فرانسه بازداشت شد. آنها معتقد بودند که گروه شورای نیروهای دموکراتیک برای آزادی روآندا به رهبری او مرتکب جنایت‌هایی در شمال منطقه «کی‌وو» در کنگو شده است. دیوان کیفری بین‌المللی رهبر شورشیان روآندا را به دلیل عدم وجود شواهد کافی آزاد کرد.
 
نحوه کشته شدن قذافی جنایت جنگی است
 
لوئیس مورنو اُکامپو، دادستان کل دیوان بین المللی کیفری، که پس از شرکت در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک سخن می‌گفت، افزود: از رئیس شورای ملی انتقالی لیبی خواسته‌ایم، جزئیات برنامه دولت موقت لیبی در خصوص انجام تحقیقات در مورد احتمال ارتکاب جنایت جنگی از سوی دو طرف مناقشه، از جمله رفتار مخالفان با قذافی را به این دادگاه ارایه دهد.
 
دیوان بین‌المللی کیفری که مقر آن در لاهه‌ هلند است، این قدرت را دارد که در صورت عدم تمایل و یا توانایی دولتهای متبوع به بررسی پرونده‌های مرتبط با جنایات جنگی، به این اتهامات رسیدگی کرده حکم قابل اجرا صادر کند. وجود شواهد و فیلمهای ضبط شده از لحظات دستگیری معمر قذافی، توسط مخالفانش، حکایت از آن دارد که رهبر سرنگون شده لیبی قبل از کشته شدن، مورد ضرب و شتم و آزار قرار گرفته است.
کد خبر 1489519

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha