۴ دی ۱۳۹۰، ۹:۳۹

ابوطالب در گفتگو با مهر:

"بنت جبیل" درباره تغییرات سیاسی در لبنان است

"بنت جبیل" درباره تغییرات سیاسی در لبنان است

تصویربرداری فیلم مستند "بنت جبیل" با موضوع تغییرات نظام سیاسی در لبنان پس از جنگ سی و سه روزه به کارگردانی سعید ابوطالب به پایان رسید و هم اکنون در مرحله تدوین قرار دارد.

سعید ابوطالب مستندساز با اعلام این خبر در توضیح کم و کیف ساخت این مستند در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: مستند "بنت جبیل" نگاهی به تغییرات در ساختار سیاسی در لبنان پس از جنگ سی و سه روزه دارد؛ ماجرای این فیلم با طرح این سئوال که چه گروه و یا سازمانی آغازگر جنگ سی وسه روزه بودند شروع می‌شود. در ادامه برای پاسخ به این سئوال و شکل گرفتن این مستند، پیمان طائف که در سال 1990 میلادی در عربستان بسته شد را براساس مستندهای موجود و همچنین مصاحبه با افراد و گروه‌های سیاسی مطرح کردیم و پس از آن ساختار سیاسی جمهوری لبنان که بعد از بسته شدن این پیمان شکل گرفت و همچنین روی کار آمدن حزب الله و ییان دیدگاه‌های مخالف و موافق با این حزب نیز مطرح شده است .

وی در ادامه افزود: در این مستند علاوه ‌بر بررسی کم و کیف ساختار سیاسی لبنان با شخصیت‌ها و مقاوم‌های مختلف سیاسی لبنان از جمله روسای اصلی احزاب، افراد تاثیرگذار در انجام امور سیاسی و روسای سابق دولت‌هایی که در این کشور روی کار آمدند گفتگو کردیم. این فیلم در حال حاضر روی میز تدوین قرار دارد و همزمان برخی از بخش‌ها که احتیاج به دوبله فارسی داشت نیز در حال دوبله شدن است و قرار است از شبکه اول سیما پخش شود.

این مستندساز در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به موفقیت ساخت مجموعه مستندهایی با عنوان "مستند-مسابقه" افزود: طرح ساخت مستند- مسابقه طرحی است که برای نخستین‌بار در ایران به مرحله اجرا درآمد و هم اکنون در شبکه پنجم سیما با عنوان "سرزمین دانایی" در حال پخش است.

وی در توضیح این مستند تلویزیونی گفت: مجموعه مستند- مسابقه از سه گروه سه نفره که از تحصیلات دانشگاهی برخوردار هستند و از قبل هم برای حضور در این مستند ثبت نام کردند را در مکان های مختلفی مانند، کوه، دریا و یا جنگل با سه گروه مستندساز مجزا پیاده می‌کنیم و هریک از افراد براساس نقشه‌ای که در دست به سمت نقطه پایان مشترک حرکت می‌کنند و خوب در این مسیر با مشکلات مختلف روبرو می‌شوند که هریک از افراد باید از پس این مشکلات برآیند درواقع زندگی این افراد و مسیر که طی می‌کنند موضوع این مستند است که به شکل مسابقه درآمده و اجرا می‌شود و نکته جالب اینکه هنوز مدت زیادی نیست که از پخش این مشتند گذشته که از سوی سازمان تلویزیون اقیانوسیه آسیا رتبه آورده‌است.

کارگردان مجموعه مستند-مسابقه "سرزمین دارایی" در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به زمان پخش این مستند تلویزیونی گفت: این مستند در حال حاضر در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه ساعت 10:30 از شبکه پنج سیما پخش می‌شود دو هفته دیگر به فینال می‌رسد. شش نفر از برنده‌های هر گروه در بخش نهایی حضور دارند و مسابقه از جزیره کیش آغاز می شود و به جزیره هندورابی ختم می شود.

سعیدابوطالب که داوری مستندهای تولید و پخش شده در تلویزیون را در جشنواره جام‌جم برعهده داشت در خصوص کیفیت آثار بررسی شده دراین جشنواره گفت: مجموع مستندهایی که دراین جشنواره دیده و داوری شد آثاری است از سال 1383 در تلویزیون پخش شد که حدود 80 مستند و مجموعه های دنباله دار مستند بود. احمد ضابطی جهرمی، دکتر جلالی، اکبر نبوی، دکتر اربابی از جمله کسانی بود که این مستندها را بررسی و درنهایت داوری کردیم.

وی در پایان با اشاره با آثار بازبینی شده دراین جشنواره گفت: فیلم و یا سریال‌های مستند تلویزیونی در یک دهه اخیرنسبت به گذشته رشد خوبی از جهت فنی و ساختار داشته است اما نکته ای که در این میان به چشم می‌آید توجه به این مطلب است که اغلب مستندها با موضوعات تاریخی و یا زیست محیطی دیده شد و جای مستندهای اجتماعی در جشنواره بسیار خالی بود. معتقدم یکی از ضعف‌های این جشنواره دربخش مستند نبود فیلم‌هایی با موضوعات اجتماع بود این درحالی است که شبکه‌های رقیب مثل شبکه بی‌بی‌سی فارسی مستندهای اجتماعی سیاسی و یا مستندهای اجتماعی محض می‌سازند. خوب بهره‌برداری‌هایی هم می‌کنند اما در ایران چنین نیست و در زمینه مستندهای اجتماعی کم کار کردیم. این درحالی است که مستندهای خوبی خارج از چارچوب تلویزیون با موضوعات اجتماعی ساخته می‌شود ولی متاسفانه هیچگاه فرصت دیده شدن از رسانه ملی را پیدا می‌کند.

کد خبر 1491893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha