۲ دی ۱۳۹۰، ۱۰:۳۵

10 راهکار کوتاه مدت کاهش آلودگی هوای پایتخت

10 راهکار کوتاه مدت کاهش آلودگی هوای پایتخت

مشاور معاون شهردار تهران در امور محیط زیست اعلام کرد: با توجه به سکون کامل هوا و افزایش شدید آلاینده‌های هوا مردم باید تا می‌توانند به صورت داوطلبانه از سفرهای بیهوده درون‌شهری خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید نوروزی با بیان این که در شرایط موجود مردم تا می‌توانند در خانه بمانند و گروه‌های حساس مانند کودکان، بیماران و سالمندان برای طولانی مدت در معرض هوای آزاد قرار نگیرند گفت: اگر به همین شکل پیش برویم از نظر میزان گازهای آلاینده ظرف مدت دو سال به شرایط سال 1380 بر خواهیم گشت و این احتمال وجود دارد که دو باره منوکسیدکربن و اکسیدهای نیتروژن مهمان ریه‌های مردم تهران بشوند. 

به جای آب‌پاشی تهران دنبال کارهای آزمایش شده بروید

نوروزی از مسئولان مربوطه درخواست کرد سراغ کارهای جدیدی که برای اولین بار در دنیا قرار است برای مبارزه با آلودگی هوا انجام شود، نروند و اظهار کرد: به جای انجام کارهایی مانند آب‌پاشی تهران، باید به دنبال کارهایی برویم که نتیجه‌اش قبلاً آزمایش شده و به اثبات رسیده است. 

وی با بیان این که به منظور کاهش آلودگی هوای پایتخت علاوه بر راه‌حل‌های بلند مدت و میان مدت، ‌مجموعه‌ای از راهکارهای کوتاه مدت نیز قابل اجراست، تصریح کرد: ‌جلوگیری از تردد خودروهای بسیار پر مصرف و آلاینده و سپس از رده خارج کردن این خودروها بدون توجه به سن آن‌ها در مرحله بعد نخستین راه حل است. 

نوروزی توقف شماره‌گذاری موتورسیکلت های فاقد انژکتور و سیستم هوشمند کنترل سوخت و ایجاد محدودیت های جدی برای خودروهای زیر مدل 1382 یعنی سالی که استاندارد یورو 2 شروع شد را مورد تأکید قرار داد و اضافه کرد: یکی از این محدودیت‌ها اخذ عوارض محیط زیستی بر اساس سن یا میزان آلایندگی خودروهاست. 

موتورسیکلت 8 برابر خودرو آلودگی دارد

وی با تأکید بر این که هر دستگاه موتورسیکلت به اندازه 8 دستگاه خودرو آلودگی ایجاد می‌کند، اظهار کرد: اعمال تردد زوج و فرد برای موتورسیکلت‌ها و تصویب طرح ترافیک برای آن‌ها و در مقابل آزاد بودن تردد موتورسیکلت‌های برقی در تمام محدوده‌ها یکی دیگر از راهکارهای کوتاه مدت است. 

 نوروزی افزایش ضربتی 100 ایستگاه جدید سنجش آلاینده‌های هوا با مکان‌یآبی صحیح برای پایش دقیق و صحیح کیفیت هوا را ضروری دانست و تصریح کرد: نظارت بر کیفیت سوخت مصرفی و کیفیت آلایندگی خودروهای تولیدی نیز باید در مراجع بی طرف کنترل شود و این‌ گونه نباشد که پژوهشگاه نفت، کیفیت سوخت و سازمان گسترش و نوسازی صنایع، کیفیت خودروها را کنترل کنند.
 

کد خبر 1490841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha