علی محمد نوریان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: براساس این طرح، مطالعات دقیقی در خصوص آخرین وضعیت تغییرات اقلیمی بر اثرصنعتی شدن در شهرهای بزرگ، افزایش خودروها، کارخانه های تولیدی و کاهش فضای سبز و تغییرات عوامل مختلف اقلیمی در حال انجام است.
وی افزود: هم اکنون 50 دستگاه اجرایی و دانشگاهی کشور مورد هدف این طرح بوده و در نشست های جداگانه و چند جانبه با آنان تشکیل و تبادل نظر شد.
رئیس سابق هواشناسی کشور ادامه داد: در این طرح شناخت بیشتری ازعواملی که سبب تغییراقلیم در کشور شده شناسایی و سپس بر روی آن کارهای کارشناسی انجام و پس ازمشخص شدن آثار سو راهکارهای مقابله با آن مشخص خواهد شد.
نوریان، این طرح بنیادی را نقشه راه در بحث تغییرات اقلیمی در کشور خواند و اضافه کرد: با شناسایی آثار سوءاقلیمی در ایران می توان به دنبال راهکارهای ایجاد سازگاری با آن در کشور بود.
وی تغییرات اقلیمی را متخص ایران ندانست و با بیان اینکه دامنه این تغییرات جهانی است، گفت: به واسطه حساسیت موضوع تغییرات اقلیمی، هرکشوری باید درجهت کاهش آثار سو آن تلاش کند و اقدام های موثری در این خصوص در پیش گیرد.
رئیس سابق هواشناسی کشورگفت: وجود گرد وغبار و و ریزگرده ها درغرب کشور ناشی از همسایه های ایران از جمله کشورهای عربستان،عراق و سوریه بوده و تاثیرات خشکسالی تالاب ها و رودخانه های این کشورها سبب آثارسو آن در ایران شده است.
نوریان با اشاره به اینکه پیگیری های این موضوع مربوط به سازمان حفاظت از محیط زیست است و این سازمان نشست هایی با مقامات کشورهای هماسیه داشته است، یادآور شد: در این موضوع بحث غرامت از کشورهای همسایه در میان نیست بلکه باید به صورت تعاملی این مسائل را کاهش داد.
نظر شما