به گزارش خبرنگار مهر، عباس ترسلی عصر چهارشنبه در پنجمین سیمنار ملی شیمی و محیط زیست اظهار کرد: پس از انقلاب صنعتی در بخشهای مختلف پیشرفتهای زیادی حاصل شد اما در زمینه حفظ محیط زیست و پایداری طبیعت کار چندانی انجام نگرفت از این رو، روز به روز شاهد تخریب بیشتر محیط طبیعی هستیم.
وی افزود: روز به روز بر تعداد کارخانه های تولید کننده ظروف و وسائل پلاستیکی افزوده می شود این درحالی است که استفاده از این لوازم، سالهاست در کشورهای پیشرفته منسوخ شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه گازهای خروجی از خودروها، کولرها، اسپری ها و ... را موجب تخریب لایه ازون و سرطان زا دانست و ادامه داد: هر روز با افزایش مصرف سموم شیمیایی برای افزایش تولیدات کشاورزی از یک سو و نابود کردن کرمها و حشرات مفید خاک از سوی دیگر، آلودگی های زیست محیطی تشدید شده و میزان بیماریهای جوامع انسانی افزایش می یابد.
ترسلی تاکید کرد: اگر می خواهیم محیط زیست بهتری داشته باشیم باید به طبیعت نگاه کنیم و برای پاکسازی و حفظ آن از محیط زیست الگو بگیریم.
وی بر استفاده از شیمی سبز (فرآیندهای شیمیایی سازگار با محیط زیست)، استفاده از روشهای جدید در تولید و صنعت، تغییر فرآیندهای شیمیای در جهت دوستدار محیط زیست تاکید کرد و یادآور شد: محیط زیست یک مسئله فردی و ملی نیست بلکه جهانی است و باید همه جهان برای حفظ آن همت و مشارکت کنند.
رئیس شورای عالی انجمن شیمی ایران با اشاره به برگزاری این همایش گفت: در میان همه گرایشها و موضوعات شیمی، شیمی و محیط زیست از اهمیت و توجه خاصی برخوردار است زیرا محیط زیست امروز یکی از دغدغه های بشر محسوب شده و چالشهای فراوانی را پیش روی انسان قرار داده است.
نظر شما