۴ دی ۱۳۹۰، ۱۴:۳۹

اوسط منتظری در پاسخ به مهر:

اجازه قطع درختان جنگل ابر را نمی‌دهیم/ از موضع خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم

اجازه قطع درختان جنگل ابر را نمی‌دهیم/ از موضع خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم

معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی گزارشی مبنی بر انجام اصلاحات جدید بیش از توافقات صورت گرفته در جنگل ابر ارائه نداده است، گفت: این سازمان درباره ساخت جاده در جنگل ابر به هیچ وجه از موضع خود عقب‌نشینی نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط منتظری امروز در یک نشست خبری، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره ایجاد یکسری تغییرات جدید در دهانه ورودی جاده جنگل ابر گفت: در این زمینه وزارت راه و شهرسازی تاکنون به صورت رسمی مکاتباتی نداشته تا از تصمیم آنها در زمینه انجام تغییراتی بیشتر از آنچه که توافق بوده مطلع شویم.

معاون مناطق مرطوب ونیمه مرطوب سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری افزود: سازمان جنگل ها به هیچ وجه اجازه قطع درخت را نمی دهد و از موضع خود عقب نشینی نخواهد کرد.
 
این مقام مسئول در سازمان جنگل ها توضیح داد: توافق صورت گرفته ملاک عمل هیئت وزیران است. هرنوع اتخاذ تصمیم در این رابطه باید با اطلاع حکم انتخاب شده (استاندار) صورت گیرد، ضمن اینکه قطع هر درختی نیاز به مجوز سازمان جنگل ها دارد لذا در این زمینه سازمان محیط زیست تنها وظیفه نظارتی دارد.
 
منتظری در زمینه تعرض یکسری افراد سودجو درجنگل ابر بیان کرد: 2 هفته پیش تعدادی از اهالی منطقه با تبر و داس نسبت به قطع درخت اقدام کرده بودند که با اطلاع به موقع همکاران ما درسازمان جنگل های استان سمنان، عوامل تحریک شناسایی و پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارجاع داده شد.
 
معاون مناطق مرطوب ونیمه مرطوب همچنین در زمینه زمین خواری نیز گفت: پدیده زمین خواری موضوعی نیست که بخواهیم آن را کتمان کنیم. رسیدگی و حکم سیستم قضایی ملاک عمل خواهد بود.
 
وی با اشاره به تصویب قانون افزایش بهره وری در سال گذشته بیان کرد: بر اساس این قانون  برای آن گروه از افرادی که ادعای مالکیت داشتند و نسبت به تصرف اراضی اقدام کرده بوند آخرین مهلت تعیین شده شهریور ماه بود؛ بنابراین پس از آن هیچ ادعایی مبنی بر مالکیت اراضی رسیدگی نمی شود.
 
منتظری با بیان این که فرصت خوبی فراهم شده تا وضعیت حقوقی اراضی منابع طبیعی مشخص شود، گفت: درباره زمین های منطقه  کلاردشت رئیس قوه قضاییه هیئتی را متشکل از بازرسان ویژه به منطقه اعزام کرد. آنها  چند روز در محل مورد نظر مستقر شدند.
 
معاون مناطق مرطوب و نیمه مرطوب افزود: پس از بررسی ها دوباره این گروه به منطقه اعزام شدند و قرار است نتیجه بازدیدهای آنها اعلام شود. البته سازمان جنگل ها نیز کارگروهی را مشخص کرده که هنوز نتیجه بررسی های  آنها نهایی نشده است.
 
پرداخت تسهیلات 10 میلیون تومانی برای زراعت چوب
 
وی تصریح کرد: 150 هزار هکتار زراعت چوب در طول برنامه پنجم توسعه در دستور کار قرار گرفته است که در راستای این برنامه به هر کشاورز برای هر هکتار 10 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود که 5 میلیون تومان آن به صورت تسهیلات بلاعوض از سوی دولت است.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه اجرای این برنامه برداشت چوب را کاهش می هد، گفت: این مصوبه می تواند از واردات بی رویه چوب جلوگیری کرده و به وضعیت اشتغال در صنعت چوب سروسامان دهد.
 
وی با اشاره به گزارش تهیه شده در زمینه وضعیت کیفی و کمی جنگل های شمال گفت: بر اساس اولین عکسبرداری در سال 1334 شمسی، مساحت جنگل های هیرکانی برابر با 2 میلیون و 88 هزار و 559  هکتار بوده است که در چهارمین عسکبرداری در سال 1386 برابر با یک میلیون و 939 هزار و 494 هکتار در نیمرخ شمالی البرز به طول تقریبی 800 کیلومتر است.
 
منتظری افزود: تعداد مجریان طرح های جنگلداری اعم از دولتی، خصوصی، و تعاونی برابر با 50 واحد بوده که در سطحی معادل یک میلیون و 70 هزار هکتار مشغول به فعالیت هستند.
 
وی در ادامه اعلام کرد: با توجه به ا فزایش سطح جنگلکاری میزان برداشت چوب از سال 58 تاکنون کاهش یافته است.

 معاون مناطق مرطوب ونیمه مرطوب سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته 75 درصد درختان جنگل های شمال سالم و 25 درصد آن آسیب دیده هستند.
 
این مقام مسئول در سازمان چنگل ها با بیان این که واردات چوب به ایران 23 درصد است، گفت:  اما میزان برداشت چوب از جنگل های شمال 18 درصد است.
کد خبر 1492802

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha